Frigărui de pui cu legume

În sfârşit vremea ţine cu noi. Plimbările în aer liber, picnicurile cu prietenii şi vizitele la ţară încep să-şi facă loc din ce în ce mai mult printre activităţile noastre.

Frigărui de pui cu legume

Deşi magazinele au o ofertă foarte variată de preparate pentru picnic şi mese în aer liber, poate că este o idee mai bună să ni le pregătim noi de acasă, mai ales dacă avem şi copilaşi. Nu întotdeauna prospeţimea este cuvântul ce caracterizează carnea marinată pe care o găsim în galantare.

Aşa că azi am să vă dau o idee pentru masa în aer liber pe care poate că o pregătiţi. Zilele trecute am pregătit frigărui cu piept de pui şi legume.

Iată ce ingrediente am folosit:

4 piepţi de pui

4 ardei kapia

6-7 ciuperci champignon

3 cepe uscate mari

5-6 căţei de usturoi

roşii cherry

Pentru a marina carnea am făcut un amestec foarte aromat şi gustos:

3 linguri de ulei de măsline

3 linguri de pastă de gogoşar (gogoşar cu sare)

2 linguri de boia iute

cimbru

piper

Toate ingredientele pentru marinată le-am amestecat într-un bol încăpător. Apoi am tăiat pieptul de pui în bucăţele potrivite pe care le-am pus în bolul cu marinată. Le-am amestecat bine după care am pus folie alimentară deasupra bolului şi l-am pus în frigider pentru 4 ore.

După ce carnea s-a marinat, am făcut frigărui punând alternativ legume, ciuperci şi carne. O parte dintre frigărui au fost cu usturoi şi o parte cu ceapă. După ce am terminat de făcut frigăruile, le-am pus pe grătarul încins şi uns cu puţin ulei de măsline.

Ca şi garnitură am optat pentru cartofi noi tăiaţi în cubuleţe şi prăjiţi în ulei. Dacă vreţi ca masa să fie mai dietetică, optaţi pentru cartofi noi copti sau chiar renunţaţi la ei înlocuindu-i cu o salată de legume.

Poftă bună şi plimbare plăcută!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise