În sfârşit vremea ţine cu noi. Plimbările în aer liber, picnicurile cu prietenii şi vizitele la ţară încep să-şi facă loc din ce în ce mai mult printre activităţile noastre.
Deşi magazinele au o ofertă foarte variată de preparate pentru picnic şi mese în aer liber, poate că este o idee mai bună să ni le pregătim noi de acasă, mai ales dacă avem şi copilaşi. Nu întotdeauna prospeţimea este cuvântul ce caracterizează carnea marinată pe care o găsim în galantare.
Aşa că azi am să vă dau o idee pentru masa în aer liber pe care poate că o pregătiţi. Zilele trecute am pregătit frigărui cu piept de pui şi legume.
Iată ce ingrediente am folosit:
4 piepţi de pui
4 ardei kapia
6-7 ciuperci champignon
3 cepe uscate mari
5-6 căţei de usturoi
roşii cherry
Pentru a marina carnea am făcut un amestec foarte aromat şi gustos:
3 linguri de ulei de măsline
3 linguri de pastă de gogoşar (gogoşar cu sare)
2 linguri de boia iute
cimbru
piper
Toate ingredientele pentru marinată le-am amestecat într-un bol încăpător. Apoi am tăiat pieptul de pui în bucăţele potrivite pe care le-am pus în bolul cu marinată. Le-am amestecat bine după care am pus folie alimentară deasupra bolului şi l-am pus în frigider pentru 4 ore.
După ce carnea s-a marinat, am făcut frigărui punând alternativ legume, ciuperci şi carne. O parte dintre frigărui au fost cu usturoi şi o parte cu ceapă. După ce am terminat de făcut frigăruile, le-am pus pe grătarul încins şi uns cu puţin ulei de măsline.
Ca şi garnitură am optat pentru cartofi noi tăiaţi în cubuleţe şi prăjiţi în ulei. Dacă vreţi ca masa să fie mai dietetică, optaţi pentru cartofi noi copti sau chiar renunţaţi la ei înlocuindu-i cu o salată de legume.
Poftă bună şi plimbare plăcută!
Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii