În sfârşit vremea ţine cu noi. Plimbările în aer liber, picnicurile cu prietenii şi vizitele la ţară încep să-şi facă loc din ce în ce mai mult printre activităţile noastre.

Deşi magazinele au o ofertă foarte variată de preparate pentru picnic şi mese în aer liber, poate că este o idee mai bună să ni le pregătim noi de acasă, mai ales dacă avem şi copilaşi. Nu întotdeauna prospeţimea este cuvântul ce caracterizează carnea marinată pe care o găsim în galantare.
Aşa că azi am să vă dau o idee pentru masa în aer liber pe care poate că o pregătiţi.  Zilele trecute am pregătit frigărui cu piept de pui şi legume.

Iată ce ingrediente am folosit:

4 piepţi de pui
4 ardei kapia
6-7 ciuperci champignon
3 cepe uscate mari
5-6 căţei de usturoi
roşii cherry

Pentru a marina carnea am făcut un amestec foarte aromat şi gustos:

3 linguri de ulei de măsline
3 linguri de pastă de gogoşar (gogoşar cu sare)
2 linguri de boia iute
cimbru
piper

Toate ingredientele pentru marinată le-am amestecat într-un bol încăpător. Apoi am tăiat pieptul de pui în bucăţele potrivite pe care le-am pus în bolul cu marinată. Le-am amestecat bine după care am pus folie alimentară deasupra bolului şi l-am pus în frigider pentru 4 ore.
După ce carnea s-a marinat, am făcut frigărui punând alternativ legume, ciuperci şi carne. O parte dintre frigărui au fost cu usturoi şi o parte cu ceapă. După ce am terminat de făcut frigăruile, le-am pus pe grătarul încins şi uns cu puţin ulei de măsline.
Ca şi garnitură am optat pentru cartofi noi tăiaţi în cubuleţe şi prăjiţi în ulei. Dacă vreţi ca masa să fie mai dietetică, optaţi pentru cartofi noi copti sau chiar renunţaţi la ei înlocuindu-i cu  o salată de legume.

Poftă bună şi plimbare plăcută!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dragoi Valerica, 23 iunie 2013

    Arata foarte bine , abia astept sa fac frigarui!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

    O bunatate,mie imi place sa pun si dovlecei,kaizer...