Gogoşele americane (Doughnuts)

În urmă cu o lună am cumpărat dintr-un supermarket un aparat de copt gogoşele americane. Ştiţi de care gogoşele vorbesc! Cele cu gaură pe mijloc. Nu puteam să mă abţin şi să nu-l încerc!

Gogoşele americane (Doughnuts)

Aşa că am făcut nişte gogoşele absolut delicioase, după reţeta de bază din cartea aparatului. Am mai făcut eu nişte schimbări pe ici, pe colo şi au ieşit grozave!

Dacă nu aveţi aparat pentru gogoşele nu vă faceţi probleme. Au început sa se găsească şi în magazinele româneşti un fel de tigăi sau tăvi pentru acestea.

Iată ce ingrediente am folosit:

260 g de făină

130 g de zahăr

1 pliculeţ de vanilie Bourbon

250 ml de iaurt simplu

3 ouă

3 linguri de ulei

10 g praf de copt

Se amestecă făina, zahărul, vanilia, iaurtul, ouăle, uleiul şi praful de copt până când obţinem un aluat omogen. Nu vă îngrijoraţi dacă este puţin mai gros decât aluatul de clătite. Este normal. Şi asta a fost tot! Mai rămâne decât să le coaceţi!

Dacă aveţi aparat de copt gogoşelele va trebui să-l lăsaţi câteva minute să se încingă. Se vor unge apoi fiecare cuib cu o pensulă de silicon înmuiata în ulei.

Apoi puneţi aluatul cu ajutorul unui polonic sau al unei linguri. Se umple decât 2/3 din cuib pentru a-i permite gogoaşei să crească. Se închide apoi capacul aparatului şi se coc cca 10 minute.

Dacă folosiţi o tigaie/tavă specială pentru aceste gogoşele va trebui să procedaţi puţin diferit. Se vor unge mai întâi cuiburile, se pune aluatul după care se introduce tava în cuptorul preîncălzit sau se pune tigaia pe ochiul aragazului. Gogoşelele vor fi gata când devin rumene.

Puteţi să le serviţi pudrate cu zahăr, simple, cu glazură, fructe sau cum am făcut eu, cu bombonele şi ciocolată neagră.

E o adevărată reţetă de vacanţă! Nu avem nevoie de prea mult timp şi nici prea multă îndemânare!

Spor la treabă şi poftă bună!

Mai multe reţete gustoase găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi