De câtva timp în magazinele de la noi a început sa apară şi carne de gâscă. Aşa că meniul nostru a început să conţină şi acest fel de carne. E un început timid dar cu timpul ne vom obişnui să gătim mai variat.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a găti un fel delicios:
2 pulpe de gâscă
500 ml vin alb dulce (eu am folosit Grasă de Cotnari)
200 g afine
1 lingură amidon
4-5 cartofi noi
5-6 linguri de ulei (opţional)
Şi iată cum procedăm.
Spălăm şi curăţăm pulpele. Apoi scoatem pielea cu grijă şi o punem într-un castronel.
Cele două pulpe se pun apoi într-un vas termorezistent, se adaugă vinul şi se acoperă. Vasul se pune în cuptorul preîncălzit. Se fixează la temperatură medie (deoarece nu am cuptor cu afişajul temperaturii pot decât să vă spun că aceasta este medie) şi se lasă în jur de 50 de minute să fiarbă. Cu 10 minute înainte de a scoate vasul din cuptor se ia capacul pentru că dorim ca pulpele să aibă crustă crocantă.
Vasul se scoate din cuptor. Pulpele se vor aşeza pe o farfurie întinsă iar sosul rezultat se pune într-o crăticioară.
În acea crăticioară se vor adăuga afinele după care se pune la încalzit pe aragaz. Când afinele vor începe să fiarbă se adaugă amidonul amestecând în continuu. Sosul va fi gata în câteva minute.
Vă aduceţi aminte că am spus să puneţi pielea de pe pulpe într-un castron? Dacă respectăm reţeta după care m-am inspirat (dintr-o carte veche de bucate dactilografiată de o mătuşă de-a soţului), vom topi grăsimea de gâscă şi vom prăji cartofii în ea. Dacă nu vă place, folosiţi uleiul pentru a-i prăji.
Serviţi apoi pulpele calde cu sos şi cartofi.
Şi nu uitaţi să serviţi un pahar de vin alb dulce rece-rece!
Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.
Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.
Castraveti murati la soareReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porc
Comentarii
Adaugă comentariu