De câtva timp în magazinele de la noi a început sa apară şi carne de gâscă. Aşa că meniul nostru a început să conţină şi acest fel de carne. E un început timid dar cu timpul ne vom obişnui să gătim mai variat.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a găti un fel delicios:
2 pulpe de gâscă
500 ml vin alb dulce (eu am folosit Grasă de Cotnari)
200 g afine
1 lingură amidon
4-5 cartofi noi
5-6 linguri de ulei (opţional)
Şi iată cum procedăm.

Spălăm şi curăţăm pulpele. Apoi scoatem pielea cu grijă şi o punem într-un castronel.

Cele două pulpe se pun apoi într-un vas termorezistent, se adaugă vinul şi se acoperă. Vasul se pune în cuptorul preîncălzit. Se fixează la temperatură medie (deoarece nu am cuptor cu afişajul temperaturii pot decât să vă spun că aceasta este medie) şi se lasă în jur de 50 de minute să fiarbă. Cu 10 minute înainte de a scoate vasul din cuptor se ia capacul pentru că dorim ca pulpele să aibă crustă crocantă.

Vasul se scoate din cuptor. Pulpele se vor aşeza pe o farfurie întinsă iar sosul rezultat se pune într-o crăticioară.
În acea crăticioară se vor adăuga afinele după care se pune la încalzit pe aragaz. Când afinele vor începe să fiarbă se adaugă amidonul amestecând în continuu. Sosul va fi gata în câteva minute.

Vă aduceţi aminte că am spus să puneţi pielea de pe pulpe într-un castron? Dacă respectăm reţeta după care m-am inspirat (dintr-o carte veche de bucate dactilografiată de o mătuşă de-a soţului), vom topi grăsimea de gâscă şi vom prăji cartofii în ea. Dacă nu vă place, folosiţi uleiul pentru a-i prăji.
Serviţi apoi pulpele calde cu sos şi cartofi.

Şi nu uitaţi să serviţi un pahar de vin alb dulce rece-rece!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.


Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Romeo Domnescu (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    In sfarsit o reteta deosebita! Sincer ma cam plictisisem de retetele de dulciuri pentru pensionare!! Pentru ca afinele se gasesc o scurta perioada din an le putem inlocui cu dulceata de afine sau de merisoare, iar cartofii cu jumatati de caise (crude sau din compot) puse pe gril, asa cum am pregatit de mai multe ori foie gras. Francezii pun pulpele de gasca la fragezit in untura de gasca (cam cum puneau bunicii nostri carnea de porc in untura la cazan) si dupa prajirea finala scot pulpele si pun cartofii in untura de gasca cu cateva crengute de rozmarin... O nebunie!! Felicitari pentru reteta!