Pulpe de gâscă la cuptor cu sos de afine şi cartofi noi

De câtva timp în magazinele de la noi a început sa apară şi carne de gâscă. Aşa că meniul nostru a început să conţină şi acest fel de carne. E un început timid dar cu timpul ne vom obişnui să gătim mai variat.

Pulpe de gâscă la cuptor cu sos de afine şi cartofi noi

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a găti un fel delicios:

2 pulpe de gâscă

500 ml vin alb dulce (eu am folosit Grasă de Cotnari)

200 g afine

1 lingură amidon

4-5 cartofi noi

5-6 linguri de ulei (opţional)

Şi iată cum procedăm.

Spălăm şi curăţăm pulpele. Apoi scoatem pielea cu grijă şi o punem într-un castronel.

Cele două pulpe se pun apoi într-un vas termorezistent, se adaugă vinul şi se acoperă. Vasul se pune în cuptorul preîncălzit. Se fixează la temperatură medie (deoarece nu am cuptor cu afişajul temperaturii pot decât să vă spun că aceasta este medie) şi se lasă în jur de 50 de minute să fiarbă. Cu 10 minute înainte de a scoate vasul din cuptor se ia capacul pentru că dorim ca pulpele să aibă crustă crocantă.

Vasul se scoate din cuptor. Pulpele se vor aşeza pe o farfurie întinsă iar sosul rezultat se pune într-o crăticioară.

În acea crăticioară se vor adăuga afinele după care se pune la încalzit pe aragaz. Când afinele vor începe să fiarbă se adaugă amidonul amestecând în continuu. Sosul va fi gata în câteva minute.

Vă aduceţi aminte că am spus să puneţi pielea de pe pulpe într-un castron? Dacă respectăm reţeta după care m-am inspirat (dintr-o carte veche de bucate dactilografiată de o mătuşă de-a soţului), vom topi grăsimea de gâscă şi vom prăji cartofii în ea. Dacă nu vă place, folosiţi uleiul pentru a-i prăji.

Serviţi apoi pulpele calde cu sos şi cartofi.

Şi nu uitaţi să serviţi un pahar de vin alb dulce rece-rece!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise