Este simplu de făcut şi este foarte gustoasă. Crema este răcoroasă şi uşoară, adică numai potrivită pentru aceste zile de călduroase.
Ingrediente blat:
- 250 g unt moale
- 3 linguri de zahăr pudră
- esenţă de vanilie
- 400 g făină
Ingrediente jeleu:
- 400 ml sirop de compot de vişine
- 10 g gelatină
Ingrediente cremă:
- 400 g mascarpone
- 150 ml sirop de maracuia
Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, esenţa de vanilie şi făina. Se va obţine un aluat fraged. Punem vasul in frigider timp de 15 minute. Apoi aluatul se scoate din vas, se întinde pe masă astfel încât să obţinem o foaie de grosime potrivită, aproximativ de dimensiunea tăvii. Aşezăm cu grijă foaia în tavă şi decupăm surplusul de cocă.
Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Blatul se coace la temperatură medie până cand devine auriu. Pentru ca foaia să nu facă bule de aer vom pune pe interior o foaie de copt pe care presărăm câteva boabe de fasole.
Odată copt blatul nu ne mai rămâne decât să-l lăsăm să se răcească după care vom prepara jeleul. Punem gelatina să se hidrateze într-un pahar cu 20 ml de apă timp de 10 minute.
Siropul se pune într-un vas şi se încălzeşte 1-2 minute. Se adaugă gelatina hidratată şi se pune din nou la încălzit. Atenţie - nu lasaţi siropul să dea în clocot deoarece gelatina îşi pierde propietăţile prin fierbere. Se ia de pe foc şi se lasă 1-2 minute să se răcească. Apoi se pune pe toată suprafaţa blatului, aflat încă în tavă.
Tava se pune în frigider şi se lasă o oră.
Jeleul se va impregna atât în primul strat al blatului dar va forma şi un strat parfumat şi delicios.
Crema se prepară rapid prin mixarea siropului de maracuia cu mascarpone. Ea va fi acrişoară şi parfumată nemaifiind nevoie să adăugăm nimic altceva.
Se scoate tava din frigider şi se întinde crema uniform cu ajutorul unei spatule. Apoi ornăm cu vişinele din compotul pe care l-am folosit pentru jeleu.
Poftă bună!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii