Este simplu de făcut şi este foarte gustoasă. Crema este răcoroasă şi uşoară, adică numai potrivită pentru aceste zile de călduroase. Ingrediente blat:

- 250 g unt moale
- 3 linguri de zahăr pudră
- esenţă de vanilie
- 400 g făină

Ingrediente jeleu:

- 400 ml sirop de compot de vişine
- 10 g gelatină

Ingrediente cremă:

- 400 g mascarpone
- 150 ml sirop de maracuia

Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, esenţa de vanilie şi făina. Se va obţine un aluat fraged. Punem vasul in frigider timp de 15 minute. Apoi aluatul se scoate din vas, se întinde pe masă astfel încât să obţinem o foaie de grosime potrivită, aproximativ de dimensiunea tăvii. Aşezăm cu grijă foaia în tavă şi decupăm surplusul de cocă.
Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Blatul se coace la temperatură medie până cand devine auriu. Pentru ca foaia să nu facă bule de aer vom pune pe interior o foaie de copt pe care presărăm câteva boabe de fasole.

Odată copt blatul nu ne mai rămâne decât să-l lăsăm să se răcească după care vom prepara jeleul. Punem gelatina să se hidrateze într-un pahar cu 20 ml de apă timp de 10 minute.
Siropul se pune într-un vas şi se încălzeşte 1-2 minute. Se adaugă gelatina hidratată şi se pune din nou la încălzit. Atenţie - nu lasaţi siropul să dea în clocot deoarece gelatina îşi pierde propietăţile prin fierbere. Se ia de pe foc şi se lasă 1-2 minute să se răcească. Apoi se pune pe toată suprafaţa blatului, aflat încă în tavă.
Tava se pune în frigider şi se lasă o oră.

Jeleul se va impregna atât în primul strat al blatului dar va forma şi un strat parfumat şi delicios.
Crema se prepară rapid prin mixarea siropului de maracuia cu mascarpone. Ea va fi acrişoară şi parfumată nemaifiind nevoie să adăugăm nimic altceva.
Se scoate tava din frigider şi se întinde crema uniform cu ajutorul unei spatule. Apoi ornăm cu vişinele din compotul pe care l-am folosit pentru jeleu.

Poftă bună!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Diana Dunca, 11 iulie 2013

    Am incercat reteta , dar see you visine crude, si a iesit de concurs.

  • Fara foto

    Adrian, 11 iulie 2013

    Şi dacă nu am siropi de maracuia, ce pot pune?

  • Fara foto

    Ionela, 11 iulie 2013

    Spuneti-mi si mie va rog unde se gaseste siropul de maracuia in magazine, ca eu nu am auzit de el decat ca se foloseste in baruri la cocktailuri..?? :-o

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    arata bine de tot!

  • Cristina Tamaian

    Cristina Tamaian (Maestru bucatar) , 11 aprilie 2011

    Multumesc, Sidy! Da, are un gust minunat. Crema este foarte parfumata si e racoritoare.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Cat de bine poate sa arateeeeeeeee..... Cu siguranta ca si este foarte gustoasa tarta. Bravo !