Tartă fantezie cu vişine

Este simplu de făcut şi este foarte gustoasă. Crema este răcoroasă şi uşoară, adică numai potrivită pentru aceste zile de călduroase.

Tartă fantezie cu vişine

Ingrediente blat:

- 250 g unt moale

- 3 linguri de zahăr pudră

- esenţă de vanilie

- 400 g făină

Ingrediente jeleu:

- 400 ml sirop de compot de vişine

- 10 g gelatină

Ingrediente cremă:

- 400 g mascarpone

- 150 ml sirop de maracuia

Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, esenţa de vanilie şi făina. Se va obţine un aluat fraged. Punem vasul in frigider timp de 15 minute. Apoi aluatul se scoate din vas, se întinde pe masă astfel încât să obţinem o foaie de grosime potrivită, aproximativ de dimensiunea tăvii. Aşezăm cu grijă foaia în tavă şi decupăm surplusul de cocă.

Tava se pune în cuptorul preîncălzit. Blatul se coace la temperatură medie până cand devine auriu. Pentru ca foaia să nu facă bule de aer vom pune pe interior o foaie de copt pe care presărăm câteva boabe de fasole.

Odată copt blatul nu ne mai rămâne decât să-l lăsăm să se răcească după care vom prepara jeleul. Punem gelatina să se hidrateze într-un pahar cu 20 ml de apă timp de 10 minute.

Siropul se pune într-un vas şi se încălzeşte 1-2 minute. Se adaugă gelatina hidratată şi se pune din nou la încălzit. Atenţie - nu lasaţi siropul să dea în clocot deoarece gelatina îşi pierde propietăţile prin fierbere. Se ia de pe foc şi se lasă 1-2 minute să se răcească. Apoi se pune pe toată suprafaţa blatului, aflat încă în tavă.

Tava se pune în frigider şi se lasă o oră.

Jeleul se va impregna atât în primul strat al blatului dar va forma şi un strat parfumat şi delicios.

Crema se prepară rapid prin mixarea siropului de maracuia cu mascarpone. Ea va fi acrişoară şi parfumată nemaifiind nevoie să adăugăm nimic altceva.

Se scoate tava din frigider şi se întinde crema uniform cu ajutorul unei spatule. Apoi ornăm cu vişinele din compotul pe care l-am folosit pentru jeleu.

Poftă bună!

Mai multe reţete găsiţi pe blogul Boabe de Cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise