Cele mai bune mancaruri exotice

Saptamana trecuta v-am intrebat, prin intermediul TPU.ro, care e mancarea voastra exotica preferata. Am primit tot soiul de raspunsuri si ne-am hotarat sa realizam un articol despre cele mai populare mancaruri exotice mentionate chiar de voi.

Cele mai bune mancaruri exotice

Unul dintre raspunsurile date de voi a fost sushi. Chiar daca nu e chiar pe gustul tuturor, sushi e o mancare interesanta pe care puteti s-o pregatiti chiar la voi acasa, daca nu vreti sa cumparati dintr-un restaurant specializat.

In Japonia ,,sushi” este orice fel de mancare in care se combina traditionalul orezul fermentat cu aproape orice produs al marii, gatit sau nu, dupa preferinte. Intr-un sushi traditional, pregatit ca la el acasa, cea mai mare parte a carnurilor de peste, moluste, crustacee sau cetacee sunt complet nepreparate.

Cum pregatesti sushi?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mergi la cumparaturi la cel mai apropiat supermarket. Pe lista de cumparaturi noteaza urmatoarele ingrediente cheie: un castravete, un pachet de somon afumat, nu foarte sarat si un Sushi Meal Kit, usor de gasit in sectorul cu produse asiatice.

Aceste kit-uri de facut sushi sunt foarte usor de folosit si vin "preparate" cu tot ce va trebuie, adica 4 foi de alga lata, 2 pachete de orez crud, un plic de otet de soia, 2 plicuri de ulei de soia, 2 pliculete de pasta wasabi, doua betisoare si un servetel de mambus.

Mai intai, pune apa cu sare la fiert. Fara sa le desfaci, scufunda cele doua pachete cu orez in apa si lasati sa fiarba la foc mic cam 20 de minute. Desfa pachetele, scurge bine orezul, apoi desfa si pliculetul cu otet de soia si toarna peste orez. Amesteca bine dupa care lasa sa se raceasca. In acest timp, pregateste sosul delicios, din ulei de soia si pasta de wasabi si amesteca-le dupa gust. Atentie la wasabi, e atat de picant ca iti arde limba. Pentru un plus de gust, puneti si cateva picaturi de sos de soia.

De indata ce orezul s-a racit, despatureste servetelul de bambus si aseaza o foaie de alga peste el, suficient de groasa cat sa nu se rupa cand vei aseza orezul in mijloc. Cu degetele umezite intinde orezul pe toata foaia, avand grija sa lasi o margine de cam 2 cm. Dupa ce ai intins bine orezul, este momentul sa asezi bucatelele de somon, iar pe mijlocul lor sa tai felii subtiri de castravete.

Dupa ce ai asezat toate straturile, ruleaza totul, ajutandu-te de servetelul de bambus. Marginea pe care ai lasat-o libera o vei umezi si o veti lipi astfel incat ruloul abia format sa nu se desfaca. Taie bucatele cam de 2 cm si aseaza pe un platou, langa betigase si alaturi de cateva legume proaspete.

Alte preparate exotice indragite au fost fructele de mare.

Iata cateva sfaturi pentru a alege cele mai proaspete fructe de mare din supermarket:

Cand cumperi fructe de mare inghetate, trebuie sa le alegi doar pe acelea care sunt inghetate solid si nu pe acelea care prezinta discoloratii sau portiuni uscate sau care au un miros ciudat. De asemenea, nu cumpara fructe de mare inghetate care au, in pachet, cristale de gheata. Ambalajul trebuie sa fie umed si etans. De asemenea, cand cumperi fructe de mare, tine minte: cele proaspete sunt de mii de ori mai bune decat cele inghetate.

Si o reteta cu fructe de mare:

SOTE DE FRUCTE DE MARE PE PAT DE OREZ

Ingrediente:

fructe de mare in amestec, congelate, unt, capere murate, suc de lamaie proaspata, vin alb demisec, suc de rosii, oregano, usturoi, tocat marunt, ceapa, tocata marunt, orez cu bobul lung, masline negre fara samburi, lamai, sare, piper alb

Mod de preparare:

Fructele de mare se soteaza ( asa congelate cum sunt)intr-o tigaie cu unt, ceapa, usturoi, oregano, capere. Cand s-au inmuiat, se stinge preparatul cu putin vin alb si se adauga sucul de rosii, sucul de lamaie, sarea. Se amesteca si se mai lasa sa se ingroase sosul.

Se fiebe orezul, folosind proportia de 1/2( la o cantitate de orez se pun 2 cantitati de apa). Se lasa pana ce orezul se gateste bob cu bob, se amesteca cu putina sare si piper alb.

Preparatul se asambleaza astfel : pe mijocul farfuriei se pune un pat de orez fiert ( folosind un cerc de inox de marime potrivita). Deasupra se pune sote-ul de fructe de mare, sub forma de cuibulet.

De jur-imprejur se orneaza preparatul cu rondele de lamaie, masline feliate si patrunjel tocat.

O alta reteta foarte interesanta mentionata pe TPU.ro este paella. Paella e un fel de mancare spaniol foarte indragit. Ea poate fi facuta cu fructe de mare, carne de iepure, de pui sau... cu toate trei! Daca esti vegetarian, exista si variante de paella exclusiv cu legume. Deci, cum reusesti sa gatesti o paella perfecta? In primul rand, trebuie sa folosesti un orez de calitate, alaturi de condimente potrivite. Recomandat este sofranul, care da mancarii un gust special si un colorit galbui. Apoi, alt sfat ar fi sa prajesti usor orezul in ulei inainte sa adaugi supa de peste, asigurandu-te ca e bine acoperit de ulei. De asemenea, dupa ce e gata, e bine sa lasi paella acoperita, dupa ce stingi focul, pentru 5-10 minute, inainte sa o servesti.

Iata si o reteta de paella:

PAELLA

Ingrediente:

20 creveti, cateva rondele de calamar, un kg de scoici, 2 rosii, 2 ardei capia si un pic de ardei rosu, o cana de orez , sofran, un pic de ulei de masline

Mod de preparare:

Se pune o oala cu apa si sare la fiert dupa ce a dat apa in clocot se pun crevetii.Se lasa doar 3 min dupa care scot si se pun rondelele de calamar se lasa un pic mai mult ca la creveti si se scot.Se pun scoicile in aceeasi apa si se lasa pana se desfac.Cele care nu sau desfacut se arunca.Dupa ce s-au racit se curata crevetii si scoicile.Intr-o tigaie sa fie un pic mai adanca pt ca se umfla orezul,se pune uleiul,rosiile decojite taiate cubulete si ardeii taiati tot cubulete.Se lasa la prajit pana ce scade tot sucul de la rosii,se une cana de orez se lasa un minut si se pune 4 cani din apa in care am fiert fructele de mare strecurata in prealabil.Cand orezul este aproape gata se pune sofranul cat sa dea culoare si se pun fructele de mare.Se mai lasa putin si este gata.

Voua ce mancaruri exotice va plac?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise