Delicii din Indonezia - Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

In Indonezia aproape cu orice ocazie are loc o masa festiva, asa numitul „Selamatan”, unde se ureaza reciproc sanatate si noroc. Ocaziile sunt numeroase: de la un vis bun, pana la un nou loc de munca, pana la botez sau zi de nastere. Bucataria indoneziana este puternic influentata de cea din India si China. Cea mai iubita carne este cea de pui, mai ales gatita ca Saté – cel mai iubit preparat cu sosuri pe baza de alune si chili.

Delicii din Indonezia - Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

In toate tarile asiatice orezul este un aliment de baza important, de asemenea si in Indonezia. Orezul a venit acum 2.000 de ani in Indonezia. Exista nenumarate tipuri de orez, care se diferentiaza atat prin tipul bobului cat si prin gust. O prima impartire are fi: orez cu bob lung si orez cu bob rotund. Orezul cu bob rotund se foloseste la Sushi si la Risotto.

Un sortiment special este orezul Sushi, un orez cu bob rotund din Japonia care se lipeste foarte bine. La sortimentele cu bob lung, gurmanzii deosebesc intre orez Basmati, orez parfumat si orez iasomie. Orezul Wok este un sortiment nobil de orez basmatic. Este cu bob lung, nu se lipeste cand este gatit si gustul fin aromat se potriveste foarte bine la preparatele condimentate din bucataria indoneziana.

Va prezentam in continuare o reteta delicioasa din bucataria indoneziana:

Creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 20 minute

Ingrediente Shan’shi:

1 cana de orez wok Shan’shi

100g muguri de bambus Shan’shi

1 lingura condiment pentru wok Shan’shi

200ml lapte de cocos Shan’shi

Alte ingrediente:

2 cani de apa

1 catel de usturoi

250g creveti

2 linguri ulei wok

1 lingura sos soia

Pregatire:

Se fierbe orezul intr-o oala acoperita la foc mic 10-15 minute. Se curata usturoiul si se toaca marunt.

Se incalzeste uleiul in wok, se prajesc crevetii si mugurii de bambus, se adauga usturoiul, sosul de soia si condimentul pentru wok.

Se adauga lapte de cocos si se lasa 5 minute la gatit.

Sfat Shan’shi:

In loc de creveti se poate gati si carne de pui. In loc de muguri de bambus se potriveste si paprica, pastai de mazare, zucchini sau champignons.

Pentru mai multe detalii despre produse si retete, intrati pe www.shan-shi.ro.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi