Tofu, perfect pentru toata lumea

Tofu - sau branza de soia, cum i se mai spune - se prepara din lapte de soia imbogatit cu un coagulant acid de tipul lamaii sau otetului.

Tofu, perfect pentru toata lumea

Folosit in retete, tofu se comporta ca un burete, absorbind orice aroma. Inmuiat in sos chilli, va avea gust de chilli; amestecat cu cacao si indulcitor, tofu se „metamorfozeaza” intr-o delicioasa crema cu aroma de ciocolata.

Poate fi folosit prajit cu diverse feluri de mancare - parjoale din tofu ca si cum ar fi carne; chiftelute cu tofu etc. - sau amestecat cu oua, pentru omleta. Cand este inghetat, poate fi folosit in diverse preparate ca substitut pentru carnea tocata.

Folosit mai ales in bucataria asiatica si in dietele vegetariene, tofu a patruns si in bucataria romaneasca. Preparat cum trebuie, constituie o foarte buna alternativa la carne

Crema de tofu cu verdeata

Ingrediente:

150 g tofu,

2-3 linguri lapte sau smantana de soia,

2 fire marar,

2 fire patrunjel,

1 fir ceapa verde.

 

Preparare:

Tofu se piseaza bine cu furculita si se amesteca impreuna cu verdeturile tocate marunt si laptele de soia. Se serveste ca aperitiv pe paine. Alte combinaiti: tofu si chimen, tofu, castravete murat si marar etc.

 

Crema de tofu cu ciocolata

 

Ingrediente:

2 cutii de tofu (moale),

125 ml lapte cald (de soia),

5 g gelatina pudra dizolvata intr-o lingura apa,

100 g ciocolata neagra,

2 linguri de cacao,

1 lingurita esenta migdale,

2 linguri fructoza,

putin cardamon, nucsoara, scortisoara.

Pentru decor: nuci, migdale, coji de portocala confiate.

Preparare:
Tofu se lasa la scurs pe servetele. Gelatina se amesteca impreuna cu putina apa calduta. Se adauga laptele cald, aromele si fructoza. Ciocolata se topeste la microunde.
Se adauga cacao. Se mixeaza tofu, apoi se amesteca impreuna cacao si ciocolata topita cu ingredientele lichide (lapte, gelatina, fructoza, arome) si se strecoara peste tofu mixat. Se repartizeaza in boluri sau pahare cu capac si se dau la frigider. Dupa cateva ore, crema se poate consuma.

Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise