Tofu, perfect pentru toata lumea

Tofu - sau branza de soia, cum i se mai spune - se prepara din lapte de soia imbogatit cu un coagulant acid de tipul lamaii sau otetului.

Tofu, perfect pentru toata lumea

Folosit in retete, tofu se comporta ca un burete, absorbind orice aroma. Inmuiat in sos chilli, va avea gust de chilli; amestecat cu cacao si indulcitor, tofu se „metamorfozeaza” intr-o delicioasa crema cu aroma de ciocolata.

Poate fi folosit prajit cu diverse feluri de mancare - parjoale din tofu ca si cum ar fi carne; chiftelute cu tofu etc. - sau amestecat cu oua, pentru omleta. Cand este inghetat, poate fi folosit in diverse preparate ca substitut pentru carnea tocata.

Folosit mai ales in bucataria asiatica si in dietele vegetariene, tofu a patruns si in bucataria romaneasca. Preparat cum trebuie, constituie o foarte buna alternativa la carne

Crema de tofu cu verdeata

Ingrediente:

150 g tofu,

2-3 linguri lapte sau smantana de soia,

2 fire marar,

2 fire patrunjel,

1 fir ceapa verde.

 

Preparare:

Tofu se piseaza bine cu furculita si se amesteca impreuna cu verdeturile tocate marunt si laptele de soia. Se serveste ca aperitiv pe paine. Alte combinaiti: tofu si chimen, tofu, castravete murat si marar etc.

 

Crema de tofu cu ciocolata

 

Ingrediente:

2 cutii de tofu (moale),

125 ml lapte cald (de soia),

5 g gelatina pudra dizolvata intr-o lingura apa,

100 g ciocolata neagra,

2 linguri de cacao,

1 lingurita esenta migdale,

2 linguri fructoza,

putin cardamon, nucsoara, scortisoara.

Pentru decor: nuci, migdale, coji de portocala confiate.

Preparare:
Tofu se lasa la scurs pe servetele. Gelatina se amesteca impreuna cu putina apa calduta. Se adauga laptele cald, aromele si fructoza. Ciocolata se topeste la microunde.
Se adauga cacao. Se mixeaza tofu, apoi se amesteca impreuna cacao si ciocolata topita cu ingredientele lichide (lapte, gelatina, fructoza, arome) si se strecoara peste tofu mixat. Se repartizeaza in boluri sau pahare cu capac si se dau la frigider. Dupa cateva ore, crema se poate consuma.

Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure