Tofu, perfect pentru toata lumea

Tofu - sau branza de soia, cum i se mai spune - se prepara din lapte de soia imbogatit cu un coagulant acid de tipul lamaii sau otetului.

Tofu, perfect pentru toata lumea

Folosit in retete, tofu se comporta ca un burete, absorbind orice aroma. Inmuiat in sos chilli, va avea gust de chilli; amestecat cu cacao si indulcitor, tofu se „metamorfozeaza” intr-o delicioasa crema cu aroma de ciocolata.

Poate fi folosit prajit cu diverse feluri de mancare - parjoale din tofu ca si cum ar fi carne; chiftelute cu tofu etc. - sau amestecat cu oua, pentru omleta. Cand este inghetat, poate fi folosit in diverse preparate ca substitut pentru carnea tocata.

Folosit mai ales in bucataria asiatica si in dietele vegetariene, tofu a patruns si in bucataria romaneasca. Preparat cum trebuie, constituie o foarte buna alternativa la carne

Crema de tofu cu verdeata

Ingrediente:

150 g tofu,

2-3 linguri lapte sau smantana de soia,

2 fire marar,

2 fire patrunjel,

1 fir ceapa verde.

 

Preparare:

Tofu se piseaza bine cu furculita si se amesteca impreuna cu verdeturile tocate marunt si laptele de soia. Se serveste ca aperitiv pe paine. Alte combinaiti: tofu si chimen, tofu, castravete murat si marar etc.

 

Crema de tofu cu ciocolata

 

Ingrediente:

2 cutii de tofu (moale),

125 ml lapte cald (de soia),

5 g gelatina pudra dizolvata intr-o lingura apa,

100 g ciocolata neagra,

2 linguri de cacao,

1 lingurita esenta migdale,

2 linguri fructoza,

putin cardamon, nucsoara, scortisoara.

Pentru decor: nuci, migdale, coji de portocala confiate.

Preparare:
Tofu se lasa la scurs pe servetele. Gelatina se amesteca impreuna cu putina apa calduta. Se adauga laptele cald, aromele si fructoza. Ciocolata se topeste la microunde.
Se adauga cacao. Se mixeaza tofu, apoi se amesteca impreuna cacao si ciocolata topita cu ingredientele lichide (lapte, gelatina, fructoza, arome) si se strecoara peste tofu mixat. Se repartizeaza in boluri sau pahare cu capac si se dau la frigider. Dupa cateva ore, crema se poate consuma.

Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise