Reteta ”Bors moldovenesc de fasole alba” a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului "Descopera traditiile culinare romanesti" în perioada mai – august.
 
Cantitate pentru 10 portii:
600 g gasole alba uscata
350 g morcovi si albitura
300 g ceapa 
150 g telina
25 g usturoi
1 fir de cimbru
1,5 litri de bors
50 g de leustean
50 g de patrunjel verde
100 ml ulei
sare
 
Mod de preparare
 
Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece. 
Cand fasolea este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul. 
Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat. 
 
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit. Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.
 
Secretul bucatarului!
Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Harasmoc Vlad, 19 ianuarie 2014

    foarte gustoasa a esit fasolea,,,,,,!!!

  • Fara foto

    Ana, 04 august 2013

    Depinde de fasole!Si eu procedam la fel inainte, dar acum doua luni am gasit in piata o fasole pe care nu am mai avut timp sa o pun la inmuiat si am pus-o la fiert ca atare.Am avut surpriza sa fiarba foarte repede,nici n-am apucat sa-i schimb decat doua ape ca a si fiert,era aproape piure.

  • Fara foto

    Maria Tulbure, 02 august 2013

    Fasolea uscata se tine in apa cateva ore bune, chiar de seara pana dimineata. Abia apoi se pune, la fiert. Altfel boabele raman tari.