Pana pe 14 august ne aflam in Postul Adormirii Maicii Domnului. Fiind vara, este un post destul de usor de dus, pentru ca in aceasta perioada fructele si legumele se gasesc din abundenta in toate pietele. Dar, la un moment dat, tot veti simti nevoie si de ceva dulce, de o felie prajitura. Ei bine, ce ziceti de o reteta simpla si excelenta de prajitura de post cu dulceata si nuca, din Timisoara?
Intr-o ora ar trebui sa aveti prajitura pe masa. Iata ingredientele de care aveti nevoie:
- 1 cana zahar
- 4 cani faina alba
- 4 linguri de dulceata (de visine preferabil)
- 2 linguri cacao
- 1/2 cana ulei
- 1 pahar mare de nuca (sau cocos)
- vanilie
- coaja de lamaie
- 1 pachet amoniac stins cu otet sau cu lamaie
- 1 praf de sare
- zahar vanilat
Apa se pune la incalzit cu zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se raceste si se adauga faina, cacao, amestecandu-se usor.
Se adauga dulceata, uleiul, mirodeniile si bicarbonatul de amoniu deja stins cu otet sau lamaie. Dupa ce se amesteca bine se adauga si nuca maruntita.
Apoi, se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, dupa care se baga in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit.
La sfarsit, dupa ce prajitura s-a racit, se pudreaza cu zahar si se feliaza.
Sursa foto: euforia.tv
Sursa articol: agerpres.ro

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii