Pana pe 14 august ne aflam in Postul Adormirii Maicii Domnului. Fiind vara, este un post destul de usor de dus, pentru ca in aceasta perioada fructele si legumele se gasesc din abundenta in toate pietele.

Dar, la un moment dat, tot veti simti nevoie si de ceva dulce, de o felie prajitura.
 
Ei bine, ce ziceti de o reteta simpla si excelenta de prajitura de post cu dulceata si nuca, din Timisoara?
 

Intr-o ora ar trebui sa aveti prajitura pe masa. Iata ingredientele de care aveti nevoie:
 
- 2 cani de apa
- 1 cana zahar
- 4 cani faina alba
- 4 linguri de dulceata (de visine preferabil)
- 2 linguri cacao
- 1/2 cana ulei
- 1 pahar mare de nuca (sau cocos)
- vanilie
- coaja de lamaie
- 1 pachet amoniac stins cu otet sau cu lamaie
- 1 praf de sare
- zahar vanilat
 
Mod de preparare:

Apa se pune la incalzit cu zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se raceste si se adauga faina, cacao, amestecandu-se usor.

Se adauga dulceata, uleiul, mirodeniile si bicarbonatul de amoniu deja stins cu otet sau lamaie. Dupa ce se amesteca bine se adauga si nuca maruntita.

Apoi, se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia, dupa care se baga in cuptorul incins. Se coace la foc potrivit.

La sfarsit, dupa ce prajitura s-a racit, se pudreaza cu zahar si se feliaza.

Descopera si alte retete de prajituri de post

Sursa foto: euforia.tv
Sursa articol: agerpres.ro

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Bica Elena, 07 august 2015

    multumim pentru reteta abia astept sa o fac