Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
 
Rețeta ”Pârjoale moldovenești” a fost primită de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Roșie, Jud. NEAMȚ (Moldova) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august 2013.
 
Ingrediente
 
500g carne macră de vită și porc, 
150g pâine albă, 
50g făină sau gris Arpis,
2 oua, 
100g morcov, 
50g ceapă, 
ulei Arpis pentru prăjit, 
2 căței de usturoi, 
pătrunjel, 
mărar, 
sare. 
 
Mod de preparare
 
Carnea se spală, se taie bucăți mai mici și se trece prin mașina de tocat, apoi se toacă tot la mașină și ceapa, morcovul, usturoiul, pâinea, verdeața. Se amestecă totul într-un castron și se leagă cu ouăle bătute bine, apoi li se dă gust cu sare și piper. 
 
Compoziția se modelează în mâini, în formă ovală alungită, apoi pârjoalele se dau prin făină sau gris Arpis și se prăjesc în ulei Arpis încins. 
 
Sugestia bucătarului
 
Pârjoalele merg de minune cu un cartof țărănesc alături! 
 
Rețetele tradiționale din Moldova au fost puse la dispoziția proiectului de: Larisa Elena Buduroes (www.papabun.com),  Casa Oprescu, Pensiunea Octogon și Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
 
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com, precum și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    diana, 28 februarie 2016

    oare face teclama si la ulei arpis ?

  • Fara foto

    Catalin Dumitrescu, 25 ianuarie 2016

    Foarte bune. Eu adaug mai mult usturoi.

  • Fara foto

    Pana Lina, 12 iunie 2015

    eu le fac fara usturoi, doar cu ceapa calita un pic si le dau prin compozitie de snitel inainte de prajire. incercati si spuneti-va parerea. sunt delcioase, va garantez.

  • Fara foto

    Argenti Sebastiano, 05 iunie 2015

    usturoi merge mai mult...

  • Fara foto

    Patru Ion, 02 ianuarie 2015

    un deliciu

  • Fara foto

    Georgian Asan, 24 ianuarie 2014

    mi-a placut foarte mult

  • Fara foto

    Rodica Bodolan, 22 august 2013

    Alina Turungiu da, am facut chiftele, nu au acelasi aspect ca si cele prajite insa mie mi-au placu si am mancat linistita stiind ca nu mai inghit ulei. sunt sigura ca si parjoalele au succes.

  • Fara foto

    Irina, 20 august 2013

    De incercat!

  • Fara foto

    Amelia Datculescu, 18 august 2013

    Sunt foarte buna si coapte in cuptor. Nu se dau prin faina dupa ce se formeaza si se pun intr-o tava pe hartie de copt, Cuptorul trebuie incalzit si apoi se da focul la mediu. Depinde cat de mari sunt perisoarele, dar daca sunt mai mari, asa cum se fac de obicei, atunci este nevoie de 30 - 35 de minute.

  • Fara foto

    laura, 18 august 2013

    l-am auzit pe Horia la cireasa de pe tort, ca se dau prin pesmet ca sa nu absoarba asa mult ulei.

  • Fara foto

    Atena Pop, 18 august 2013

    Eu ceapa o tai si o trag in putin ulei, sarata un pic, pana se moaie[cu gazul mic].Adaug apoi morcovul ras mic si mai las putin.In toata compozitia pun seminte de marar, care ii the o aroma deosebita.Incercati sa vedeti ce savuroase sunt.

  • Fara foto

    Alina Turungiu, 18 august 2013

    Se pot pune in cuptor intr-o tava pe care se intinde o foaie de copt, si se tin 45 minute, 20 minute pe o parte, 20 minute pe cealalta parte. Fara ulei! Si nu se foloseste DELOC grisul, iar la final nu se dau prin faina si nici prin gris!

  • Fara foto

    Piscopescu, 18 august 2013

    Nici pana in ziua de azi, n-am inteles diferenta dintre o parjoala(moldoveneasca sau nu) si o...chiftea?? Sa fie vorba de dimensiuni?

  • Fara foto

    Vasloban Bela, 18 august 2013

    Faina le the crusta...e ok! Eu unul le dau prin faina....la fel si chiftelele!

  • Fara foto

    Rodica Spataru, 18 august 2013

    parjoalele moldovenesti nu se dau prin faina s-au gris......

  • Fara foto

    Grunberg Marie-Helene, 18 august 2013

    Sint minunate, dr daca s-ar putea fara prajitul in ulei incins, ar fi super bune! cred ca ar iesi tot atit de gustoase , daca s-ar coace in cuptor, dupa ce au fost doar unse see you ulei!

  • Fara foto

    cristina, 17 august 2013

    Perfecte.bunica asa le face..

  • Fara foto

    Laptica Nicolae, 17 august 2013

    papa bun

  • Fara foto

    Constantin Avremiuc, 17 august 2013

    Parjoalele moldovenesti sant grozav de bune imi plac.

  • Fara foto

    Volos Mariuca, 17 august 2013

    Sint deosebite pirjoalele moldovenesti, imi plac la nebunie.