Rețetă tradițională: Pârjoale moldovenești

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.   Rețeta ”Pârjoale moldovenești” a fost primită de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Roșie, Jud. NEAMȚ (Moldova) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august 2013.  

Rețetă tradițională: Pârjoale moldovenești

Ingrediente

500g carne macră de vită și porc,
150g pâine albă,
50g făină sau gris Arpis,
2 oua,
100g morcov,
50g ceapă,
ulei Arpis pentru prăjit,
2 căței de usturoi,
pătrunjel,
mărar,
sare.
Mod de preparare
Carnea se spală, se taie bucăți mai mici și se trece prin mașina de tocat, apoi se toacă tot la mașină și ceapa, morcovul, usturoiul, pâinea, verdeața. Se amestecă totul într-un castron și se leagă cu ouăle bătute bine, apoi li se dă gust cu sare și piper.
Compoziția se modelează în mâini, în formă ovală alungită, apoi pârjoalele se dau prin făină sau gris Arpis și se prăjesc în ulei Arpis încins.
Sugestia bucătarului

Pârjoalele merg de minune cu un cartof țărănesc alături!
Rețetele tradiționale din Moldova au fost puse la dispoziția proiectului de: Larisa Elena Buduroes (www.papabun.com), Casa Oprescu, Pensiunea Octogon și Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com, precum și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise