O reţetă tradiţională, foarte uşor de făcut, pe care ardelenii ar trebui să o prepare cât mai des. :)

Ingrediente:
untură sau ulei Arpis
ceapă 
brânză de oaie frământată cu sare 
slănină sau cârnați
făină de mălai Arpis sub formă de cir de mămăligă (continutul acela subțire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mămăligă foarte subțire)
 
Mod de preparare:
Se călește ceapa, se pun cârnații sau slănina, bine prăjite, după care se toarnă cirul fiebinte amestecat cu brânza, se lasă câteva minute la foc, după care se servește cu murături, preferabil varză murată sau castraveți murați.
 
Observație: Rețetele tradiționale sunt adesea preparate „după ochi”, nu în funcție de gramaj, dar cantitățile sunt relativ ușor de estimat!

Iată şi reţeta Video:
 


Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta ”Belezdrugă” a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Județul Bistrița-Năsăud (Ardeal) și a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Mitica Iuga, 08 septembrie 2015

    nu se poate sa pui ulei cand prajesti slanina

  • 23 iulie 2013

    am fost la Sarata Monteoru si talmes balmes-ul nu avea decat smantana si branza fara carnati, deci e in functie de zona.

  • 28 iunie 2013

    la campulung acest fel se numeste talmes-balmes.