Rețetă ardelenească: Belezdrugă

O reţetă tradiţională, foarte uşor de făcut, pe care ardelenii ar trebui să o prepare cât mai des. :)

Rețetă ardelenească: Belezdrugă

Ingrediente:
untură sau ulei Arpis
ceapă
brânză de oaie frământată cu sare
slănină sau cârnați
făină de mălai Arpis sub formă de cir de mămăligă (continutul acela subțire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mămăligă foarte subțire)

Mod de preparare:

Se călește ceapa, se pun cârnații sau slănina, bine prăjite, după care se toarnă cirul fiebinte amestecat cu brânza, se lasă câteva minute la foc, după care se servește cu murături, preferabil varză murată sau castraveți murați.
Observație: Rețetele tradiționale sunt adesea preparate „după ochi”, nu în funcție de gramaj, dar cantitățile sunt relativ ușor de estimat!

Iată şi reţeta Video:

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta ”Belezdrugă” a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Județul Bistrița-Năsăud (Ardeal) și a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine