Reteta moldoveneasca: Bulz ciobanesc

Retetele de bulz sunt delicioase, de aceasta data va prezentam o varianta de bulz modovenesc, pregatit atat in varianta traditionala cat si in varianta moderna.  

Reteta moldoveneasca: Bulz ciobanesc

Reteta ”Bulz ciobanesc” a fost primita de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. NEAMT (Moldova) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – august.

Ingrediente:
Mamaliga facuta din malai, apa si sare,
Branza de burduf,
Kaiser sau costita afumata,
Ulei
slaninuta,
putina smantana,
putin unt.
Mod de preparare (varianta traditionala)
Se pregateste o mamaliga din malai, apa si sare. Se lasa sa se raceasca, o zi. Branza de burduf se scoate de la frigider si se sfarama putin. Kaiserul si slaninuta se taie feliute subtiri, iar untul se scoate si se lasa sa se inmoaie.
Mamaliga rece se imparte in 3 parti, pentru 3 portii. Fiecare bucata de mamaliga se modeleaza in mana, se turteste, se face in mijlocul ei caus, in care se pune branza, o bucatica de unt, kaiserul cu slaninuta, apoi se modeleaza bulzul ca pe o galusca mai mare bine inchisa.
Boturile de mamaliga astfel pregatite se pun pe gratar pana s-a topit branza inauntru si a facut mamaliga crusta pe dinafara. Apoi se servesc calde la cina cu smantana deasupra.

Mod de preparare (varianta moderna)

Se pregateste o mamaliga din malai , apa si sare.
Kaiserul si slaninuta se prajesc in putin unt. Se adauga mamaliga fiebinte, proaspat pregatita si branza de burduf si se amesteca totul.
Se toarna intr-o farfurie, se adauga un ou (optional) si se rade branza sarata deasupra.
Retetele traditionale din Moldova au fost puse la dispozitia proiectului de: Larisa Elena Buduroes (www.papabun.com), Casa Oprescu, Pensiunea Octogon si Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise