Cum sa pregatesti un mix de condimente italienesc

E destul de usor sa gatesti mancaruri italienesti, mai ales daca ai un mix de condimente italian bun. Poti cumpara acest mix din comert sau il poti prepara la tine acasa. Iata cum.

Cum sa pregatesti un mix de condimente italienesc

Condimentele continute cel mai des de mixul italian sunt: cimbru, salvie, busuioc, rozmarin si oregano. Poti adauga si coriandru si ardei iute. Traditional, mancarurile italienesti contin una sau mai multe condimente din aceasta lista, iar acest mix va da o savoare aparte tuturor mancarurilor tale.

In general, e bine sa amesteci cam doua lingurite din fiecare condiment de mai sus (eventual “sarindu-le” pe cele care nu-ti plac, daca vrei) si gata! Mixul tau de condimente italienesc e pregatit sa dea arome bune mancarurilor tale.

Ai grija unde pastrezi mixul de condimente! Daca faci o cantitate mai mare, probabil n-o sa-l folosesti foarte rapid, asa ca e bine sa il tii intr-un borcan, intr-un loc intunecat, uscat si nu foarte calduros, pentru a pastra prospetimea si aromele condimentelor folosite. Astfel, poti pastra mixul pana la 2 ani in conditii bune.

Poti folosi acest mix pe tot felul de mancaruri, de la pizza (presara putin in sosul de rosii), la marinate de carne (adauga ulei si/sau vin si condimentele de mai sus si tine carnea in acest sos cateva ore inainte s-o pregatesti), la imbunatatirea aromei parmezanului sau chiar untului.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi