E destul de usor sa gatesti mancaruri italienesti, mai ales daca ai un mix de condimente italian bun. Poti cumpara acest mix din comert sau il poti prepara la tine acasa. Iata cum.
Condimentele continute cel mai des de mixul italian sunt: cimbru, salvie, busuioc, rozmarin si oregano. Poti adauga si coriandru si ardei iute. Traditional, mancarurile italienesti contin una sau mai multe condimente din aceasta lista, iar acest mix va da o savoare aparte tuturor mancarurilor tale.
In general, e bine sa amesteci cam doua lingurite din fiecare condiment de mai sus (eventual “sarindu-le” pe cele care nu-ti plac, daca vrei) si gata! Mixul tau de condimente italienesc e pregatit sa dea arome bune mancarurilor tale.
Ai grija unde pastrezi mixul de condimente! Daca faci o cantitate mai mare, probabil n-o sa-l folosesti foarte rapid, asa ca e bine sa il tii intr-un borcan, intr-un loc intunecat, uscat si nu foarte calduros, pentru a pastra prospetimea si aromele condimentelor folosite. Astfel, poti pastra mixul pana la 2 ani in conditii bune.
Poti folosi acest mix pe tot felul de mancaruri, de la pizza (presara putin in sosul de rosii), la marinate de carne (adauga ulei si/sau vin si condimentele de mai sus si tine carnea in acest sos cateva ore inainte s-o pregatesti), la imbunatatirea aromei parmezanului sau chiar untului.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii