E destul de usor sa gatesti mancaruri italienesti, mai ales daca ai un mix de condimente italian bun. Poti cumpara acest mix din comert sau il poti prepara la tine acasa. Iata cum.
Condimentele continute cel mai des de mixul italian sunt: cimbru, salvie, busuioc, rozmarin si oregano. Poti adauga si coriandru si ardei iute. Traditional, mancarurile italienesti contin una sau mai multe condimente din aceasta lista, iar acest mix va da o savoare aparte tuturor mancarurilor tale.

In general, e bine sa amesteci cam doua lingurite din fiecare condiment de mai sus (eventual “sarindu-le” pe cele care nu-ti plac, daca vrei) si gata! Mixul tau de condimente italienesc e pregatit sa dea arome bune mancarurilor tale.

Ai grija unde pastrezi mixul de condimente! Daca faci o cantitate mai mare, probabil n-o sa-l folosesti foarte rapid, asa ca e bine sa il tii intr-un borcan, intr-un loc intunecat, uscat si nu foarte calduros, pentru a pastra prospetimea si aromele condimentelor folosite. Astfel, poti pastra mixul pana la 2 ani in conditii bune.

Poti folosi acest mix pe tot felul de mancaruri, de la pizza (presara putin in sosul de rosii), la marinate de carne (adauga ulei si/sau vin si condimentele de mai sus si tine carnea in acest sos cateva ore inainte s-o pregatesti), la imbunatatirea aromei parmezanului sau chiar untului.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    maria, 19 iunie 2013

    Puteti sa le plantati in orice anotimp in jardiniere si le aveti mereu proaspete, nu le aruncati chiar daca par fara viata pe timpul ierni, primavara va vor incanta cu parfumul lor proaspat. Eu le tin iarna in casa si cum se incalzeste putin le scot afara.

  • Fara foto

    Mariana Flenchea, 19 iunie 2013

    poate fi facut si see you condimente uscate din comert , dar daca le ai proaspete si le amesteci tu iar apoi le usuci sunt o minunatie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Delicioase...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumim pentru sfaturi,voi pregati si eu acest mix de condimente.

  • Fara foto

    Hancu, 28 august 2009

    Va multumim pentru sfaturi necesare.

  • Fara foto

    lumi, 10 iulie 2009

    Complimenti....dar nu imteleg de ce nu va puneti un pic imaginatia in lucru? De ce nu incercati sa nu aruncati nimic ce va ramine in frigo si sa inventati retete noi alla placerea voastra? Sint atiti care mor de foame...viva la fantasia!!!!!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Multumim pentru acest articol util.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Eu nu am gasit salvie, vreau sa pregatesc si eu mixul.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Super articol,felicitari

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Salvie (frunzulite proaspete) am vazut in Carrefour.

  • carmenela

    carmenela (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Mix de condimente pentru orice fel de carne la gratar: busuioc, rozmarin, salvie, cimbru de cultura, maghiran, Satureja hortensis L. sau cimbru de gradina. Se pot presara direct pe carne sau se pun in uleiul cu care se unge carnea. Pentru a exalta si mai mult gustul carnii se amesteca cu mustar si se unge carnea inainte de a se lua de pe gratar... Sarea se adauga intotdeauna la sfarsit...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Si menta este foarte buna.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Este bine venit articolul,mai ales ca aceste condimente le putem folosii si proaspete.Anul asta am pus in ghivece toate soiurile enumerate in articol.Asa ca am aceste condimente proaspete.Este si o alternativa mai ieftina,tinand cont ca in supermarketuri sunt cam scumpe cele proaspete.O sa incep sa pun din ele la uscat sa am pentru iarna.Sa stiti ca nu sunt greu de intretinut,chiar si in balcon,asa cum le tin eu.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Nu gasesc salvie!

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Foarte bune aceste condimente,le folosesc si eu.Am si in gradina proaspete dar si in sticlute sub forma de"ulei italienesc".Foarte ok articolul,felicitari.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Eu folosesc cimbru,busuioc,oregano si rozmarin din mixul de condimente prezentat..Cimbru merge f. bine la ciorba de fasole uscata si la fasolea uscata prajita,la condimentarea carnii,busuiocul,la carnea de pui si nu numai,iar oregano se potriveste f. bine la pizza si paste.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Foarte buna combinatia de condimente, depinde de gusturile fiecaruia si mai ales de felurile de mancare gatite, nu se pot pune aceste combinatii in orice tip de mancare!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Eu personal folosesc foarte multe condimente la toate felucrile de mancare si dau un gust special si aparte felului de mancare pe care il pregatesti,totul este sa stii sa le combini,aici este schepsisul.Felicitari pentru articol este foarte interesant.

  • serban aurora daniela

    serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Un asemenea mix de condimente il am si eu preparat de mine acasa, dar nu sub forma de prafuri, ci sub forma de ulei. Dar nu stiam ca il pot numi "ulei italienesc". Acum am aflat.In ulei de masline am introdus crengute de busuioc, cimbru, magheran si catei zdrobiti de usturoi, sticla o tin la camara in intuneric si il folosesc mai ales la pizza si bruschete.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Imi plac spaghetele cu sos de rosii,de obicei le cumpar din magazin,iar sosul este in pliculet langa paste.Am incercat sa fac sosul acasa,dar niciodata n-a avut acelasi gust,pentru ca nu stiam exact ce condimente sa pun.Acum stiu datorita voua.Mutumesc!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Aceste condimente sunt minunate atat in stare proaspata cat si uscate...Dau un gust aparte mancarurilor...