E destul de usor sa gatesti mancaruri italienesti, mai ales daca ai un mix de condimente italian bun. Poti cumpara acest mix din comert sau il poti prepara la tine acasa. Iata cum.
Condimentele continute cel mai des de mixul italian sunt: cimbru, salvie, busuioc, rozmarin si oregano. Poti adauga si coriandru si ardei iute. Traditional, mancarurile italienesti contin una sau mai multe condimente din aceasta lista, iar acest mix va da o savoare aparte tuturor mancarurilor tale.
In general, e bine sa amesteci cam doua lingurite din fiecare condiment de mai sus (eventual “sarindu-le” pe cele care nu-ti plac, daca vrei) si gata! Mixul tau de condimente italienesc e pregatit sa dea arome bune mancarurilor tale.
Ai grija unde pastrezi mixul de condimente! Daca faci o cantitate mai mare, probabil n-o sa-l folosesti foarte rapid, asa ca e bine sa il tii intr-un borcan, intr-un loc intunecat, uscat si nu foarte calduros, pentru a pastra prospetimea si aromele condimentelor folosite. Astfel, poti pastra mixul pana la 2 ani in conditii bune.
Poti folosi acest mix pe tot felul de mancaruri, de la pizza (presara putin in sosul de rosii), la marinate de carne (adauga ulei si/sau vin si condimentele de mai sus si tine carnea in acest sos cateva ore inainte s-o pregatesti), la imbunatatirea aromei parmezanului sau chiar untului.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii