Daca vrei sa creezi un meniu italian pentru a-ti impresiona musafirii, e bine sa stii ce fel de carne e potrivita pentru care reteta si ce carnuri sunt cele mai populare in Italia.
Carnea de miel
Mielul a fost folosit in retete italiene timp de mii de ani si e carnea care merge cel mai bine cu sosuri. Problema e ca nu multora le place carnea de miel, asa ca e bine sa testezi gusturile musafirilor inainte sa te hotarasti sa o pregatesti. Pentru cei carora le place poate fi o delicatesa extraordinara, dar pentru cei carora ledisplace poate fi un dezastru.

Peste
Pestele e un tip de carne des folosit in retete italienesti. In Italia, avand in vedere ca tara e inconjurata de ape, vei gasi o mare varietate de peste si fructe de mare, dar si aici trebuie sa ai grija la musafirii tai. Poti porni de la un simplu peste la cuptor sau gratar, care va placea tuturor, sau poti fi mai curajos si alege crabi, homar, stridii midii sau salate de fructe de mare.

Prepararea
Nu e de ajuns sa decizi ce fel de carne vei servi la masa ta italiana. Conteaza si felul in care vei prepara aceasta carne. In Italia, se prepara de obicei carnea prin prajire la gratar sau la cuptor. Exista si o alta metoda, mai ingenioasa, prin care se “ingroapa” carnea in sare total si se pregateste. Cand e gata, carnea e foarte frageda.

Alt lucru important e reprezentat de ingredientele care acompaniaza carnea. Foarte populare in Italia sunt rosiile (si foarte sanatoase, intr-o dieta mediteraneana), apoi cartofii, ardeii grasi.

Daca nu friptura, atunci...
Daca vrei sa gatesti ceva mai complex, iata cateva tipuri de mancare italienesti cu care nu poti da gres:
Risotto
Paste
Lasagna
Pizza
Pui in stil italian
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mihaela Alistar, 20 iulie 2013

    Am lucrat in mai multe hoteluri in Italia si , poate o sa va surprinda , nu-mi place deloc cum gatesc bucatarii italieni.Ai nostri sunt mult mai buni.Nu va mai spun cat de mizerabili sunt.Sunt dezamagita.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Interesant tot materialul...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    In familia mea se consuma carne de miel la ciorbe ,sosuri si friptura.

  • Fara foto

    Cely, 17 iunie 2009

    Ma incanta orice mancare pe baza de peste.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Imi plac mancarurile din peste(fiert,gratar,la cuptor,marinat,saramura,plachie,zacusca....).

  • Robu Minai

    Mihail (Maestru bucatar) , 09 iunie 2009

    Se poate de fiert carnea de miel cu frunza de dafin si usturoi, pentru a scoate mirosul neplacut. Apoi de schimbat apa si de adaugat restul condimentelor pentru ai reda carnii un gust placut, pe care il agreaza si nul simte nici acel care nu-i place mielul sub orce forma gatita.

  • carmenela

    carmenela (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Cele citeva tipuri de retete italienesti prezentate mai sus sunt italienesti doar cu numele pentru ca unele dintre ingredientele folosite nu au nici o legatura cu reteta originala...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Chiar odata pe zi nu mananca spaghetti,dar mananca foarte des.Pentru italieni contează ca mâncarea să fie naturală. Acesta este şi motivul pentru care ei nu fierb legumele de tot. Le lasă “al dente”, astfel încât organismul să preia o bună parte dintre substanţele nutritive. Important este şi gustul. În orice preparat trebuie să se simtă gustul alimentului principal. De exemplu, pizza nu se face ca la noi, cu multe ingrediente pe blat, tocmai pentru a simţi gustul fiecăruia. Şi sosurile au la bază supa ingredientului-suport.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Din cate stiu eu,in Italia sunt preferate pastele.Mi s-a spus ca acolo toata lumea manaca macar o data pe zi paste.Oricum ar fi,este interesant articolul.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Reteta de bruschete este preferata mea, fiind un aperitiv foarte apreciat, servit mai ales in meniurile italienesti cu paste.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

    Mie nu-mi place. Pana si pizza cu blatul subtire....poate fructele de mare, mai bine le gatesc chinezii, nu ma incanta nimic in italia. Prefer extremele. Am vazut ce poate face un bucatar italian.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

    Interesant articolul si sfaturile,iar retetele sunt excelente.