Gateste in stil italian

Daca vrei sa creezi un meniu italian pentru a-ti impresiona musafirii, e bine sa stii ce fel de carne e potrivita pentru care reteta si ce carnuri sunt cele mai populare in Italia.

Gateste in stil italian

Carnea de miel

Mielul a fost folosit in retete italiene timp de mii de ani si e carnea care merge cel mai bine cu sosuri. Problema e ca nu multora le place carnea de miel, asa ca e bine sa testezi gusturile musafirilor inainte sa te hotarasti sa o pregatesti. Pentru cei carora le place poate fi o delicatesa extraordinara, dar pentru cei carora ledisplace poate fi un dezastru.

Peste

Pestele e un tip de carne des folosit in retete italienesti. In Italia, avand in vedere ca tara e inconjurata de ape, vei gasi o mare varietate de peste si fructe de mare, dar si aici trebuie sa ai grija la musafirii tai. Poti porni de la un simplu peste la cuptor sau gratar, care va placea tuturor, sau poti fi mai curajos si alege crabi, homar, stridii midii sau salate de fructe de mare.

Prepararea

Nu e de ajuns sa decizi ce fel de carne vei servi la masa ta italiana. Conteaza si felul in care vei prepara aceasta carne. In Italia, se prepara de obicei carnea prin prajire la gratar sau la cuptor. Exista si o alta metoda, mai ingenioasa, prin care se “ingroapa” carnea in sare total si se pregateste. Cand e gata, carnea e foarte frageda.

Alt lucru important e reprezentat de ingredientele care acompaniaza carnea. Foarte populare in Italia sunt rosiile (si foarte sanatoase, intr-o dieta mediteraneana), apoi cartofii, ardeii grasi.

Daca nu friptura, atunci...

Daca vrei sa gatesti ceva mai complex, iata cateva tipuri de mancare italienesti cu care nu poti da gres:

Risotto

Paste

Lasagna

Pizza

Pui in stil italian

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise