O reteta clasica italiana, placinta cu dovlecei sau cu zucchini, merge de minune in orice anotimp si este foarte usor de facut. Pe langa faptul ca este delicioasa, aceasta placinta este si sanatoasa, asa ca nu ezitati sa o preparati.
Aluat:
250 g faina,
125 g unt,
1 ou,
3 linguri de lapte,
sare,
pesmet

Umplutura
2 linguri de unt topit sau de ulei de masline
700 g de dovlecei sau zucchini taiati in felii subtiri
225 g de ceapa tocata
1 conserva de 120 g de ciuperci taiate felii, scurse
4 oua
1 jumatate lingurita de busuioc
1 jumatate lingurita de oregano
2 lingurite de mustar Dijon
225 g de branza mozzarella data prin razatoare
225 g de branza Cheddar data prin razatoare (sau alt fel de branza)

Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet.

Intr-o tigaie mare, la foc mediu, topiti untul (sau incingeti uleiul); adaugati dovleceii sau zucchini, ceapa si ciupercile, sotati pana ce se fragezesc, pentru cinci minute. Intr-un bol mare, bateti ouale, condimentele si mustarul, pana ce se amesteca bine. Adaugati legumele sotate la mixul de oua si amestecati-le bine. Turnati peste aluat si coaceti 20-25 de minute la 190 de grade C, pana ce se rumeneste sau pana ce cutitul introdus in centrul placintei iese curat.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    C Dutu, 06 ianuarie 2015

    Arata delicios!

  • Fara foto

    Cristina Diana Hattab, 20 martie 2014

    f buna

  • Fara foto

    Elena, 01 august 2013

    Uleiul de floarea-soarelui nu se poate folosi? Nu toti ne permitem uleiul de masline,desi,stiu ca nu se compara calitativ ....!!! Reteta este tentanta si as incerca-o cu conditia sa am confirmarea ca pot folosi uleiul nostru....!!!! Multumesc !

  • Fara foto

    Emilia Sandu, 01 august 2013

    Nu am incercat inca dar o voi face. Am facut in schimb tot o placinta cu dovlecei rasi,branza sarata,oua,lapte, ulei,faina si cascaval ras( ca si branza ) E o minune! Cantitatile le puneti cat de mult vreti. Am reteta de la o nepoata,Lavinia si ii multumesc ca mi-a dat si dovlecei.

  • Fara foto

    Adina Liliana Dinu, 01 august 2013

    Ciuperci la cutie?Sanatos!Cheddar in reteta clasica italiana?Nu mai dati informatii gresite!Cheddar e o branza tipic englezeasca.Mustar de Dijon?Nici o italianca nu va folosi produse ce nu sunt italiene doc.Asa ca partea cu traditionalismul cade.

  • Fara foto

    ynutzza, 01 august 2013

    Pai si brînza ?!..

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Reteta este delicioasa,iar sfaturile sunt interesante...