O reteta clasica italiana, placinta cu dovlecei sau cu zucchini, merge de minune in orice anotimp si este foarte usor de facut. Pe langa faptul ca este delicioasa, aceasta placinta este si sanatoasa, asa ca nu ezitati sa o preparati.
Aluat:
250 g faina,
125 g unt,
1 ou,
3 linguri de lapte,
sare,
pesmet
Umplutura
2 linguri de unt topit sau de ulei de masline
700 g de dovlecei sau zucchini taiati in felii subtiri
225 g de ceapa tocata
1 conserva de 120 g de ciuperci taiate felii, scurse
4 oua
1 jumatate lingurita de busuioc
1 jumatate lingurita de oregano
2 lingurite de mustar Dijon
225 g de branza mozzarella data prin razatoare
225 g de branza Cheddar data prin razatoare (sau alt fel de branza)
Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet.
Intr-o tigaie mare, la foc mediu, topiti untul (sau incingeti uleiul); adaugati dovleceii sau zucchini, ceapa si ciupercile, sotati pana ce se fragezesc, pentru cinci minute. Intr-un bol mare, bateti ouale, condimentele si mustarul, pana ce se amesteca bine. Adaugati legumele sotate la mixul de oua si amestecati-le bine. Turnati peste aluat si coaceti 20-25 de minute la 190 de grade C, pana ce se rumeneste sau pana ce cutitul introdus in centrul placintei iese curat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii