O reteta clasica italiana, placinta cu dovlecei sau cu zucchini, merge de minune in orice anotimp si este foarte usor de facut. Pe langa faptul ca este delicioasa, aceasta placinta este si sanatoasa, asa ca nu ezitati sa o preparati.
Aluat:
250 g faina,
125 g unt,
1 ou,
3 linguri de lapte,
sare,
pesmet
Umplutura
2 linguri de unt topit sau de ulei de masline
700 g de dovlecei sau zucchini taiati in felii subtiri
225 g de ceapa tocata
1 conserva de 120 g de ciuperci taiate felii, scurse
4 oua
1 jumatate lingurita de busuioc
1 jumatate lingurita de oregano
2 lingurite de mustar Dijon
225 g de branza mozzarella data prin razatoare
225 g de branza Cheddar data prin razatoare (sau alt fel de branza)
Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet.
Intr-o tigaie mare, la foc mediu, topiti untul (sau incingeti uleiul); adaugati dovleceii sau zucchini, ceapa si ciupercile, sotati pana ce se fragezesc, pentru cinci minute. Intr-un bol mare, bateti ouale, condimentele si mustarul, pana ce se amesteca bine. Adaugati legumele sotate la mixul de oua si amestecati-le bine. Turnati peste aluat si coaceti 20-25 de minute la 190 de grade C, pana ce se rumeneste sau pana ce cutitul introdus in centrul placintei iese curat.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii