Dictionarul pastelor

Pastele sunt un aliment tipic italian, preparat de regula din faina de grau, oua si apa, fiert, apoi servit alaturi de un fel de sos. Pastele pot fi de diverse forme sau marimi si pot contine infrediente diverse care le dau aroma si culoare. Iata cateva detalii despre diferitele tipuri de paste.

Dictionarul pastelor

 

Dupa forma

Exista mii de forme de paste - lungi, subtiri, goale pe dinauntru, plate, late, scurte sau cu forme ciudate. De regula, forma pastelor e legata de tipul de sos cu care e bine sa o servesti, pentru ca acesta sa “adere” la paste cat mai bine. De asemenea, denumirile se leaga de felul in care arata - “linguini” inseamna “limbi mici”, iar “gnocchi” inseamna “gramajoare”.

 

Dupa aroma

Pastele pot avea diverse arome si culori. Cele care se gasesc cel mai des sunt cu aroma de spanac (sunt, desigur, verzi). Mai exista paste rosii, cu aroma de rosii, sau negre, cu aroma de caracatita. In lume exista mii de arome pentru paste, de la ardei iuti la ciuperci salbatice sau fructe de mare. Pastele cu arome sunt facute, de regula, adaugand ingredientele care ii dau aroma in aluat. De asemenea, se adauga de regula si diverse ierburi sau condimente.

 

Sanatoase?

Pentru ca sunt preparate cu multa faina, pastele au multi carbohidrati si un index glicemic mare. Pastele integrale, totusi, sunt facute din faina integrala, sunt mai bogate in fibre, vitamine si minerale.

 

Paste umplute

Pe langa pastele aromate, exista in comert si paste “umplute” cu diverse ingrediente, cum ar fi branza ricotta, ciuperci, spanac sau ierburi aromate. Un tip popular de paste umplute sunt ravioli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise