Dictionarul pastelor

Pastele sunt un aliment tipic italian, preparat de regula din faina de grau, oua si apa, fiert, apoi servit alaturi de un fel de sos. Pastele pot fi de diverse forme sau marimi si pot contine infrediente diverse care le dau aroma si culoare. Iata cateva detalii despre diferitele tipuri de paste.

Dictionarul pastelor

 

Dupa forma

Exista mii de forme de paste - lungi, subtiri, goale pe dinauntru, plate, late, scurte sau cu forme ciudate. De regula, forma pastelor e legata de tipul de sos cu care e bine sa o servesti, pentru ca acesta sa “adere” la paste cat mai bine. De asemenea, denumirile se leaga de felul in care arata - “linguini” inseamna “limbi mici”, iar “gnocchi” inseamna “gramajoare”.

 

Dupa aroma

Pastele pot avea diverse arome si culori. Cele care se gasesc cel mai des sunt cu aroma de spanac (sunt, desigur, verzi). Mai exista paste rosii, cu aroma de rosii, sau negre, cu aroma de caracatita. In lume exista mii de arome pentru paste, de la ardei iuti la ciuperci salbatice sau fructe de mare. Pastele cu arome sunt facute, de regula, adaugand ingredientele care ii dau aroma in aluat. De asemenea, se adauga de regula si diverse ierburi sau condimente.

 

Sanatoase?

Pentru ca sunt preparate cu multa faina, pastele au multi carbohidrati si un index glicemic mare. Pastele integrale, totusi, sunt facute din faina integrala, sunt mai bogate in fibre, vitamine si minerale.

 

Paste umplute

Pe langa pastele aromate, exista in comert si paste “umplute” cu diverse ingrediente, cum ar fi branza ricotta, ciuperci, spanac sau ierburi aromate. Un tip popular de paste umplute sunt ravioli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise