Dictionarul pastelor

Pastele sunt un aliment tipic italian, preparat de regula din faina de grau, oua si apa, fiert, apoi servit alaturi de un fel de sos. Pastele pot fi de diverse forme sau marimi si pot contine infrediente diverse care le dau aroma si culoare. Iata cateva detalii despre diferitele tipuri de paste.

Dictionarul pastelor

 

Dupa forma

Exista mii de forme de paste - lungi, subtiri, goale pe dinauntru, plate, late, scurte sau cu forme ciudate. De regula, forma pastelor e legata de tipul de sos cu care e bine sa o servesti, pentru ca acesta sa “adere” la paste cat mai bine. De asemenea, denumirile se leaga de felul in care arata - “linguini” inseamna “limbi mici”, iar “gnocchi” inseamna “gramajoare”.

 

Dupa aroma

Pastele pot avea diverse arome si culori. Cele care se gasesc cel mai des sunt cu aroma de spanac (sunt, desigur, verzi). Mai exista paste rosii, cu aroma de rosii, sau negre, cu aroma de caracatita. In lume exista mii de arome pentru paste, de la ardei iuti la ciuperci salbatice sau fructe de mare. Pastele cu arome sunt facute, de regula, adaugand ingredientele care ii dau aroma in aluat. De asemenea, se adauga de regula si diverse ierburi sau condimente.

 

Sanatoase?

Pentru ca sunt preparate cu multa faina, pastele au multi carbohidrati si un index glicemic mare. Pastele integrale, totusi, sunt facute din faina integrala, sunt mai bogate in fibre, vitamine si minerale.

 

Paste umplute

Pe langa pastele aromate, exista in comert si paste “umplute” cu diverse ingrediente, cum ar fi branza ricotta, ciuperci, spanac sau ierburi aromate. Un tip popular de paste umplute sunt ravioli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise