Tocanita de cartofi cu carnati afumati de casa

La noi in Ardeal, in timpul iernii, dupa ce la tara gospodarii taie porcul, Tocanita de cartofi cu carnati afumati de casa, este un fel de mancare apreciat, satios, des intalnit pe masa ardeleanului.

Tocanita de cartofi cu carnati afumati de casa

Timp de preparare: aproximativ 1 ora.

Ingrediente:

500 g carnati de porc afumat (de casa ),

1 ceapa,

100 ml ulei,

2-3 lingurite boia de ardei dulce,

4-5 cartofi,

sare,

1 lingura de faina alba,

piper macinat.

Mod de preparare:

Daca doriti sa gatiti dupa reteta mea, incepeti cu fiertul carnatilor. Portionati carnatul, il spalati, apoi fierbeti bucatile de carnati in apa, timp de 30 minute. Apa cu gust de afumatura in care au fiert carnatii o pastrati si o folositi la tocanita.

In cele 30 minute cat fierb carnatii, curatati ceapa si cartofii, ii spalati si puneti deoparte intr-un vas.

Intr-o cratita puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti pana devine sticloasa, adaugati boiaua, amestecati si imediat puneti carnatii. Peste carnati turnati o parte din apa in care i-ati fiert, fiindca are un gust placut de afumatura. Cartofii spalati si taiati cubulete, bucatele cum doriti, ii adaugati peste carnati si completati cu apa sa fie usor acoperiti. Fierbeti tocana la foc domol, pana sunt fierti cartofii, sarati daca e nevoie, adaugati piper negru macinat dupa gust si dregeti tocanita cu dresatura din faina si apa. Pentru cine e novice in bucatarie, dresatura se obtine amestecand faina cu putina apa sa nu se faca cocolase. Compozitia obtinuta de consistenta unei smantani totusi fluida, se toarna in cratita peste cartofi si carnati, se amesteca usor, se da un clocot la foc mic, apoi se stinge focul.

Acest fel de mancare se mananca cu mamaliga calda si cu gogonele murate, castraveti murati, varza murata sau moare de varza (zeama de varza acra).

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Dulcesarat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise