In urma cu doi ani, pentru promovarea Festivalului International al Mancarii de la Sydney, agentia de publicitate WHYBIN\TBWA a realizat 18 steaguri facute din mancare. Nu oricum, ci culorile si simbolurile de pe steaguri au fost refacute din mancaruri traditionale. Ideea a fost una foarte buna, scotand in evidenta mancarurile traditionale ale fiecarei tari participante la festival. Steagul din dreapta este al Italiei si este compus din rosii cherry, paste si busuioc. Yumm! Mai jos le aveti pe celelalte 17 steaguri:
India
Brazilia
Frunza de banan, lime, ananas si fructul pasiunii.
China
Fructul dragon si fructul stea.
SUA
Hot dogs, ketchup si mustar.
Grecia
Masline si branza feta.
Japonia
Orez si ton... mmm, sushi.
Liban
Rosii, lipie si patrunjel.
Vietnam
Rambutan, lychee si fructul stea.
Australia
Placinta cu carne si sos rosu.
Coreea de Sud
Kimbap si sosuri de soia si dulce acrisor.
Franta
Branza cu mucegai albastru, branza brie si struguri.
Marea Britanie
scone, cream and jams
Turcia
Turkish delight - rahat.
Spania
Chorizo si orez.
Indonezia
Ardei iuti si orez.
Thailanda
Sos chili, nuca de cocos si crab albastru.
Elvetia
Sunca presata si svaiter.
Si acum, intrebarea cea mai grea: cum ar fi aratat steagul Romaniei? Din ce feluri de mancare l-ati fi compus?
Sursa foto si articol: thisismarvelous.com
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii