Cum sa eviti alergiile in timpul sarbatorilor

O multime dintre preparatele delicioase de Craciun contin ingrediente care pot declansa alergii suparatoare in cazul persoanelor mai sensibile, cu predispozitie la astfel de afectiuni. De la nuci, la alune, lapte, soia sau oua, fiecare dintre aceste alimente pot cauza reactii alergice. De aceea, este necesar sa ne informam cu atentie pentru a afla cum putem evita alergiile pe timpul sarbatorilor.  

Cum sa eviti alergiile in timpul sarbatorilor

Daca esti gazda:
In cazul in care tu esti persoana care organizeaza masa festiva de Craciun, nu uita sa sa-i intrebi pe fiecare dintre invitatii tai daca regimul alimentar pe care il urmeaza le impune restrictii si care sunt alimentele la care sunt alergici.
Daca esti oaspete:
In cazul in care iti petreci Craciunul la o ruda sau la niste prieteni si esti alergic/a la o anumita gama de alimente, nu uita sa intrebi gazda ce contin mancarurile inainte de a le gusta. Explica-i ca nu este un moft, ci ca exista anumita consecinte in cazul in care consumi ce nu ai voie. Pentru a nu te simti incomfortabil, pregateste-te si adu la petrecere un anumit fel de mancare pe care il poti consuma fara sa iti faci probleme, dar pe care il si poti imparti cu ceilalti invitati.
Daca esti o persoana mai sensibila, care afla deseori in situatia de a avea alergii, cel mai indicat este sa te feresti de o anumita gama de alimente care pot provoca aceste reactii ale organismului. Iata care sunt alimentele cu pricina.
Untul, ouale si laptele. Cele trei alimente se numara printre principalele mancaruri care pot declansa o reactie negativa din partea corpului. Asadar, daca stii ca esti o persoana sensibila la astfel de ingrediente, evita prajiturile cu crème si frisca, sosurile si salatele cu maioneza. Nu uita sa intrebi gazda ce contin preparatele inainte de a gusta din ele.
Nucile, alunele, arahidele. Nici aceste alimente nu au o reputatie prea buna cand vine vorba de declansarea alergiilor. Daca stii ca esti alergic/a la aceasta gama de nuci, evita cozonacii, checurile, dar si prajiturile, fursecurile si ciocolata din comert. Consuma doar prajituri de casa, care sunt preparate de la zero, fara crème la plic sau alte tipuri de aditivi.
Pestele. Conform studiilor demarate de cercetatorii americani, peste 50% dintre oameni sunt alergici la unul sau mai multe tipuri de peste. Asadar, daca tu esti gazda, evita sa prepari peste la mesele festive, iar daca esti oaspete, fereste-te pe cat posibil de preparatele care contin acest aliment.
Graul. Din pacate, graul se numara si el printre principalii factori declansatori de alergii. Asadar, daca tu esti gazda petrecerii, afla daca printre invitatii tai se numara persoane sensibile la acest ingredient si pregateste prajituri speciale, fara faina.

Asadar, pentru sarbatori linistite, fiti foarte atenti la ce consumati. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise