Cum sa faci cea mai buna turta dulce pentru Craciun

Peste tot in jurul nostru s-a instalat atmosfera de sarbatoare; luminitele acopera orasele, oamenii incep sa isi decoreze casele, iar gospodinele sa adune cat mai multe retete pentru sarbatorile ce se afla dupa colt. Tocmai din acest motiv, astazi dorim sa va prezentam cea mai delicioasa reteta de turta dulce pe care am incercat-o. Nu va speriati, nu este atat de greu pe cat pare la prima vedere de facut. In plus, poate fi o ocazie grozava pentru ca cei mici sa va ajute in bucatarie. Cu siguranta, vor fi mai mult decat incantati sa decoreze sau sa formeze figurinele dulci.

Cum sa faci cea mai buna turta dulce pentru Craciun

Pentru a pregati turta dulce ai nevoie de:

600 gr faina

250 gr unt

7 linguri miere

200 gr zahar brun

1 lingurita scortisoara

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

1 pliculet zahar vanilat

Pentru glazura:

2 albusuri

60 gr zahar

2-3 picaturi zeama de lamaie

1. Se amesteca untul impreuna cu zaharul brun, zaharul vanilat si mierea pana la omogenizare.

2. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.

3. Compozitia de faina se adauga peste cea de unt si se amesteca pana cand rezulta o coca. Daca este necesar, se poate adauga putina apa pentru omogenizare.

4. Aluatul obtinut se rastoarna pe plansa de lucru si se intinde cu un sucitor o foaie de aproximativ 0,5 centimetri.

5. Formati figurinele dupa propriul plac si puneti-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

6. Introduceti tava in cuptor pentru aproximativ 12-15 minute in cuptorul preincalzit, la temperatura medie.

Glazura:

Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, adaugandu-se peste ele pe rand zaharul impreuna cu zeama de lamaie. Cu aceasta compozitie se decoreaza turta dulce, dupa preferinte.

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise