Peste tot in jurul nostru s-a instalat atmosfera de sarbatoare; luminitele acopera orasele, oamenii incep sa isi decoreze casele, iar gospodinele sa adune cat mai multe retete pentru sarbatorile ce se afla dupa colt. Tocmai din acest motiv, astazi dorim sa va prezentam cea mai delicioasa reteta de turta dulce pe care am incercat-o. Nu va speriati, nu este atat de greu pe cat pare la prima vedere de facut. In plus, poate fi o ocazie grozava pentru ca cei mici sa va ajute in bucatarie. Cu siguranta, vor fi mai mult decat incantati sa decoreze sau sa formeze figurinele dulci.
Pentru a pregati turta dulce ai nevoie de:
600 gr faina
250 gr unt
7 linguri miere
200 gr zahar brun
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 pliculet zahar vanilat
Pentru glazura:
2 albusuri
60 gr zahar
2-3 picaturi zeama de lamaie
1. Se amesteca untul impreuna cu zaharul brun, zaharul vanilat si mierea pana la omogenizare.
2. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.
3. Compozitia de faina se adauga peste cea de unt si se amesteca pana cand rezulta o coca. Daca este necesar, se poate adauga putina apa pentru omogenizare.
4. Aluatul obtinut se rastoarna pe plansa de lucru si se intinde cu un sucitor o foaie de aproximativ 0,5 centimetri.
5. Formati figurinele dupa propriul plac si puneti-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
6. Introduceti tava in cuptor pentru aproximativ 12-15 minute in cuptorul preincalzit, la temperatura medie.
Glazura:
Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, adaugandu-se peste ele pe rand zaharul impreuna cu zeama de lamaie. Cu aceasta compozitie se decoreaza turta dulce, dupa preferinte.
Sursa foto: www.flickr.com
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii