Pe langa faptul ca reprezinta un desert savuros si racoritor, capsunile au o multime de beneficii asupra organismului. Fie ca le servesti ca atare sau in diferite prajituri, salate, sucuri sau in dulceata, capsunile nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta in aceasta perioada.
 
1. Imbunatatesc sistemul imunitar
 
Capsunile sunt o sursa importanta de vitamina C, o portie continand aproximativ 51,5 mg de vitamina C - aproape jumatate din necesarul zilnic. Vitamina C imbunatateste imunitatea, fiind si un antioxidant cu actiune imediata.

2. Ajuta la imbunatatirea vederii
 
Proprietatile antioxidante ale capsunilor pot ajuta la prevenirea cataractei. Ochii nostri au nevoie de vitamina C pentru a se proteja de expunerea la radicalii liberi ai soarelui. In plus, vitamina C ajuta la intarirea corneei si a retinei. 

3. Ajuta la prevenirea cancerului
 
Vitamina C este unul dintre antioxidantii care pot ajuta la prevenirea riscului de aparitie al cancerului, din moment ce o imunitate puternica este cel mai puternic "scut" al organismului. 

4. Ajuta la topirea grasimii
 
Culoarea capsunilor se datoreaza unui colorant natural, anthocyanin, care stimuleaza arderea grasimilor. 
 
5. Mentin aspectul tanar al pielii
 
Vitamina C stimuleaza producerea de colagen, ce contribuie semnificativ la redarea elasticitatii pielii. Pe masura ce inaintam in varsta, nivelul de colagen scade, asa ca este recomandat sa consumam mai multe alimente bogate in vitamina C daca dorim sa avem o piele ferma si tanara pentru mai multa vreme.

6. Scad colesterolul negativ
 
Flavonoidele si acidul elagic continute de capsuni au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. In primul rand, acestea pot neutraliza consecintele lipoproteinelor de densitate scazuta (a colesterolului rau). De asemenea, pot avea efecte anti-inflamatorii, ce sunt benefice pentru sanatatea inimii.
 
7. Sunt bogate in fibre
 
Capsunile reprezinta o sursa importanta de fibre, acestea avand un rol important in tranzitul intestinal si pentru imbunatatirea digestiei. Este recomandat consumul de capsuni mai ales in cazul persoanelor cu probleme digestive.

8. Beneficii pentru femeile insarcinate
 
Capsunile contin acid folic, o vitamina recomandata pentru femeile insarcinate si pentru cele care intentioneaza sa aiba un copil. O portie de capsuni contine 21 mcg, fiind recomandat consumul sau inca din stadiul incipient al sarcinii, deoarece ajuta la dezvoltarea creierului, craniului si a maduvei spinarii ale fatului.
 
9. Regleaza tensiunea arteriala
 
Capsunile contin potasiu, un nutrient benefic pentru inima, ce ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult, potasiul poate absorbi sodiul din organism, ajutand chiar la scaderea presiunii arteriale.
 
10. Capsunile si diabetul
 
Studii recente au demonstrat ca savuroasele capsuni sunt un ajutor de nadejde pentru cei ce sufera de diabet. Datorita polifenolilor pe care ii contin, capsunile ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, un aspect foarte important pentru diabetici. Mai mult decat atat, capsunile au un indice glicemic foarte mic, de numai 25. 

Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Marieta_Pall, 08 iunie 2015

    Pentru ca au o perioada scurta...sa profitam.

  • Fara foto

    Raluca Naiman, 07 iunie 2015

    Delicioase! Sa profitam de ele!

  • Fara foto

    Constantin Elena, 01 iunie 2015

    wow! sant FERICITAAAA !In sfarsit pot manca si eu fructe pe saturateee!Multumesc de informatie,sper sa fie si adevarata!

  • Fara foto

    Daniel Igna, 29 mai 2015

    Cam cat te tine stomacul :)

  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 29 mai 2015

    cam ce cantitate de căpșuni putem mânca pe zi ?

  • Fara foto

    Moise Mihaela, 28 mai 2015

    mi piace...