Cafeaua a devenit parte din viata noastra, ne este greu sa ne imaginam de multe ori cum ne-am putea descurca daca nu ar mai exista. Pentru multi dintre noi, o zi nu incepe niciodata decat dupa ce ne-am savurat cafeaua.
 
Aceasta legatura dintre oameni si cafea nu este deloc noua, existand mentionari ale acesteia inca din secolul al XV-lea.  Data fiind aceasta legatura atat de speciala dintre cafea si iubitorii de cafea, de-a lungul timpului, multi scriitori dar si alte personalitati, au simtit nevoia sa isi exprime gandurile fata de bautura lor preferata:
 
1. "Cafeaua este aur pentru omul de rand si, ca si aurul, aduce fiecarei persoane sentimentul de bogatie si de noblete." (Seicul Abd-al-Kadir)
 
2. "Cafeaua trebuie sa fie neagra ca diavolul, fierbinte ca iadul, pura ca un inger si dulce ca dragostea." (Charles Maurice de Talleyrand-Périgord)
 
3. "Sunt de parere ca noi, oamenii realizam multe nu pentru ca suntem destepti, ci pentru ca putem face cafea." (Flash Rosenberg)
 
4. "De fapt, aceasta pare a fi aproape mereu nevoia de baza a inimii oamenilor atunci cand se regasesc intr-o criza importanta - o cana fierbinte si buna de cafea." (Alexander King)
 
5. "Sa bei cafea fara cofeina e ca si cand ti-ai saruta sora." (Bob Irwin)     
 
6. "Comunicarea buna este la fel de stimulativa ca o cana de cafea neagra, si nu te va lasa sa dormi dupa aceea." (Anne Morrow Lindbergh)
    
7. "Cafeaua iti ajunge in stomac, si imediat are loc o tresarire generala. Ideile incep sa se curga asemenea batalioanelor pe campul de lupta si incepe batalia. Amintirile vin in galop, in bataia vantului. Cafeaua ti-e aliat si brusc, scrisul inceteaza sa mai fie o lupta." (Honore de Balzac)
 
8. "Cred ca daca eram femeie, as fi folosit cafea pe post de parfum." (John Van Drute) 
 
9. "Daca as bea suficienta cafea, as putea conduce lumea." (Stephanie Piro) 
 
10. "In spatele oricarei femei de succes se afla o cantitate considerabila de cafea." (Stephanie Piro) 

Sursa articol: www.thekitchn.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 8 comentarii
 • Tarate Ovidiu, 24 septembrie 2014

  "Cafeaua este aur pentru omul de rand si, ca si aurul, aduce fiecarei persoane sentimentul de bogatie si de noblete."

 • Valentin Ivan, 17 septembrie 2014

  adevarate citate

 • Gabriela Tudor, 14 septembrie 2014

  Se cunoaste ca te-ai indragostit de ceai...si nu este rau!

 • Smaranda Elena Ditza, 05 septembrie 2014

  <3 cafeaua

 • Ariton Gabriel, 05 septembrie 2014

  ´´ Ceaiul , este YANG ,iar Cafeaua , este YIN , deci beti , ceea ce are nevoie mai multa ´´,CORPUL, CARE ESTE TEMPLUL LUI DUMNEZEU !!! ´´

 • Gabriela Doboseru, 05 septembrie 2014

  Multumim pentru aceste citate frumoase!

 • Lucia Breaz, 04 septembrie 2014

  Foarte interesante si adevarate aceste citate despre cafea .

 • Emanoil Pc, 04 septembrie 2014

  Si depre ceai: Omul care au are în el nişte ceai, este incapabil să înţeleagă adevărul şi frumosul. Proverb japonez Mai bine să fi lipsit de hrană trei zile decât să nu ai ceai o zi. Proverb chinezesc Lasă lumea să se ducă dracului, dar eu îmi voi bea ceaiul. Fiodor Dostoieski Sunt puţine momente în viaţă mai agreabile decât ora dedicată ceremoniei cunoscute sub numele de ceaiul de după-amiază. Henry James Nu există o ceaşcă de ceai prea de mare, nici o carte prea de lungă pentru mine. C.S. Lewis Marile poveşti de dragoste încep cu şampanie şi se termină cu un ceai de plante. Honore de Balzac Extazul este un pahar de ceai şi o bucăţică de zahăr în gură. Alexandr Puşkin Toţi adevăraţii iubitori de ceai nu numai că beau ceaiul tare, dar âl preferă tot mai tare, cu fiecare an care trece. George Orwell Mi-e dor să mai merg la un cei Să fiu liceanul bălai Să n-am decât bani de tramvai Mi-e dor să mai merg la un cei Lucian Avramescu Am obiceiuri urâte, beau ceai la ora trei. Mick Jagger