10 lucruri mai putin cunoscute despre portocale

Portocalele sunt printre cele mai populare fructe din lume, iar proprietatile lor nutritionale nu sunt deloc de neglijat. Sunt o sursa importanta de vitamine, printre care amintim vitamina C si vitamina A, continand calciul, potasiu si pectina.  Acestea pot fi consumate in cantitati foarte mari pentru ca nu sunt deloc bogate in calorii.   

10 lucruri mai putin cunoscute despre portocale

Chiar daca toata lumea le cunoaste si le consuma des, sunt cateva lucruri nu foarte cunoscute despre portocale:

1. Portocalele dateaza inca din Antichitate, fiind originare din Asia de Sud.

2. Portocala este o combinatie dintre pomelo si mandarina.

3. In topul preferintelor, portocala ocupa locul al treilea, imediat dupa ciocolata si vanilie.

4. Culoarea orange a fost obtinuta din portocala

5. Portocalele sunt cele mai recoltate fructe din lume.

6. Coaja de portocala rasa este folosita si de gradinari pentru a tine micii daunatori la distanta de legumele si fructele din gradina.

7. Se crede ca primul care a adus portocala in America a fost Cristofor Columb in timpul celui de-al doilea voiaj al sau.

8. Portocalele ce au codita mai lunga sunt mai dulci.

9. Brazilia este cel mai mare producator de portocale din lume.

10. Exista 600 de tipuri diferite de portocale in lume.

11. Portocalele ajuta la imbunatatirea digestiei si si la tratarea constipatiei.

12. Cele mai comune tipuri de portocale sunt Navel si Valencia.

13. Pentru a obtine mai mult suc de la portocala, trebuie sa ai grija ca portocala sa fie calda si sa o freci usor intre palme.

14. Aproximativ 85% din portocalele recoltate sunt folosite pentru obtinerea sucului.

15. Portocalele pot rezista fara probleme si 2 saptamani daca sunt tinute la frigider.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise