Voi stiti ce au in comun muraturile, vinul si ciocolata, in afara de faptul ca sunt delicioase? Pe langa aspectul deja mentionat, un alt punct comun al lor este ca se obtin prin fermentare. Inca din vechile timpuri oamenii isi conservau alimentele prin fermentare: kimchi in Coreea, sauerkraut in Germania si branza peste tot in lume. Acum fermentarea este atragatoare pentru cei care isi doresc sa se intoarca la originile mancatului sanatos. Chiar si marii bucatari imbratiseaza aceasta practica. Procesul fermentarii este unul foarte complex si diferit in functie de tipul fermentarii; la baza, insa, consta in expunerea alimentelor la bacterii si drojdii, ceea ce face ca nutrientii sa fie mult mai rapid absorbiti de organismele noastre. Cercetarile recente arata ca alimentele fermentate imbunatatesc si imunitatea organismului. Prin fermentare, alimentele dobandesc o serie de enzime benefice si o varietate de probiotice. Specialistii recomanda alimentele conservate in acest mod in special celor care au probleme cu digestia, dar nu numai.
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii