Voi stiti ce au in comun muraturile, vinul si ciocolata, in afara de faptul ca sunt delicioase? Pe langa aspectul deja mentionat, un alt punct comun al lor este ca se obtin prin fermentare.
 
Inca din vechile timpuri oamenii isi conservau alimentele prin fermentare: kimchi in Coreea, sauerkraut in Germania si branza peste tot in lume. Acum fermentarea este atragatoare pentru cei care isi doresc sa se intoarca la originile mancatului sanatos. Chiar si marii bucatari imbratiseaza aceasta practica.

Procesul fermentarii este unul foarte complex si diferit in functie de tipul fermentarii; la baza, insa, consta in expunerea alimentelor la bacterii si drojdii, ceea ce face ca nutrientii sa fie mult mai rapid absorbiti de organismele noastre. Cercetarile recente arata ca alimentele fermentate imbunatatesc si imunitatea organismului.

Prin fermentare, alimentele dobandesc o serie de enzime benefice si o varietate de probiotice. Specialistii recomanda alimentele conservate in acest mod in special celor care au probleme cu digestia, dar nu numai.
 

Iata ce alimente fermentate au cele mai multe beneficii asupra sanatatii:
 
1. Muraturi
 
Daca nu faceti in casa muraturi si le cumparati din magazin, asigurati-va ca pe ambalaj scrie "fermentat". Nu de putine ori, producatorii nu le fermenteaza, ci doar le inmoaie in apa sarata.

2. Miso

Facuta din boabe de soia fermentate, miso este ingredientul esential al supei japoneze cu acelasi nume. Este o sursa importanta de antioxidanti, zinc si mangan.
 
3. Vin si bere
 
Si acestea sunt fermentate. Si nu credem ca aveti nevoie de sfaturi referitoare la cum se savureaza! 
 
4. Kimchi
 
Este un preparat spefici coreean ce consta in suprapunerea mai multor foi de varza chinezeasca intr-un vas, intre care se adauga ardei iute, ghimbir, usturoi, praz si peste sarat.
 
Sursa articol: www.time.com

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dana Peptanaru, 19 octombrie 2014

    Interesant

  • Fara foto

    Bica Elena, 17 octombrie 2014

    va multumim pentru articol