4 alimente fermentate cu beneficii incredibile asupra sanatatii

  Voi stiti ce au in comun muraturile, vinul si ciocolata, in afara de faptul ca sunt delicioase? Pe langa aspectul deja mentionat, un alt punct comun al lor este ca se obtin prin fermentare.   Inca din vechile timpuri oamenii isi conservau alimentele prin fermentare: kimchi in Coreea, sauerkraut in Germania si branza peste tot in lume. Acum fermentarea este atragatoare pentru cei care isi doresc sa se intoarca la originile mancatului sanatos. Chiar si marii bucatari imbratiseaza aceasta practica. Procesul fermentarii este unul foarte complex si diferit in functie de tipul fermentarii; la baza, insa, consta in expunerea alimentelor la bacterii si drojdii, ceea ce face ca nutrientii sa fie mult mai rapid absorbiti de organismele noastre. Cercetarile recente arata ca alimentele fermentate imbunatatesc si imunitatea organismului. Prin fermentare, alimentele dobandesc o serie de enzime benefice si o varietate de probiotice. Specialistii recomanda alimentele conservate in acest mod in special celor care au probleme cu digestia, dar nu numai.  

4 alimente fermentate cu beneficii incredibile asupra sanatatii

Iata ce alimente fermentate au cele mai multe beneficii asupra sanatatii:
1. Muraturi

Daca nu faceti in casa muraturi si le cumparati din magazin, asigurati-va ca pe ambalaj scrie "fermentat". Nu de putine ori, producatorii nu le fermenteaza, ci doar le inmoaie in apa sarata.

2. Miso

Facuta din boabe de soia fermentate, miso este ingredientul esential al supei japoneze cu acelasi nume. Este o sursa importanta de antioxidanti, zinc si mangan.

3. Vin si bere

Si acestea sunt fermentate. Si nu credem ca aveti nevoie de sfaturi referitoare la cum se savureaza!

4. Kimchi

Este un preparat spefici coreean ce consta in suprapunerea mai multor foi de varza chinezeasca intr-un vas, intre care se adauga ardei iute, ghimbir, usturoi, praz si peste sarat.
www.time.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise