Dovleacul este unul dintre alimentele cele mai prezente pe durata toamnei, indiferent ca il regasim in piete, in propria gradina sau in mancaruri. Frumos colorati, mai mici sau mai mari, dovlecii reprezinta o sursa importanta de vitamine si minerale de care ar fi bine sa profitam cat avem ocazia.
 
Acesta poate fi consumat atat in produse de patiserie (placinte, briose s.a.m.d.), cat si in alte mancaruri, precum supe, lasagna sau chiar crud.
 
1. Ajuta la scaderea in greutate. Sunt putini cei care stiu ca dovleacul reprezinta o sursa importanta de fibre, avand, un numar foarte mic de calorii. Asadar, pentru doar cateva calorii, dovleacul iti da starea de satietate de care ai nevoie in orice cura de slabire.
 
2. Culoarea dovleacului ne indica faptul ca acesta este o sursa importanta de beta caroten, unul dintre cei mai importanti antioxidanti cunoscuti. Acesta ajuta la imbunatatirea vederii, asigura pielii stralucire, contribuind, in acelasi timp si la cresterea imunitatii.
 
3. Semintele de dovleac sunt o sursa importanta de acizi grasi  care ajuta la reglarea colesterolului, ne protejeaza impotriva artritei si imbunatateste functiile creierului.
 
4. Specialistii sustin faptul ca dovleacul te poate binedispune. Acest lucru este posibil datorita antioxidantul triptofan, un aminoacid care ajuta la producere serotoniei, hormonul care regleaza starea de spirit.
 
5. Refacerea musculaturii dupa efort fizic. Dovleacul are un nivel de potasiu mai mare chiar decat cel al bananelor, acesta ajutand la refacerea echilibrului electrolitic al organismului dupa efort fizic.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gabriela Tudor, 14 septembrie 2014

    Eu stiu ca dovleacul pentru placinta,numit si placintar,este mult mai mic si mai subtire. Dovleacul de copt,intr-adevar nu are acele striatii...dar daca este tot dovleac,cred ca este comestibil! :)

  • Fara foto

    Emanoil Pc, 04 septembrie 2014

    Voi incerca si eu

  • Fara foto

    Ionela Oprea, 03 septembrie 2014

    La mine la tara se cocea in cuptor si se manca. E drept ca se dadea crud si la porci, dar copt este dulce si bun.

  • Fara foto

    Corina Valea, 03 septembrie 2014

    Consumul de dovleac nu dauneaza sanatatii

  • Fara foto

    kok miori, 02 septembrie 2014

    Dovleacul galben este bun si ptr diabetici/

  • Fara foto

    Emanoil Pc, 02 septembrie 2014

    Dovlecii din poza carora li se mai spune bostan sau bostan porcesc din care se extrag samburii, sunt buni de mancat pentru oameni? Eu stiam ca doar cei cu coaja verde si netezi nu cu striatiile astora sunt buni de placinta. Cine stie mai multe despre regnul bostanesc?

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 02 septembrie 2014

    pentru diabet e bun?

  • Fara foto

    Lenuta Nedelcu, 02 septembrie 2014

    Super. Am in livada dovleac-american din care se fac supe-creme in afara de prajituri, ori copt la cuptor sau alte minuni. Mananci de uiti de toate, de toate relele pamantului...

  • Fara foto

    Cristina Varga, 01 septembrie 2014

    super bun!!!

  • Fara foto

    Barbu Adela, 01 septembrie 2014

    consumam ,dar nu stim cat de bun e!