5 beneficii inedite ale dovleacului

Dovleacul este unul dintre alimentele cele mai prezente pe durata toamnei, indiferent ca il regasim in piete, in propria gradina sau in mancaruri. Frumos colorati, mai mici sau mai mari, dovlecii reprezinta o sursa importanta de vitamine si minerale de care ar fi bine sa profitam cat avem ocazia.   Acesta poate fi consumat atat in produse de patiserie (placinte, briose s.a.m.d.), cat si in alte mancaruri, precum supe, lasagna sau chiar crud.  

5 beneficii inedite ale dovleacului

1. Ajuta la scaderea in greutate. Sunt putini cei care stiu ca dovleacul reprezinta o sursa importanta de fibre, avand, un numar foarte mic de calorii. Asadar, pentru doar cateva calorii, dovleacul iti da starea de satietate de care ai nevoie in orice cura de slabire.
2. Culoarea dovleacului ne indica faptul ca acesta este o sursa importanta de beta caroten, unul dintre cei mai importanti antioxidanti cunoscuti. Acesta ajuta la imbunatatirea vederii, asigura pielii stralucire, contribuind, in acelasi timp si la cresterea imunitatii.

3. Semintele de dovleac sunt o sursa importanta de acizi grasi care ajuta la reglarea colesterolului, ne protejeaza impotriva artritei si imbunatateste functiile creierului.

4. Specialistii sustin faptul ca dovleacul te poate binedispune. Acest lucru este posibil datorita antioxidantul triptofan, un aminoacid care ajuta la producere serotoniei, hormonul care regleaza starea de spirit.

5. Refacerea musculaturii dupa efort fizic. Dovleacul are un nivel de potasiu mai mare chiar decat cel al bananelor, acesta ajutand la refacerea echilibrului electrolitic al organismului dupa efort fizic.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise