Vi s-a intamplat si voua sa ajungeti acasa de la supermarket si sa realizati ca ati cumparat mai mult decat aveati nevoie? Ei bine, acest lucru se intampla frecvent din cauza micilor trucuri folosite de magazine pentru a ne determina sa cumparam mai multe produse. Aflati care sunt acestea si cum le puteti face fata, astfel incat sa economisiti mai multi bani:
 
 
1. Carucioare de dimensiuni mari
 
Cu cat mai mari sunt carucioarele pentru cumparaturi, cu atat mai tentati vom fi sa cheltuim mai multi bani, pentru a le umple.

2. Pozitionare la nivelul privirii
 
In cele mai multe cazuri,produsele mai scumpe sunt pozitionate in mijlocul rafturilor, astfel incat sa ne "sara in ochi" mai repede. Recomandat este sa va uitati si pe raftul de sus sau cel de jos inainte de a achizitiona un anumit produs.

3. Mostre gratuite
 
Mostrele gratuite starnesc in consumatori anumite simturi, activand impulsul de cumparare. In plus, unii clienti se pot simti chiar obligati sa achizitioneze produsul dupa ce l-au testat.

4. Sunet de fundal
 
Muzica ce se aude in unele magazine este special conceputa pentru a ne crea o stare de bine si sa ne incurajeze sa petrecem mai mult timp in magazin, iar mai mult timp petrecut in magazin inseamna si cumparaturi mai mari.

5. Produsele cele mai bine vandute se afla in spate
 
Un exemplu concret este laptele, unul dintre cele mai des achizitionate produse. Acesta este situat in majoritatea cazurilor in spatele magazinului, astfel incat sa fim tentati sa cumparam si alte produse.
 
Sursa articol: www.yahoo.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii