Fie ca este vorba despre o aniversare, o nunta sau un alt eveniment important din vietile noastre, un pahar de sampanie este mereu binevenit pentru a sarbatori. De aceea, ne-am gandit sa va impartasim astazi cateva lucruri interesante despre sampanie.
 
 
1. Sampania este de fapt, vin
 
Denumirea de "sampanie" vine de la regiunea unde este produs acest vin, Champagne, o zona din Franta. Cu toate acestea, daca un vin este produs dupa aceeasi reteta ca sampania, trebuie sa se specifice pe eticheta „champenoise methode". Spre deosebire de alte tipuri de vin, odata imbuteliata, sampania nu va deveni mai buna, deci nu exista nici un motiv sa o pastrati pentru mai mult timp.

2. Servirea
 
Modul corect de a turna sampanie in pahar necesita tinerea sticlei in pozitie verticala, nefiind necesar sa o inclinati. Paharul de umple o treime cu sampanie, apoi se completeaza;cu toate acestea, nu trebuie sa umpleti paharul in totalitate. Si cu toate ca multe dintre sticlele de sampanie au o gaura in partea de jos, in momentul in care se toarna in pahare, degetul mare nu trebuie sa intre in acea gaura, ca in cazul vinurilor.

3. Strugurii
 
Sampania este realizata din struguri precum Pinot Noir, Chardonnay sau Pinot Meunier, soiuri ce cresc pe teritoriul Frantei.

4. Paharul de sampanie
 
Paharul de sampanie a fost creat de un fabricant de portelan de origine franceza, ce a realizat cupa dupa forma sanului Mariei Antoaneta.

5. Bulele
 
Se spune ca intr-o sticla de sampanie sunt 58 de milioane de bule. Acestea sunt criteriul pe baza caruia se deosebeste o sampanie de calitate de una mai putin buna. Cu cat bulele sunt mai mai mici si mai fine, cu atat mai rafinata este sampania.

6. Te amesteste repede
 
Se spune ca bulele din sampanie ajuta la transportarea mai rapida a alcoolului in sange si implicit, ne putem ameti de la o cantitate mica de sampanie. Unele persoane recomanda chiar sa bem sampania dupa ce dispar bulele.
 
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii