6 lucruri interesante despre sampanie

Fie ca este vorba despre o aniversare, o nunta sau un alt eveniment important din vietile noastre, un pahar de sampanie este mereu binevenit pentru a sarbatori. De aceea, ne-am gandit sa va impartasim astazi cateva lucruri interesante despre sampanie.  

6 lucruri interesante despre sampanie

1. Sampania este de fapt, vin

Denumirea de "sampanie" vine de la regiunea unde este produs acest vin, Champagne, o zona din Franta. Cu toate acestea, daca un vin este produs dupa aceeasi reteta ca sampania, trebuie sa se specifice pe eticheta „champenoise methode". Spre deosebire de alte tipuri de vin, odata imbuteliata, sampania nu va deveni mai buna, deci nu exista nici un motiv sa o pastrati pentru mai mult timp.

2. Servirea

Modul corect de a turna sampanie in pahar necesita tinerea sticlei in pozitie verticala, nefiind necesar sa o inclinati. Paharul de umple o treime cu sampanie, apoi se completeaza;cu toate acestea, nu trebuie sa umpleti paharul in totalitate. Si cu toate ca multe dintre sticlele de sampanie au o gaura in partea de jos, in momentul in care se toarna in pahare, degetul mare nu trebuie sa intre in acea gaura, ca in cazul vinurilor.

3. Strugurii

Sampania este realizata din struguri precum Pinot Noir, Chardonnay sau Pinot Meunier, soiuri ce cresc pe teritoriul Frantei.

4. Paharul de sampanie

Paharul de sampanie a fost creat de un fabricant de portelan de origine franceza, ce a realizat cupa dupa forma sanului Mariei Antoaneta.

5. Bulele

Se spune ca intr-o sticla de sampanie sunt 58 de milioane de bule. Acestea sunt criteriul pe baza caruia se deosebeste o sampanie de calitate de una mai putin buna. Cu cat bulele sunt mai mai mici si mai fine, cu atat mai rafinata este sampania.

6. Te amesteste repede

Se spune ca bulele din sampanie ajuta la transportarea mai rapida a alcoolului in sange si implicit, ne putem ameti de la o cantitate mica de sampanie. Unele persoane recomanda chiar sa bem sampania dupa ce dispar bulele.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise