6 lucruri interesante despre sampanie

Fie ca este vorba despre o aniversare, o nunta sau un alt eveniment important din vietile noastre, un pahar de sampanie este mereu binevenit pentru a sarbatori. De aceea, ne-am gandit sa va impartasim astazi cateva lucruri interesante despre sampanie.  

6 lucruri interesante despre sampanie

1. Sampania este de fapt, vin

Denumirea de "sampanie" vine de la regiunea unde este produs acest vin, Champagne, o zona din Franta. Cu toate acestea, daca un vin este produs dupa aceeasi reteta ca sampania, trebuie sa se specifice pe eticheta „champenoise methode". Spre deosebire de alte tipuri de vin, odata imbuteliata, sampania nu va deveni mai buna, deci nu exista nici un motiv sa o pastrati pentru mai mult timp.

2. Servirea

Modul corect de a turna sampanie in pahar necesita tinerea sticlei in pozitie verticala, nefiind necesar sa o inclinati. Paharul de umple o treime cu sampanie, apoi se completeaza;cu toate acestea, nu trebuie sa umpleti paharul in totalitate. Si cu toate ca multe dintre sticlele de sampanie au o gaura in partea de jos, in momentul in care se toarna in pahare, degetul mare nu trebuie sa intre in acea gaura, ca in cazul vinurilor.

3. Strugurii

Sampania este realizata din struguri precum Pinot Noir, Chardonnay sau Pinot Meunier, soiuri ce cresc pe teritoriul Frantei.

4. Paharul de sampanie

Paharul de sampanie a fost creat de un fabricant de portelan de origine franceza, ce a realizat cupa dupa forma sanului Mariei Antoaneta.

5. Bulele

Se spune ca intr-o sticla de sampanie sunt 58 de milioane de bule. Acestea sunt criteriul pe baza caruia se deosebeste o sampanie de calitate de una mai putin buna. Cu cat bulele sunt mai mai mici si mai fine, cu atat mai rafinata este sampania.

6. Te amesteste repede

Se spune ca bulele din sampanie ajuta la transportarea mai rapida a alcoolului in sange si implicit, ne putem ameti de la o cantitate mica de sampanie. Unele persoane recomanda chiar sa bem sampania dupa ce dispar bulele.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise