Iubim iaurtul. Este unul dintre prietenii nostri cei mai buni. De ce? Pentru ca are un gust bun, nu are foarte multe calorii, este numai bun la micul dejun, dar si ca gustare, poti pregati o multime de retete cu el si mai ales multe sosuri delicioase. Sa nu uitam si de minunatele prajituri si torturi cu iaurt. Iaurtul e super! Si pentru ca asta este parerea noastra despre el, ne-am gandit ca ar trebui sa-l cunoastem putin mai bine. Am aflat cateva lucruri foarte interesante despre iaurt, iar astazi vi le impartasim cu drag.

 
1. Iaurtul dateaza din anii 5.000 – 6.000 I.Hr., vremuri in care ciobanii de atunci carau laptele in recipiente create din stomacul animalelor. Laptele pastrat astfel se inchega si se transforma in iaurtul fara de care multi dintre noi nu si-ar putea inchipui in ziua de azi micul dejun.
 
2. Potrivit unor legende, Ginghis Khan, intemeietorul Imperiului Mongol, si armata sa s-au hranit un timp indelungat doar cu iaurt. Interesant, nu-i asa?
 
3. Iaurtul este ideal pentru ingrijirea tenului. Acesta il hraneste, il curata si ii reda stralucirea. Pentru a profita din plin de beneficiile sale, amestecati o cana de iaurt grecesc cu o jumatate de lingurita de ulei de masline si o lingurita de miere. Aplicati masca pe fata, lasati-o sa actioneze si clatiti cu apa din abundenta dupa 20-30 de minute. Repetati procedeul cel putin o data pe saptamana.
 
4. Iaurtul grecesc se numara printre cele mai populare tipuri de iaurt. Se pare ca mai mult de o treime din iaurtul pe care il gasim in supermarketuri si magazine alimentare este facut dupa reteta greceasca. Nu ne suparam. E foarte bun! :)
 
5. Iaurtul cu fructe a fost inventat in anul 1947 de catre o celebra firma producatoare de lactate, cu scopul de a-i incuraja pe americani sa consume mai des acest aliment.
 
6. Este numai bun pentru curatarea obiectelor din alama. Trebuie doar sa aplici iaurt pe acestea si sa-l lasi sa actioneze timp de 15-20 de minute. Apoi mai trebuie doar sa clatesti obiectul cu pricina cu multa apa calda. Sterge bine cu un prosop curat si observa cum alama si-a recapatat stralucirea.
 
Tu ce alte lucruri interesante mai stii despre iaurt?

sursa foto

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Horia Scărlătescu, 13 martie 2014

    Este şi foarte hrănitor ! (vezi punctul 1) Cei care făceau economie pentru a-şi cumpăra o Dacie ( 1100 !) ştiu cel mai bine !

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 12 martie 2014

    Atentie la iaurtul cu fructe din comert, contine mult zahar. La fel iaurtul fat free. Este atat de simplu sa adaugam noi cateva fructe intr-un bowl de iaurt 2%fat. Usor si sanatos De asemenea ar trebui sa cautam si sa mancam iaurt cu culturi de enzime active.

  • Fara foto

    Alma Mya, 12 martie 2014

    Buna, faceti ceva special pentru iaurtul de capra sau doar lasati laptele la prins ? Multumesc.

  • Fara foto

    LUBITA, 12 martie 2014

    Interesant,chiar nu stiam asa ceva

  • Fara foto

    Calugaru Felicia, 12 martie 2014

    Iaurt simplu cu fulgi de ovaz un mic dejun foarte bun

  • Fara foto

    Anisoara Butuc, 12 martie 2014

    Va recomand si iaurtul de capra; ideal facut in casa, este un super aliment/medicament

  • Fara foto

    Mariana Paraschiva, 12 martie 2014

    DA E FF BUN IN DIETE SAU MANCAT LA MICUL DEJUN

  • Fara foto

    Netcu Adelina, 12 martie 2014

    Multumesc inca o data pt. informatii. Eu stiu si cred ca e f bun din moment ce e recomnadat in toate curele de slabit cat si dupa toate operatiile, atunci cand esti bolnav. Nu?

  • Fara foto

    Foto Sibiu Nunta, 11 martie 2014

    bun !