6 lucruri pe care nu le stiai despre iaurt

Iubim iaurtul. Este unul dintre prietenii nostri cei mai buni. De ce? Pentru ca are un gust bun, nu are foarte multe calorii, este numai bun la micul dejun, dar si ca gustare, poti pregati o multime de retete cu el si mai ales multe sosuri delicioase. Sa nu uitam si de minunatele prajituri si torturi cu iaurt. Iaurtul e super! Si pentru ca asta este parerea noastra despre el, ne-am gandit ca ar trebui sa-l cunoastem putin mai bine. Am aflat cateva lucruri foarte interesante despre iaurt, iar astazi vi le impartasim cu drag.  

6 lucruri pe care nu le stiai despre iaurt

1. Iaurtul dateaza din anii 5.000 – 6.000 I.Hr., vremuri in care ciobanii de atunci carau laptele in recipiente create din stomacul animalelor. Laptele pastrat astfel se inchega si se transforma in iaurtul fara de care multi dintre noi nu si-ar putea inchipui in ziua de azi micul dejun.
2. Potrivit unor legende, Ginghis Khan, intemeietorul Imperiului Mongol, si armata sa s-au hranit un timp indelungat doar cu iaurt. Interesant, nu-i asa?
3. Iaurtul este ideal pentru ingrijirea tenului. Acesta il hraneste, il curata si ii reda stralucirea. Pentru a profita din plin de beneficiile sale, amestecati o cana de iaurt grecesc cu o jumatate de lingurita de ulei de masline si o lingurita de miere. Aplicati masca pe fata, lasati-o sa actioneze si clatiti cu apa din abundenta dupa 20-30 de minute. Repetati procedeul cel putin o data pe saptamana.
4. Iaurtul grecesc se numara printre cele mai populare tipuri de iaurt. Se pare ca mai mult de o treime din iaurtul pe care il gasim in supermarketuri si magazine alimentare este facut dupa reteta greceasca. Nu ne suparam. E foarte bun! :)
5. Iaurtul cu fructe a fost inventat in anul 1947 de catre o celebra firma producatoare de lactate, cu scopul de a-i incuraja pe americani sa consume mai des acest aliment.
6. Este numai bun pentru curatarea obiectelor din alama. Trebuie doar sa aplici iaurt pe acestea si sa-l lasi sa actioneze timp de 15-20 de minute. Apoi mai trebuie doar sa clatesti obiectul cu pricina cu multa apa calda. Sterge bine cu un prosop curat si observa cum alama si-a recapatat stralucirea.
Tu ce alte lucruri interesante mai stii despre iaurt?

sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise