6 lucruri pe care nu le stiai despre iaurt

Iubim iaurtul. Este unul dintre prietenii nostri cei mai buni. De ce? Pentru ca are un gust bun, nu are foarte multe calorii, este numai bun la micul dejun, dar si ca gustare, poti pregati o multime de retete cu el si mai ales multe sosuri delicioase. Sa nu uitam si de minunatele prajituri si torturi cu iaurt. Iaurtul e super! Si pentru ca asta este parerea noastra despre el, ne-am gandit ca ar trebui sa-l cunoastem putin mai bine. Am aflat cateva lucruri foarte interesante despre iaurt, iar astazi vi le impartasim cu drag.  

6 lucruri pe care nu le stiai despre iaurt

1. Iaurtul dateaza din anii 5.000 – 6.000 I.Hr., vremuri in care ciobanii de atunci carau laptele in recipiente create din stomacul animalelor. Laptele pastrat astfel se inchega si se transforma in iaurtul fara de care multi dintre noi nu si-ar putea inchipui in ziua de azi micul dejun.
2. Potrivit unor legende, Ginghis Khan, intemeietorul Imperiului Mongol, si armata sa s-au hranit un timp indelungat doar cu iaurt. Interesant, nu-i asa?
3. Iaurtul este ideal pentru ingrijirea tenului. Acesta il hraneste, il curata si ii reda stralucirea. Pentru a profita din plin de beneficiile sale, amestecati o cana de iaurt grecesc cu o jumatate de lingurita de ulei de masline si o lingurita de miere. Aplicati masca pe fata, lasati-o sa actioneze si clatiti cu apa din abundenta dupa 20-30 de minute. Repetati procedeul cel putin o data pe saptamana.
4. Iaurtul grecesc se numara printre cele mai populare tipuri de iaurt. Se pare ca mai mult de o treime din iaurtul pe care il gasim in supermarketuri si magazine alimentare este facut dupa reteta greceasca. Nu ne suparam. E foarte bun! :)
5. Iaurtul cu fructe a fost inventat in anul 1947 de catre o celebra firma producatoare de lactate, cu scopul de a-i incuraja pe americani sa consume mai des acest aliment.
6. Este numai bun pentru curatarea obiectelor din alama. Trebuie doar sa aplici iaurt pe acestea si sa-l lasi sa actioneze timp de 15-20 de minute. Apoi mai trebuie doar sa clatesti obiectul cu pricina cu multa apa calda. Sterge bine cu un prosop curat si observa cum alama si-a recapatat stralucirea.
Tu ce alte lucruri interesante mai stii despre iaurt?

sursa foto

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor