6 lucruri pe care (probabil) nu le stiai despre branza

Consumam branza aproape zilnic si stim despre ea ca ne ofera proteinele si calciul de care organismul nostru are nevoie. Poate fi consumata in zeci de combinatii atat la micul dejun, cat si la pranz sau cina. Cu branza, poti prepara o varietate de retete delicioase. Asadar, pentru ca ne place atat de mult, ne-am gandit sa-i dedicam articolul de astazi si sa va impartasim si voua cateva lucruri pe care (probabil) nu le stiati pana acum despre ea.  

6 lucruri pe care (probabil) nu le stiai despre branza

1. Grecii antici si romanii au fost primii care au luat foarte in serios prepararea branzei, aducand procesul la stadiul de arta. In casele romanilor exista o bucatarie speciala, dedicata acestei activitati. Ei au inventat numeroase procese de afumare si aromare a branzeturilor si le-au transmis mai departe, din generatie in generatie.

2. Dovada ca branza este produsa inca din cele mai vechi timpuri sta inscriptionata pe peretii mormintelor egiptene. Se pare ca, in acele timpuri, branza era foarte sarata si avea o textura asemanatoare cu cea a branzei feta din zilele noastre.
3. Statele Unite ale Americii produc mai multa branza decat orice alta tara de pe glob, iar grecii sunt cei care consuma cele mai mari cantitati din acest aliment. In anul 2003, fiecare persoana din Grecia a consumat, in medie, 27 de kilograme de branza.
4. Cea mai scumpa branza se gaseste in Suedia si este produsa din laptele dat de trei elani diferiti (Gullan, Haelga si Juna) care sunt imblanziti si cresc intr-o ferma mica din Bjursholm. Elanii sunt mulsi doar in anumite perioade ale anului.
5. Cea mai populara branza din lume este branza Cheddar, originara dintr-o zona cu acelasi nume din Marea Britanie. Branza Cheddar a fost produsa pentru prima data in secolul al XVI – lea.
6. Exista branza produsa din lapte matern. “Le Petit Singly” este o mica ferma din Franta, unde se face branza din lapte matern donat de diferite persoane. Producatorii sustin ca aceasta branza este foarte bogata in vitamine si are o usoara aroma de alune de padure.

sursa

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi