6 lucruri pe care (probabil) nu le stiai despre branza

Consumam branza aproape zilnic si stim despre ea ca ne ofera proteinele si calciul de care organismul nostru are nevoie. Poate fi consumata in zeci de combinatii atat la micul dejun, cat si la pranz sau cina. Cu branza, poti prepara o varietate de retete delicioase. Asadar, pentru ca ne place atat de mult, ne-am gandit sa-i dedicam articolul de astazi si sa va impartasim si voua cateva lucruri pe care (probabil) nu le stiati pana acum despre ea.  

6 lucruri pe care (probabil) nu le stiai despre branza

1. Grecii antici si romanii au fost primii care au luat foarte in serios prepararea branzei, aducand procesul la stadiul de arta. In casele romanilor exista o bucatarie speciala, dedicata acestei activitati. Ei au inventat numeroase procese de afumare si aromare a branzeturilor si le-au transmis mai departe, din generatie in generatie.

2. Dovada ca branza este produsa inca din cele mai vechi timpuri sta inscriptionata pe peretii mormintelor egiptene. Se pare ca, in acele timpuri, branza era foarte sarata si avea o textura asemanatoare cu cea a branzei feta din zilele noastre.
3. Statele Unite ale Americii produc mai multa branza decat orice alta tara de pe glob, iar grecii sunt cei care consuma cele mai mari cantitati din acest aliment. In anul 2003, fiecare persoana din Grecia a consumat, in medie, 27 de kilograme de branza.
4. Cea mai scumpa branza se gaseste in Suedia si este produsa din laptele dat de trei elani diferiti (Gullan, Haelga si Juna) care sunt imblanziti si cresc intr-o ferma mica din Bjursholm. Elanii sunt mulsi doar in anumite perioade ale anului.
5. Cea mai populara branza din lume este branza Cheddar, originara dintr-o zona cu acelasi nume din Marea Britanie. Branza Cheddar a fost produsa pentru prima data in secolul al XVI – lea.
6. Exista branza produsa din lapte matern. “Le Petit Singly” este o mica ferma din Franta, unde se face branza din lapte matern donat de diferite persoane. Producatorii sustin ca aceasta branza este foarte bogata in vitamine si are o usoara aroma de alune de padure.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise