Consumam branza aproape zilnic si stim despre ea ca ne ofera proteinele si calciul de care organismul nostru are nevoie. Poate fi consumata in zeci de combinatii atat la micul dejun, cat si la pranz sau cina. Cu branza, poti prepara o varietate de retete delicioase. Asadar, pentru ca ne place atat de mult, ne-am gandit sa-i dedicam articolul de astazi si sa va impartasim si voua cateva lucruri pe care (probabil) nu le stiati pana acum despre ea.
 

1. Grecii antici si romanii au fost primii care au luat foarte in serios prepararea branzei, aducand procesul la stadiul de arta. In casele romanilor exista o bucatarie speciala, dedicata acestei activitati. Ei au inventat numeroase procese de afumare si aromare a branzeturilor si le-au transmis mai departe, din generatie in generatie.
 
2. Dovada ca branza este produsa inca din cele mai vechi timpuri sta inscriptionata pe peretii mormintelor egiptene. Se pare ca, in acele timpuri, branza era foarte sarata si avea o textura asemanatoare cu cea a branzei feta din zilele noastre.
 
3. Statele Unite ale Americii produc mai multa branza decat orice alta tara de pe glob, iar grecii sunt cei care consuma cele mai mari cantitati din acest aliment. In anul 2003, fiecare persoana din Grecia a  consumat, in medie, 27 de kilograme de branza.
 
4. Cea mai scumpa branza se gaseste in Suedia si este produsa din laptele dat de trei elani diferiti (Gullan, Haelga si Juna) care sunt imblanziti si cresc intr-o ferma mica din Bjursholm. Elanii sunt mulsi doar in anumite perioade ale anului.
 
5. Cea mai populara branza din lume este branza Cheddar, originara dintr-o zona cu acelasi nume din Marea Britanie. Branza Cheddar a fost produsa pentru prima data in secolul al XVI – lea.
 
6. Exista branza produsa din lapte matern. “Le Petit Singly” este o mica ferma din Franta, unde se face branza din lapte matern donat de diferite persoane. Producatorii sustin ca aceasta branza este foarte bogata in vitamine si are o usoara aroma de alune de padure.

sursa

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Marieta Pall, 05 ianuarie 2014

    Sunt brinzeturi si brinzeturi,prefer brinza facuta in casa decit cea cumparata,sunt fan brinza.

  • Fara foto

    Mirela Claudia, 15 decembrie 2013

    cultura generala!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    Branza de capra imi place cel mai mult, este gustoasa si sanatoasa...

  • Fara foto

    Radu Teodora, 13 noiembrie 2013

    o felie de paine prajita cu braza telemea peste ea ,alaturi de o ciorba sau o supa = mare deliciu

  • Fara foto

    Lapte De Capra Oradea, 11 noiembrie 2013

    Branza de capra este cea mai buna.

  • Fara foto

    Dumitru Vasiliu, 11 noiembrie 2013

    cred ca am mancat si mai mananc si in prezent, vagoane intregi de branza; pana la regimul actual, mancam branza de oaie, odata cu regimul alimentar, mananc numai de vaca si rare ori si de capra. Mananc branza, pentru ca imi place, pot spune ca am devenit dependent, faptul ca in acelasi timp imi asigur si necesarul de calciu, doctorul mi-a declarat ca este un atu, altfel a-si fi avut mari probleme la sistemul osos. Imi place sa mananc branza cu orice, chiar si cu ciorba, cu marmelada sau gem, cu tot felu de alte alimente.Este deosebita.

  • Fara foto

    Antohi Melania, 09 noiembrie 2013

    Eu raman la branza de capra, laptele de capra si multe alte derivate.

  • Fara foto

    LUBITA, 09 noiembrie 2013

    Imi place branza,as manca non stop!!!!

  • Fara foto

    Silvia Cavaleru, 08 noiembrie 2013

    Sunt brinzeturi si brinzeturi,prefer brinza facuta in casa decit cea cumparata,sunt fan brinza.

  • Fara foto

    Ciucur Constantin, 08 noiembrie 2013

    Aceste 6 lucriri pe care acum le stim la ce ne ajuta? :)

  • Fara foto

    Gabi Simi, 08 noiembrie 2013

    Sunt brinzeturi si brinzeturi,prefer brinza facuta in casa decit cea cumparata,sunt fan brinza.

  • Fara foto

    Szabo Raluca, 07 noiembrie 2013

    sincer ma asteptam la informatii mai interesante...

  • Fara foto

    Iamandi Tatiana, 07 noiembrie 2013

    ingenios