Inca din copilarie am fost invatati ca trebuie sa ne spalam mainile inainte de masa, sa avem mainile curate cand facem mancare, sa ne spalam fructele si legumele inainte de a le consuma; pe scurt, ni s-a impus o anumita igiena in ceea ce priveste mancarea si pregatirea ei.


Totusi, specialistii afirma ca niciodata nu trebuie sa spalam carnea de pui cruda! Studiile au aratat ca prin spalare, in loc sa ucidem bacteriile,  nu facem decat sa le imprastiem prin  bucatarie, pe haine, suprafete de lucru s.a.m.d. Explicatia data de specialisti este ca majoritatea puilor sunt infestati cu salmonella si campulobactr, iar prin spalare nu facem altceva decat sa raspandim microbii.

 
Specialistii recomanda sa nu spalam niciun tip de carne, afirmand ca spalatul nu este o modalitate de a scapa de bacterii, ci doar o modalitate de a creste riscul de toxinfectii alimentare. De asemenea, specialistii ne mai recomanda sa avem un tocator special pentru carnea de pui, iar acesta trebuie spalat doar cu apa fierbinte si detergent de vase.

 
Sursa articol si sursa foto:  http://www.foodrepublic.com/
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 29 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    sabin, 22 mai 2015

    voua vi se pare normal sa mananci puiul ne spalat sa fiu mai explicit sa mananci puiul cu sange si etc eu nu concep chestia asta fiecare cu gusturile lui

  • Fara foto

    Liliana Zainea, 06 noiembrie 2014

    Edmund Leopad Si crezi ca daca il speli..."alungi" chimicalele injectate????

  • Fara foto

    Mihaela Zanca, 17 octombrie 2014

    Eu cunosc un medic stomatolog care nu folosește apa din același motiv.

  • Fara foto

    Viorica Suciu, 06 octombrie 2014

    Da asa era se parlea si apoi cu faina de malai se freca puiu ca sa iasa tot mirosul ala de parlit si apoi se transa si se spala bucatica cu bucatica si se mai lasa putin in apa ca sa scoata tot sangele.

  • Fara foto

    Andronic Elenaandroni, 05 octombrie 2014

    se..poate....opari..putin..puiul........nespalat..are..gust..de..avicola......cotet..infectat

  • Fara foto

    Elena Scarlat, 05 octombrie 2014

    daca nu e voie sa-l spalam invatati-ne va rog cum sa procedam totusi cand il gatim

  • Fara foto

    Edmund Leopad, 05 octombrie 2014

    "specialistii"astia spun sa inghitim toate chimicalele care sunt injectate in pui sau in mancarea puilor !!!

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 29 august 2014

    Si uite asa s-a ajuns la Socola... cu multa deschidere catre prostia oamenilor de stiinta... daca s-ar folosi stiinta doar pentru a face bine omenirii, ar mai fi ceva, dar de cele mai multe ori se folosesc studiile contra omenirii !

  • Fara foto

    liviu s, 29 august 2014

    daca ati consuma carnea cruda si bine spalata ati sta numai pe wc. numai tratarea termica prin fierbere sau pe gratar te scapa de bacterii si microbi. spalarea fara tratare termica amanuntita nu face doi bani: e un fel de frectie la picior de lemn

  • Fara foto

    Bula, 29 august 2014

    "Specialistii" n-au vazut, nici n-au mancat pui crescuti la casa ! Isi merita salmonelele ! :P

  • Fara foto

    Nicu Vatafu, 28 august 2014

    Sergiu , parca si acum vad fripturile alea mari ca o basca de tractorist presarate cu piper pe care le faceai tu .

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 28 august 2014

    Cand nu era net-ul si cand traiam sub regimul socialist nu aveam atata informatie. Este trist cand suntem atat de refractari la nou. Si apropo... stiinta descopera zilnic ceva benefic, noi nu trebuie decat sa fim un pic mai mai deschisi la nou.

  • Fara foto

    Marian Cojocaru, 28 august 2014

    Nu se spala puiul ânainte să fie pârlit si du pe câte stiu eu puiul du pe ce se taie se opareste pentru a-i âdepărta mai ușor penele(jumuli).

  • Fara foto

    Eleonora Buliga, 28 august 2014

    )Poate ar fi bine sa-l omori intai!

  • Fara foto

    Laurentiu Dragan, 28 august 2014

    Nu o fi mai bine sa-l bagam in clor!? sau o frectie cu palinca ca este mai tare decat spirtul ala medicinal vopsit!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Sergiu Sr Anca, 28 august 2014

    Ce specialisti or fi acestia care posteaza aiureli de genul sa nu speli carnea inainte de gatit ! Mai ales puiul pe care il sacrifici in gospodarie sa in mod industrial (abatoare ) Ca sa-l ciupeli de pene automat se foloseste apa fiarta ! In intervalul de timp pana la gatire se formeaza un strat de microbi care prin spalare cu jet de apa poate fi inlaturat, deci reduce posibilitate de contaminare si in acelas timp inlaturi portiunile necomestibile ( pelitele mucusuri sau chiar anusul) Probabil aceste recomandari le fac, pentru cei care se afla in traba cu gatitul, ori consumatorii nu sunt destul de pretentiosi cu igena alimentelor.Inclusiv carnea maturate (fezandata) se spala fara sa-si piarda gustul. Halal specialist bucatarii.!!

  • Fara foto

    Vio Coman, 27 august 2014

    Pai hai Sa il mincam cu tot cu pene atunci !

  • Fara foto

    Eva Stoica, 27 august 2014

    Nu pot sa cred aşa un sfat ,oricât de specialist l-ar fi dat! Cum să pui la gătit carnea ce mai are şi cheaguri de sânge pe ici pe colo, resturi de pene,puf pe piele?!

  • Fara foto

    Ioan Costin, 27 august 2014

    Nu sunt specialist in nutritie, nici medic, sunt doar inginer. Un articol mai idiot rar mi-a fost dat sa mai citesc...''Specialistii'' care imi recomanda ''sa nu spal carnea de pui'' oare gatesc carnea de pui cu tot cu pielitele ramase, cu resturile de pene si puf , cu resturile dezgustatoare ramase la interior ?! Astia chiar ne cred idiotii?! Mai fratilor, asa sa o manance ei si neamul lor ! Ma apuca groaza cand ma gandesc ca ''chef''- i de restaurante aplica ''stiintific'' aceste sfaturi !!!!! ''What the Isten is wrong with you, prople ?!''

  • Fara foto

    Vicky Wilde, 27 august 2014

    Nu am auzit o tampenie mai mare...astia nu au auzit ca puiul se parleste dupa ce a fost curatat de pene si apoi se spala bine...cum sa gatesti puiul nespalat, cand pielea lui este in contact permanent cu praful si gunoialele de pe sol...este partea cea mai murdara a pasarii. Specialistii site-ului, de ce transmiteti asa cretinitati de informatii? Oare spala cineva un pui si se stropeste pana in varful capului?

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 27 august 2014

    Dar cand cumperi puiul din comert care a mai fost si scapat pe jos, macelarul a mai fost pe la buda si nu s-a spalat pe maini dupa... oare ce trebuie sa faci ? Specialistii astia sa se mai duca sa-si faca un control si la cap ca au probleme grave ! Am vazut cu ochii mei la macelarie cand a scapat bucata de carne si a pus-o pe margine pana pleaca clientii care au fost prezenti, m-am facut ca ma uit in galantar si ma gandesc ce sa cumpar, dupa un timp a dat sa o puna in masina de tocat si atunci mi-a sarit mustarul si l-am intrebat de ce nu a spalat bucata de carne ca poate as fi vrut sa cumpar carne tocata... a inlemnit ! De atunci nu mai cumpar carne gata tocata... prefer s-o toc acasa cu mana mea sa fiu sigura ca e ceva curat ! Aviz tuturor celor care asculta sfatul acestor asa-zisi specialisti, uite asa o iei pe aratura...

  • Fara foto

    Adrian Mayer, 27 august 2014

    bunica mea parlea puiul inainte de a-l spala si numai dupa aceea il pregatea pentru masa a nu spala carnea inainte de a o prepara e cea mai mare idiotenie pe care am auzit-o se mai practica la tara acest procedeu cand oamenii taiau porcul dar se avea in vederea ca manevrarea carnii sa se faca in conditii de igiena maxima deci ! spalati carmea, nu mancati nici un fel de carme nespalat articolul acesta idiot atrage atentia imprasitierii bacteriilor prin spalare / adica vrea sa spuna sa nu mai imprastiem bacteriile prin spalare ci sa le ingurgitam direct nespalate ca sa nu infestam bucataria

  • Fara foto

    Emilia Apitulesei, 27 august 2014

    SARACU' NICHITA STANESCU.....

  • Fara foto

    Corina_Valea, 27 august 2014

    multe trasnai apar

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 27 august 2014

    specialisti lu peste,vi cu puiu din curte si il pui in oala?incredibil.

  • Fara foto

    Silviu, 27 august 2014

    Va propun o solutie empirica:spalati cu suc de lamaie si va inlatura si bacterii si miros (la peste).Nu schimba absolut deloc gustul,e natural si eficace.

  • Fara foto

    Florin Giurgea, 26 august 2014

    interesant. si in acelasi timp foarte corect relatat.

  • Fara foto

    Luminita Stoicescu, 26 august 2014

    Multe trasnai se mai gasesc pe net.....de la specialisti !!

  • Fara foto

    Elena Scarlat, 26 august 2014

    Acesti specialisti iau puiul din batatura si il pun direct in oala?