Carnea de curcan este printre cele mai sanatoase alimente pe care le puteti include in dieta voastra zilnica (este recomandat consumul a 200 de grame in fiecare zi). Fiind originar din SUA si Mexic, curcanul a fost adus in Europa in urma cu 400 de ani, dar a devenit rapid una dintre cele mai apreciate surse de carne de pe batranul continent - un lucru cat se poate de benefic pentru dieta europenilor, care pana in acel moment se baza cel mai mult pe carnea de porc, pui si vita. Carnea de curcan este una dintre cele mai bune si sanatoase surse de proteine, este saraca in grasimi (are jumatate din grasimea pe care o contine carnea de vita), iar 100 de grame de carne de curcan contin in jur de 160 calorii si 32 de grame de proteine. De asemenea, carnea de curcan este bogata in vitaminele B6, B12, niacina, riboflavina si seleniu, dar si in minerale esentiale organismului, precum fierul, zincul, seleniul si fosforul.
Datorita continutului ridicat de triptofan, care genereaza serotonina (un neurotransmitor care imbunatesteste starea de bine), consumul de carne de curcan actioneaza ca un anti-depresiv, generand o stare de buna dispozitie.
Reduce colesterolul
Atunci cand este gatita la cuptor, carnea de curcan are cea mai mica cantitate de grasimi saturate dintre toate tipurile de carne. Astfel, atunci cand optam pentru preparatele din carne de curcan, in detrimentul celor din alte tipuri de carne, reducem semnificativ nivelul de colesterol "rau" din organism.
Triptofanul joaca un rol important si in stimularea sistemului imunitar. Mai multe studii arata ca simptomele unor boli autoimune scad atunci cand sunt supuse actiunii acestui aminoacid extrem de benefic.
Creste nivelul de testosteron
Atentie! Spre deosebire de curcanul crescut la curte, cel crescut industrial are un efect invers, ridicand nivelul de estrogeni in defavoarea testosteronului.
Surse articol: livescience.com, bodyandsoul.com.au, cookingnook.com
Sursa foto: popsugar.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii