Carnea de curcan este printre cele mai sanatoase alimente pe care le puteti include in dieta voastra zilnica (este recomandat consumul a 200 de grame in fiecare zi).

Fiind originar din SUA si Mexic, curcanul a fost adus in Europa in urma cu 400 de ani, dar a devenit rapid una dintre cele mai apreciate surse de carne de pe batranul continent - un lucru cat se poate de benefic pentru dieta europenilor, care pana in acel moment se baza cel mai mult pe carnea de porc, pui si vita. 

Carnea de curcan este una dintre cele mai bune si sanatoase surse de proteine, este saraca in grasimi (are jumatate din grasimea pe care o contine carnea de vita), iar 100 de grame de carne de curcan contin in jur de 160 calorii si 32 de grame de proteine.

De asemenea, carnea de curcan este bogata in vitaminele B6, B12, niacina, riboflavina si seleniu, dar si in minerale esentiale organismului, precum fierul, zincul, seleniul si fosforul.

Genereaza buna dispozitie

Datorita continutului ridicat de triptofan, care genereaza serotonina (un neurotransmitor care imbunatesteste starea de bine), consumul de carne de curcan actioneaza ca un anti-depresiv, generand o stare de buna dispozitie.  

Reduce colesterolul

Atunci cand este gatita la cuptor, carnea de curcan are cea mai mica cantitate de grasimi saturate dintre toate tipurile de carne. Astfel, atunci cand optam pentru preparatele din carne de curcan, in detrimentul celor din alte tipuri de carne, reducem semnificativ nivelul de colesterol "rau" din organism.
 
Intareste sistemul imunitar

Triptofanul joaca un rol important si in stimularea sistemului imunitar. Mai multe studii arata ca simptomele unor boli autoimune scad atunci cand sunt supuse actiunii acestui aminoacid extrem de benefic.

Creste nivelul de testosteron
 
Consumul de carne de curcan este recomandat mai ales barbatilor trecuti de prima tinerete, care au diete sarace in proteine, ce duc la scaderea secretiei de testosteron si care au ca efect scaderea functiilor sexuale si a muschilor. Introducerea carnii de curcan in dieta rezolva aceste probleme.

Atentie! Spre deosebire de curcanul crescut la curte, cel crescut industrial are un efect invers, ridicand nivelul de estrogeni in defavoarea testosteronului.
 
In acelasi timp, exista si cateva contraindicatii: 
 
Carnea de curcan ar trebui evitata de cei care sufera de guta, pentru ca aceasta contine purina. Totodata, si cei care au pietre la rinichi ar face bine sa evite consumul de carne de curcan, pentru ca aceasta contine mici urme de oxalati (principalii vinovati pentru formarea pietrelor la rinichi).

Surse articol: livescience.com, bodyandsoul.com.au, cookingnook.com
Sursa foto: popsugar.com

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto