Cu siguranta, si voi v-ati intrebat de ce mancarea din avion este atat de fada atunci cand ati degustat preparatele printre nori. De vina nu este chef-ul, asa cum suntem tentati sa credem, ci vina o purtam chiar asupra noastra. Mai exact, odata cu marirea altitudinii, perceptia noastra asupra gusturilor sarat si dulce scade cu pana la 30%.
Preparatele isi pastreaza fara probleme calitatea la inaltime, asadar nu blamati companiile aeriene pentru gustul fad al mancarii. Insa, la o astfel de altitudine, nu numai papilele gustative au de suferit. Umiditatea duce la uscarea nasului ce are ca efect alterarea senzorilor olfactivi. 

Preparatele servite in avion sunt gatite anterior, racite si impachetate, astfel incat sa poarta rezista transferului pana la avion si reincalzirii inainte de a fi servite. Preparatele sunt reincalzite cu ajutorul cuptoarelor cu convectie, ce folosesc aerul uscat pentru incalzire. Aragazele sau cuptoarele cu microunde nu sunt permise in avioane, din motive de siguranta.
 
Un studiu din anii trecuti sustine ca gustul fad al mancarii servite in avion poate fi si o consecinta a zgomotului produs. In urma unei cercetari efectuate pe doua grupuri, unul dintre grupuri gustand din preparate intr-un mediu linistit, iar celalalt intr-un mediu zgomotos, s-a demonstrat faptul ca mancatul intr-un mediu unde exista zgomot va duce la alterarea gusturilor. Dat fiind acest fapt, pentru preparatele servite in avion se foloseste o cantitate mai mare de condimente fata de cele servite in restaurantele de la sol, pentru ca gusturile sa poata fi percepute.

Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 3 comentarii
 • Fara foto
 • Fara foto

  Geta Vlaicu, 09 februarie 2015

  :)

 • Fara foto

  Andreea Vasile, 26 ianuarie 2015

  a-haaaa?!

 • Fara foto

  Marieta_Pall, 25 ianuarie 2015

  interesant.