Pentru a face un profit mai mare, exista producatori care recurg la falsificarea produselor alimentare, fara sa se gandeasca la sanatatea consumatorilor.

Asa se face ca un numar mare de alimente pe care le consumam zilnic si pe care le mai si consideram sanatoase se pot dovedi a fi falsificate, fabricate cu materii prime mai ieftine si nesanatoase.

In cele ce urmeaza, va spunem care sunt cele mai falsificate produse alimentare de pe piata romaneasca, dar si cum, in unele cazuri, puteti sa le recunoasteti.
 
In primul rand, un aliment este contrafacut / falsificat atunci cand un ingredient din compozitia lui a fost eliminat partial / total sau i s-au adaugat diverse substante pentru aspect, greutate sau volum. Sau, si mai grav, toate la un loc.

In acelasi timp, alimentele falsificate sunt si cele care contin mai multi aditivi, E-uri si conservanti decat este permis.
 
Mierea

Ar trebui sa fie unul dintre cele mai sanatoase alimente, care sa ne tina departe de boli, dar de multe ori mierea din comert este contrafacuta si ne poate provoca boli grave. De exemplu, aceasta poate fi indoita cu sirop de porumb (un produs destul de controversat, ce se regaseste in multe semipreparate, dar chiar si in unele tipuri de bere, fara a fi trecut pe eticheta) sau se poate face chiar din sirop de zahar tos, cu diverse arome.

Tine minte ca doar mierea naturala se zahariseste
 
Uleiul 

Uleiul de masline este un alt aliment cu efecte miraculoase asupra sanatatii. Insa, de multe ori acesta este indoit cu mai ieftinul si pacatosul ulei de floarea soarelui sau cu alte grasimi vegetale.

Uleiul de masline veritabil are o culoare usor verzuie, dar si un gust aparte, greu de confundat. Cu cat cele doua sunt mai diluate, cu atat calitatea este mai indoielnica.  

Mezelurile

Mezelurile sunt in general un pericol pentru sanatate, din cauza conservantilor, a E-urilor si a cantitatilor mari de sodiu.
 
Dar acestea pot fi si mai nocive atunci cand producatorii se "zgarcesc" la a pune carne adevarata sau de calitate, umpland astfel mezelurile cu aditivi alimentari, pentru a pastra un gust atractiv. Analizele de specialitate au scos la iveala ca in mezeluri se folosesc aditivi de trei ori mai mult decat in urma cu zece ani. 
 
Foarte multe salamuri din comert sunt produse din sorici, zgarciuri, fragmente de os, cartilagii, tendoane, piele si foarte putina carne de calitate.

Incercati, pe cat posibil, sa consumati mezeluri de la producatorii locali certificati.

Lactatele
 
Din produsele lactate, cel mai adesea se extrage grasimea, care se inlocuieste cu untura de porc, ulei, margarina si, uneori, cu uleiuri petroliere parafinice si minerale.
 
Apoi se adauga amidon si faina de grau, pentru ca acestea nu modifica insusirile senzoriale ale produselor. Daca laptele are o culoare perlata, adica are o nuanta albastruie, cel mai probabil este diluat cu apa, deci contrafacut,
 
De asemenea, laptele de oaie sau de capra e mai scump, dar daca se adauga si lapte de vaca, pretul lui scade... cel de productie, nu si cel de vanzare. La fel se intampla si cu branza de oaie.
 
Faina

Chiar si faina este de multe ori falsificata. In aceasta se adauga faina de orz sau de ovaz, pentru ca sunt mai ieftine.

Cand se intampla astfe, aluatul pe care-l veti face cu aceasta nu va creste.
 
Sursa articol: clickpentrufemei.ro

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto