Care sunt tarile din Europa cu cea mai scumpa carne de vita - pe ce pozitie se afla Romania

In cazul in care va intrebati cat de scumpa e carnea de vita de la noi, comparativ cu alte tari din Europa, aflati ca stam destul de bine la preturi, dar destul de prost la puterea de cumparare.  Cei de la euronews.com  au realizat un top al pretului carnii de vita in 10 tari europene, printre care si Romania, iar rezultatul este destul de neasteptat, avand in vedere ca in Grecia carnea de vita este mai scumpa ca in Germania, iar preturile din Romania sunt similare cu cele din Marea Britanie.  Topul a fost realizat pe baza celor mai mici preturi listate in cataloagele supermarketurilor din fiecare tara in parte. Cifrele reprezinta euro / 500 de grame de carne tocata de vita. De asemenea, in top veti gasi si cate ore trebuie sa munceasca un angajat cu salariul minim pe economie pentru a-si permite 500 de grame de carne tocata de vita.  Din nou, rezultatul a fost neasteptat, pentru ca un grec trebuie sa munceasca cel mai mult pentru a-si permite cea mai scumpa carne de vita din UE, apoi un roman, iar englezii, polonezii, germanii si francezii muncesc cel mai putin pentru a-si permite cea mai ieftina carne de vita din UE. 

Care sunt tarile din Europa cu cea mai scumpa carne de vita - pe ce pozitie se afla Romania

Vedeti cum arata graficul de mai jos:

1. Grecia - 4,5 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

2. Franta - 4,32 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

3. Germania - 3,98 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

4. Malta - 3,47 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

5. Ungaria - 3,16 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

6. Spania - 2,97 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

7. Marea Britanie - 2,8 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

8. Romania - 2,67 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

9. Estonia - 2,21 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

10. Polonia - 2,01 euro / 500 de grame de carne tocata de vita

Topul europenilor care trebuie sa munceasca cel mai mult pentru 500 de grame de carne tocata de vita arata astfel:

1. Grecia - 1,2 ore

2. Romania - 1,09 ore

3. Ungaria - 0,9 ore

4. Estonia - 0,75 ore

5. Spania - 0,71 ore

6. Malta - 0,68 ore

7. Franta - 0,48 ore

8. Germania - 0,47 ore

9. Polonia - 0,45 ore

10. Marea Britanie - 0,41 ore

Sursa foto: tumblr.com

Sursa articol: euronews.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise