Carnea de peste ne face mai fericiti si lupta cu depresia

Cu cat mananci mai mult peste, cu atat te vei simti mai bine din punct de vedere psihic. Cel putin asa spune un studiu recent, care analizeaza relatia dintre consumul de carne de peste si depresie. Legatura dintre dieta si depresie este una destul de controversata, dar in ultima vreme exista din ce in ce mai multe dovezi ca cele doua ar fi colerate. De exemplu, un alt studiu realizat anul trecut, a ajuns la concluzia ca o dieta mai sanatoasa scade riscul aparitiei depresiei, iar alimentele care contin multe fibre, precum fructele, legumele si cerealele, ne protejeaza de aceasta.  

Carnea de peste ne face mai fericiti si lupta cu depresia

Revenind la carnea de peste, in studiul publicat de Journal of Epidemiology & Community Health, cercetatorii au vrut sa vada care sunt efectele consumului de peste si de unde vine acea stare de bine pe care o experimentam dupa ce mancam peste.

Acestia au analizat 26 de alte studii publicate intre anii 2001 si 2014, pe un esantion de 150.278 de oameni. Concluzia a fost ca cei care au consumat mai mult peste au avut cu 17% mai putine sanse de a suferi de depresie, decat oamenii care au consumat mai putin peste.

Motivul biologic pentru acest lucru nu a fost descoperit, dar se crede ca o dieta mai sanatoasa este partial responsabila pentru acest efect. De asemenea, acizii grasi, de tipul omega-3, care se regasesc din plin in carnea de peste, modifica cantitatile de dopamina si serotonina, responsabile pentru starea de bine.
Pe de alta parte, un alt expert care nu a fost implicat in acest studiu, Dr. Majid Fotuhi, directorul medical al NeuroGrow Brain Fitness Center din Virginia (SUA), spune ca acizii grasi, de tipul omega-3, au un alt efect.

"Cred ca motivul pentru care acesti acizi au un efect benefic asupra starii generale de bine si tin departe depresia este pentru ca decongestioneaza circulatia si reduc inflamatiile."

In orice caz, se pare ca este foarte benefic sa consumam peste de cel putin de 3 ori pe luna.

Sursa articol si foto: time.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise