Cele mai interesante 10 lucruri pe care nu le stiai despre bacon

Baconul nu este cel mai sanatos aliment, dar este cu siguranta unul dintre cele mai gustoase. De aceea i se mai spune si "desertul carnurilor". Totodata, gustul sau este si motivul pentru care lumea il adauga in absolut orice: burgeri, mic dejun, supa, salate, ciocolata sau inghetata. Am vrut sa aflam mai multe despre acest aliment minune, asa ca am cautat si am descoperit cateva lucruri foarte interesante si pe care, cel mai probabil, nu le stiati despre bacon:

Cele mai interesante 10 lucruri pe care nu le stiai despre bacon

1. Baconul contine 6 tipuri de umami, o substanta care declanseaza in creier aceeasi reactie chimica pe care o produc si drogurile. De aceea ajungem sa iubim baconul la fel de mult ca ciocolata.

Asta este si explicatia pentru faptul ca 43% din canadienii care au luat parte la un sondaj au declarat ca, daca ar avea de ales intre sex si bacon, ar alege baconul.

2. Baconul este destul de diferit in functie de tara in care il consumi. De exemplu, canadienii se folosesc carnea de pe spatele porcului ca sa-l produca, englezii folosesc bucatile de carne de pe umeri, iar englezii burta. Romanii folosesc tot burta.

3. Chiar daca baconul contine multa grasime si de cele mai multe ori doctorii ne sfatuiesc sa-l evitam, femeile gravide ar trebui sa-l consume. Se pare ca in bacon se afla un micronutrient important, choline, care este responsabil de dezvoltarea inteligentiei copiilor inca de cand se afla in burta mamei.

4. Baconul se se afla pe aceasta planeta inca din anul 1500 i.Hr. Chinezii l-au inventat, obisnuind sa conserve burta de porc in sare. Romanii si grecii au preluat si ei acest obicei. Astfel, baconul a ajuns sa fie cea mai veche carne "procesata" de pe planeta.

5. Ca valoare nutritiva, 20 de grame de bacon contin 5.4 grame de grasime si 4.4 grame de proteine. De asemenea, in 4 bucati medii de bacon se regasesc 800 mg sodiu si 1.92 grame de sare.

6. O varianta mai sanatoasa de bacon este cea produsa din carne de curcan. Acesta are mai putina grasime si mai multe proteine.

7. Mai mult de jumatate din carnea de porc de pe planeta provine din China. Asa ca, sansele sunt foarte mari ca baconul pe care-l mancati sa fie "made in China".

8. Italienii au o varietate de bacon care se cheama Guanciale si este facuta din fesele porcilor.

9. Tara in care se consuma cea mai mare cantitate de bacon pe an este Danemarca.

10. Doar 11% din carnea unui porc poate fi transformata in bacon.

Sursa foto: healthify.us

Surse articol: rantfood.com, bacontoday.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise