Cele mai interesante 10 lucruri pe care nu le stiai despre bacon

Baconul nu este cel mai sanatos aliment, dar este cu siguranta unul dintre cele mai gustoase. De aceea i se mai spune si "desertul carnurilor". Totodata, gustul sau este si motivul pentru care lumea il adauga in absolut orice: burgeri, mic dejun, supa, salate, ciocolata sau inghetata. Am vrut sa aflam mai multe despre acest aliment minune, asa ca am cautat si am descoperit cateva lucruri foarte interesante si pe care, cel mai probabil, nu le stiati despre bacon:

Cele mai interesante 10 lucruri pe care nu le stiai despre bacon

1. Baconul contine 6 tipuri de umami, o substanta care declanseaza in creier aceeasi reactie chimica pe care o produc si drogurile. De aceea ajungem sa iubim baconul la fel de mult ca ciocolata.

Asta este si explicatia pentru faptul ca 43% din canadienii care au luat parte la un sondaj au declarat ca, daca ar avea de ales intre sex si bacon, ar alege baconul.

2. Baconul este destul de diferit in functie de tara in care il consumi. De exemplu, canadienii se folosesc carnea de pe spatele porcului ca sa-l produca, englezii folosesc bucatile de carne de pe umeri, iar englezii burta. Romanii folosesc tot burta.

3. Chiar daca baconul contine multa grasime si de cele mai multe ori doctorii ne sfatuiesc sa-l evitam, femeile gravide ar trebui sa-l consume. Se pare ca in bacon se afla un micronutrient important, choline, care este responsabil de dezvoltarea inteligentiei copiilor inca de cand se afla in burta mamei.

4. Baconul se se afla pe aceasta planeta inca din anul 1500 i.Hr. Chinezii l-au inventat, obisnuind sa conserve burta de porc in sare. Romanii si grecii au preluat si ei acest obicei. Astfel, baconul a ajuns sa fie cea mai veche carne "procesata" de pe planeta.

5. Ca valoare nutritiva, 20 de grame de bacon contin 5.4 grame de grasime si 4.4 grame de proteine. De asemenea, in 4 bucati medii de bacon se regasesc 800 mg sodiu si 1.92 grame de sare.

6. O varianta mai sanatoasa de bacon este cea produsa din carne de curcan. Acesta are mai putina grasime si mai multe proteine.

7. Mai mult de jumatate din carnea de porc de pe planeta provine din China. Asa ca, sansele sunt foarte mari ca baconul pe care-l mancati sa fie "made in China".

8. Italienii au o varietate de bacon care se cheama Guanciale si este facuta din fesele porcilor.

9. Tara in care se consuma cea mai mare cantitate de bacon pe an este Danemarca.

10. Doar 11% din carnea unui porc poate fi transformata in bacon.

Sursa foto: healthify.us

Surse articol: rantfood.com, bacontoday.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor