Cupa Mondiala de fotbal bate la usa, iar aproape jumatate de milion de iubitori ai fotbalului se vor afla in Brazilia in luna iunie pentru a lua parte la grandiosul eveniment. Iar daca nu va aflati printre acestia, va invitam sa experimentati cultura sud americana si la voi acasa, facand o trecere in revista a unora dintre cele mai delicioase preparate ale bucatariei braziliene.
 
Brigadeiro. Este mai mult decat un desert din ciocolata, lapte condensat, unt si pudra de cacao. Este cea mai iubita prajitura a Braziliei si cel mai indragit cadou de catre cei mici. De la nord la sud, toata lumea o considera o “pasiune” nationala!

Feijoada. Aceasta tocana de fasole este considerata mancarea nationala a Braziliei, deci ar trebui sa o incercati cel putin odata daca vizitati aceasta tara. Este facuta din fasole neagra si multa carne de porc si vita, toate gatite intr-un vas mare din lut. In unele parti ale tarii, sunt adaugate si legume, precum varza, cartofi, morcovi, dovleac sau chiar banane!


 
Moqueca de Camarão. O alta reteta faimoasa a Braziliei este tot o tocana, dar cu peste si creveti prajiti. Se face usor, are o textura grozava si este foarte aromata. Crevetii sunt prajiti in ulei de palmier, iar la final se adauga condimentele si laptele de cocos, impreuna cu rosiile, ardeii si alte legume.


 
Romeu e Julieta. Este un desert traditional, pe baza de pasta de guava si branza alba, care se face foarte repede. Pasta este dulce, branza este sarata, iar rezultatul este unul de exceptie! Brazilienii il mananca sub forma unui sandwich sau pur si simplu pun pe aceeasi lingura o bucata de pasta si o bucata de branza.


 
Vatapá. Este facut din creveti, lapte de cocos, paine si o pasta speciala, facuta din alune tocate fin si ulei de palmier. Crevetii pot fi inlocuiti cu pui, ton sau cod, daca vreti un preparat mai sanatos. Se consuma adesea cu orez alb.



sursa articol si sursa foto: foxnews.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Valeria-adela Cringureanu, 27 iunie 2014

    cautati in internet ca gasiti retetele

  • Fara foto

    Veronica Pomana, 23 iunie 2014

    Lavinia Stupariu Multumesc pentru reteta!

  • Fara foto

    Lavinia Stupariu, 23 iunie 2014

    Veronica Pomana se poate cumpara din supermarchet sau il puteti face in casa, eu il fac in casa dupa reteta aceasta: http://www.lauraadamache.ro/2010/02/lapte-condensat-sweetened-condensed.html

  • Fara foto

    Ciobanu Cezar, 16 iunie 2014

    mmmmmmmmmmmmmmm! super! delicioase!

  • Fara foto

    Veronica Pomana, 15 iunie 2014

    De unde luati laptele condensat ?

  • Fara foto

    Mariana Tanase, 12 iunie 2014

    cred ca-s bune.daca preparati,spuneti-mi cum sunt

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 iunie 2014

    Daca va intereseaza RETETA Brigadeiro - 8 bucati Ingrediente: 170 gr lapte condensat 1 1/2 lingura cacao (sau pudra de ciocolata) 15 gr unt (cam 1 lingura) 2-3 linguri fulgi de ciocolata sau bombonele de ciocolata Preparare Intr-o craticioara mica se pune laptele condensat, cacaoa si untul la temperatura camerei. Se amesteca bine pana cacaoa se incorporeaza de tot in amestec. Se pune pe foc mic si se fierbe amestecand mereu cam 5-6 minute. La inceput amestecul se inmoaie dar dupa cca 2 minute incepe sa se ingroase. Stiti ca e gata cand amestecul devine lipicios, se prinde de lingura si se dezlipeste de pe fundul oalei . Lasati la racit amestecul cam 15 minute (cat sa poata fi modelat cu mana fara sa se lipeasca). Va deveni ca un caramel . Cu mainile date cu un strop de ulei (sau unt topit) faceti bile de dimensiunea unei bomboane Raffaello. Bomboanele sunt foarte lucioase. Pe o farfurie presarati 2-3 linguri fulgi de ciocolata. Treceti bilele prin acest amestec. Asezati-le pe o farfurie sau in hartiute de bomboane si pastrati la frigider sau serviti imediat. Reteta luata de pe net...

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 12 iunie 2014

    Daca va intereseaza RETETA Brigadeiro - 8 bucati Ingrediente: 170 gr lapte condensat 1 1/2 lingura cacao (sau pudra de ciocolata) 15 gr unt (cam 1 lingura) 2-3 linguri fulgi de ciocolata sau bombonele de ciocolata Preparare Intr-o craticioara mica se pune laptele condensat, cacaoa si untul la temperatura camerei. Se amesteca bine pana cacaoa se incorporeaza de tot in amestec. Se pune pe foc mic si se fierbe amestecand mereu cam 5-6 minute. La inceput amestecul se inmoaie dar dupa cca 2 minute incepe sa se ingroase. Stiti ca e gata cand amestecul devine lipicios, se prinde de lingura si se dezlipeste de pe fundul oalei . Lasati la racit amestecul cam 15 minute (cat sa poata fi modelat cu mana fara sa se lipeasca). Va deveni ca un caramel . Cu mainile date cu un strop de ulei (sau unt topit) faceti bile de dimensiunea unei bomboane Raffaello. Bomboanele sunt foarte lucioase. Pe o farfurie presarati 2-3 linguri fulgi de ciocolata. Treceti bilele prin acest amestec. Asezati-le pe o farfurie sau in hartiute de bomboane si pastrati la frigider sau serviti imediat. Reteta luata de pe net...

  • Fara foto

    Adryenuza Adriana, 12 iunie 2014

    <3