Cele mai iubite 5 retete din Brazilia pe care trebuie sa le incerci

Cupa Mondiala de fotbal bate la usa, iar aproape jumatate de milion de iubitori ai fotbalului se vor afla in Brazilia in luna iunie pentru a lua parte la grandiosul eveniment. Iar daca nu va aflati printre acestia, va invitam sa experimentati cultura sud americana si la voi acasa, facand o trecere in revista a unora dintre cele mai delicioase preparate ale bucatariei braziliene.  

Cele mai iubite 5 retete din Brazilia pe care trebuie sa le incerci

Brigadeiro. Este mai mult decat un desert din ciocolata, lapte condensat, unt si pudra de cacao. Este cea mai iubita prajitura a Braziliei si cel mai indragit cadou de catre cei mici. De la nord la sud, toata lumea o considera o “pasiune” nationala!

Feijoada. Aceasta tocana de fasole este considerata mancarea nationala a Braziliei, deci ar trebui sa o incercati cel putin odata daca vizitati aceasta tara. Este facuta din fasole neagra si multa carne de porc si vita, toate gatite intr-un vas mare din lut. In unele parti ale tarii, sunt adaugate si legume, precum varza, cartofi, morcovi, dovleac sau chiar banane!

Moqueca de Camarão. O alta reteta faimoasa a Braziliei este tot o tocana, dar cu peste si creveti prajiti. Se face usor, are o textura grozava si este foarte aromata. Crevetii sunt prajiti in ulei de palmier, iar la final se adauga condimentele si laptele de cocos, impreuna cu rosiile, ardeii si alte legume.

Romeu e Julieta. Este un desert traditional, pe baza de pasta de guava si branza alba, care se face foarte repede. Pasta este dulce, branza este sarata, iar rezultatul este unul de exceptie! Brazilienii il mananca sub forma unui sandwich sau pur si simplu pun pe aceeasi lingura o bucata de pasta si o bucata de branza.

Vatapá. Este facut din creveti, lapte de cocos, paine si o pasta speciala, facuta din alune tocate fin si ulei de palmier. Crevetii pot fi inlocuiti cu pui, ton sau cod, daca vreti un preparat mai sanatos. Se consuma adesea cu orez alb.

sursa articol si sursa foto: foxnews.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise