Donnoli, desertul-hibrid care a cucerit lumea

Frangelli's Bakery se afla in South Philadelphia din anul 1947. Totusi, pana acum trei saptamani, nimeni nu auzise de ea.    John Colosi a preluat afacerea acum patru ani, pastrand aceeasi reteta de gogosi folosita de 67 de ani incoace. Totusi, de curand, el a decis sa adauge un nou produs in meniu. Astfel, Frangelli's Bakery nu a mai fost doar preferata celor din zona, ci a lumii intregi.   

Donnoli, desertul-hibrid care a cucerit lumea

Acum doar cateva saptamani, John Colosi a decis sa adauge bucatele de ciocolata in crema pentru cannoli si sa o aseze peste o gogoasa pufoasa, taiata in doua. Astfel, a luat nastere donnoli. Numele desertului provine din alaturarea termenilor care denumesc cele doua dulciuri din care el este compus: Donut (gogoasa) si Cannoli (desertul italienesc sub forma tubulara, care consta intr-o coaja de patiserie, prajita si umpluta cu crema facuta din branza ricotta indulcita).

Secretul cremei de cannoli pe care John o foloseste pentru al sau, Donnoli, consta in bucatelele de ciocolata la care adauga putina crema de unt pentru ca aceasta compozitie sa se ingroase. Gogoasa este taiata pe jumatate. Pe una dintre jumatati, John pune crema de cannoli din plin. A doua jumatate este pusa deasupra, iar apoi, donnoli este pudrat din plin cu zahar.

Stirea aparitiei desertului Donnoli s-a viralizat foarte rapid, iar Frangelli's Bakery a inceput de la o zi la alta sa primeasca tot mai multe comenzi.

Donnoli nu arata rau deloc si, zau, ca si noi l-am gusta daca am ajunge in State. Voi ce parere aveti despre acest desert? :)

sursa articol si sursa foto: www.foodbeast.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura