Homarul, de la hrana pentru pisici la delicatesa

Astazi, cand spunem homar ne gandim la el ca la o delicatesa, o mancare de lux cu un pret extrem de ridicat. Dar trebuie sa stiti ca lucrurile nu au stat tot timpul asa. Initial, homarul era supranumit "gandacul marii" si era consumat de servitori, imigranti sau chiar de pisici. Se spunea ca homarul era un semn al saraciei. Cu toate acestea, in zilele noastre este considerat "regele" fructelor de mare si este cel putin la fel de ravnit precum caviarul. Dar cum s-a produs aceasta intorsatura de situatie?  

Homarul, de la hrana pentru pisici la delicatesa

Totul a inceput cu perioada industrializarii. In S.U.A., odata ce a inceput sa se extinda reteaua de cai ferate, oamenii au realizat ca doar cei care locuiesc pe coasta stiu ce este homarul si ca l-ar putea servi pe acesta pasagerilor, ca un preparat exotic, rar. Planul a mers ca pe roate, iar la finalul anilor 1800, bucatarii au descoperit ca homarul este mult mai bun daca este gatit proaspat. La fel si restaurantele.
A urmat perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand portiile de homari nu au fost limitate in S.U.A., iar oamenii din toate paturile sociale au inceput sa ii descopere gustul. Ulterior, in anii '50, homarii si-au castigat statutul de delicatese.
Ce am invatat din aceasta calatorie in trecut? De fapt, homarul nu s-a schimbat de-a lungul timpului. Singurele lucruri care au luat o alta intorsatura au fost perceptiile si atitudinile oamenilor. Astazi, homarul detine un loc de cinste in randul celor mai scumpe preparate din restaurante, iar in unele locuri nu se poate manca decat cu rezervare in prealabil!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise