Astazi, cand spunem homar ne gandim la el ca la o delicatesa, o mancare de lux cu un pret extrem de ridicat. Dar trebuie sa stiti ca lucrurile nu au stat tot timpul asa. Initial, homarul era supranumit "gandacul marii" si era consumat de servitori, imigranti sau chiar de pisici. Se spunea ca homarul era un semn al saraciei. Cu toate acestea, in zilele noastre este considerat "regele" fructelor de mare si este cel putin la fel de ravnit precum caviarul. Dar cum s-a produs aceasta intorsatura de situatie?
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii