Fructele minune (miracle berries) sunt niste fructe asemanatoare cu merisoarele si sunt cunoscute, mai ales in zona Africii de Vest, pentru efectul lor unic: atunci cand fructele intra in contact cu limba unei persoane, papilele sale gustative nu vor mai recepta decat gustul dulce, celelalte functii fiind alterate.
 
Mai exact, dupa consumarea fructului, timp de 1-2 ore, orice vei manca, indiferent de gustul pe care il are, va fi perceput de catre papilele tale gustative ca fiind dulce. Acest lucru este posibil datorita miraculinei, o proteina care reuseste sa pacaleasca papilele gustative.
 
Conform cercetarilor efectuate, s-a demonstrat ca aceste fructe minune au efecte benefice asupra diabeticilor si asupra celor care trec prin tratamente de chimioterapie. Totusi, nu sunt recomandate copiilor si femeilor insarcinatate, efectele miraculinei pe termen lung fiind necunoscute.
 
Fructele minune au un termen de valabilitate foarte scurt, de maximum 2 zile, iar din acest motiv, a fost inventata si o alternativa a lor sub forma de capsule. Capsulele au un termen de valabilitate mult mai mare, putand fi folosite pentru o perioada de pana la 1 an.  Totusi,  FDA (Food and Drug Administration) in SUA si Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara nu si-au dat acceptul pentru comercializarea acestor capsule.
 
Sursa articol si sursa foto: www.livestrong.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Corina Valea, 29 august 2014

    super articol