Secretul gelatinei - de ce nu veti mai manca niciodata jeleuri

Cat de des mancati jeleuri sau folositi gelatina? Probabil nici nu va ganditi la acest lucru, la fel cum nu va ganditi nici la ingredientul din care este facuta gelatina si jeleurile si majoritatea bombonelelor dragute si colorate.  Ei bine, poate ar trebui, mai ales daca sunteti vegetarian, pentru ca gelatina nu este deloc recomandata celor care nu consuma produse animale. Stiti cum se face piftia? Cam la fel este facuta si gelatina.   

Secretul gelatinei - de ce nu veti mai manca niciodata jeleuri

Asadar, gelatina se obtine din pielea, cartilajele si oasele de la diverse animale, cel mai adesea porc, asa cum puteti viziona in acest film.

Gelatina obtinuta astfel este folosita pentru producerea unei multitudini de produse de la dulciuri la vitamine, branza, iaurt, supe instant sau sosuri pentru salate.

Insa, gelatina nu este neaparat un produs daunator sau rau, pentru ca, de exemplu, are 18 amino acizi, dar este bine sa stiti cum se produce, inainte de a o consuma.

Sursa foto: thesun.co.uk

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise