Secretul gelatinei - de ce nu veti mai manca niciodata jeleuri

Cat de des mancati jeleuri sau folositi gelatina? Probabil nici nu va ganditi la acest lucru, la fel cum nu va ganditi nici la ingredientul din care este facuta gelatina si jeleurile si majoritatea bombonelelor dragute si colorate.  Ei bine, poate ar trebui, mai ales daca sunteti vegetarian, pentru ca gelatina nu este deloc recomandata celor care nu consuma produse animale. Stiti cum se face piftia? Cam la fel este facuta si gelatina.   

Secretul gelatinei - de ce nu veti mai manca niciodata jeleuri

Asadar, gelatina se obtine din pielea, cartilajele si oasele de la diverse animale, cel mai adesea porc, asa cum puteti viziona in acest film.

Gelatina obtinuta astfel este folosita pentru producerea unei multitudini de produse de la dulciuri la vitamine, branza, iaurt, supe instant sau sosuri pentru salate.

Insa, gelatina nu este neaparat un produs daunator sau rau, pentru ca, de exemplu, are 18 amino acizi, dar este bine sa stiti cum se produce, inainte de a o consuma.

Sursa foto: thesun.co.uk

Sursa articol: independent.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta