Tot ce trebuie sa stii despre ceai

Se spune ca ceaiul este cea de-a doua bautura din lume din punct de vedere al popularitatii, prima fiind apa. Inca din vremuri stravechi, mai ales in cazul culturilor indiene, japoneze si chineze, beneficiile ceaiului erau recunoscute.   

Tot ce trebuie sa stii despre ceai

Specialistii ne recomanda sa consumam ceai cat de des cu putinta, avand efecte benefice asupra organismului uman.

De asemenea, ne mai atentioneaza sa nu confundam adevaratul ceai (verde, negru, alb si oolong) cu infuziile de plante (de exemplu, asa numitul ceai de musetel sau de tei).

Ceea ce este cu adevarat interesat este ca toate cele patru tipuri de ceai provin din aceeasi planta - Camellia Sinensis. Diferenta dintre cele patru consta in stadiul in care frunzele au fost culese si ulterior, procesate.

Alte lucruri pe care probabil nu le stiai despre ceai:

1. Ceaiul consumat dimineata diminueaza pofta de mancare pe parcursul zilei, ceea ce inseamna ca il puteti folosi cu incredere atunci cand aveti de dat cateva kilograme jos.
2. Ajuta la prevenirea aparitiei cariilor dentare. Consumat zilnic sau macar de cateva ori pe saptamana, ceaiul va face ca intalnirile voastre cu medicul dentist sa fie din ce in ce mai rare.
3. Ceaiul poate inlocui cu succes cafeaua. In functie de tipul de ceai, acesta contine mai multa sau mai putina cofeina. Spre exemplu, ceaiul verde contine de doua ori mai putina cofeina decat cafeaua.
4. Ceaiul negru ajuta la reducerea stresului. In momentele in care ne aflam intr-o situatie stresanta, presiunea arteriala creste. Ceaiul negru ajuta tocmai la scaderea presiunii arteriale, sustin cercetatorii in domeniu.
5. Ceaiul alb te ajuta sa te mentii tanar mai mult timp. Studiile au aratat ca cei care consuma periodic ceai alb si-au descoperit propria fantana a tineretii. Acesta ajuta la combaterea aparitiei ridurilor prin producerea de elastina si colagen in organism.
6. Ceaiul verde te ajuta sa vezi mai bine. Un studiu din 2011 a demonstrat ca prin componentele sale, ceaiul verde, favorizeaza tesuturile din jurul retinei. De aceea, este recomandata folosirea acestuia zilnic in cazul unor afectiuni ale ochilor.

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise