Ghidul Michelin isi are originea inca de la inceputul anilor 1900;  initial, scopul sau era sa ajute automobilistii ce calatoreau prin Franta sa isi gaseasca mai usor cazare, restaurante si benzinarii.  

Acordarea stelelor a inceput in anii '20, iar ghidul fusese initial conceput doar pentru Franta; insa cu timpul, l-au preluat si alte tari europene. In Romania, nu exista inca un ghid rosu, ceea ce face imposibila notarea cu stele Michelin. 

Stelele se acorda in urma unor inspectii regulate si anonime; cei care le realizeaza sunt inspectorii specializati, iar compania are o politica foarte stricta legata de identitatea lor. Acestora nu le este permis sa spuna nici macar apropiatilor cu ce se ocupa. In urma inspectiei, este trimis un raport pentru fiecare restaurant catre Paris, unde isi are compania sediul central. Aici se decide acordarea stelelor. Daca un restaurant nu se ridica la nivelul asteptarilor, acesta nu primeste nicio stea; dar nu primeste recenzii negative.
 
Se pot acorda de la una la trei stele, semnificatia lor fiind urmatoarea:  restaurantele notate cu o stea sunt considerate a fi restaurante bune, pe care trebuie sa le vizitezi daca esti in zona lor; cele notate cu doua stele sunt restaurante pentru care merita sa ocolesti pentru a le vizita, iar vedetele, restaurantele notate cu trei stele sunt cele pentru care merita sa calatoresti.  
 
Franta este prima tara in ceea ce priveste restaurantele notate cu 3 stele, aici fiind 26 dintr-un total de 81 de restaurante din intreaga lume. Pe de alta parte, Tokyo este orasul care a cumulat cele mai multe stele Michelin.
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2014

    Credeti-ma ca nu mai suport asemenea anunturi pe acest site culinar !!!