Tot ce trebuie sa stii despre Ghidul Michelin

Ghidul Michelin isi are originea inca de la inceputul anilor 1900;  initial, scopul sau era sa ajute automobilistii ce calatoreau prin Franta sa isi gaseasca mai usor cazare, restaurante si benzinarii.   Acordarea stelelor a inceput in anii '20, iar ghidul fusese initial conceput doar pentru Franta; insa cu timpul, l-au preluat si alte tari europene. In Romania, nu exista inca un ghid rosu, ceea ce face imposibila notarea cu stele Michelin. 

Tot ce trebuie sa stii despre Ghidul Michelin

Stelele se acorda in urma unor inspectii regulate si anonime; cei care le realizeaza sunt inspectorii specializati, iar compania are o politica foarte stricta legata de identitatea lor. Acestora nu le este permis sa spuna nici macar apropiatilor cu ce se ocupa. In urma inspectiei, este trimis un raport pentru fiecare restaurant catre Paris, unde isi are compania sediul central. Aici se decide acordarea stelelor. Daca un restaurant nu se ridica la nivelul asteptarilor, acesta nu primeste nicio stea; dar nu primeste recenzii negative.
Se pot acorda de la una la trei stele, semnificatia lor fiind urmatoarea: restaurantele notate cu o stea sunt considerate a fi restaurante bune, pe care trebuie sa le vizitezi daca esti in zona lor; cele notate cu doua stele sunt restaurante pentru care merita sa ocolesti pentru a le vizita, iar vedetele, restaurantele notate cu trei stele sunt cele pentru care merita sa calatoresti.

Franta este prima tara in ceea ce priveste restaurantele notate cu 3 stele, aici fiind 26 dintr-un total de 81 de restaurante din intreaga lume. Pe de alta parte, Tokyo este orasul care a cumulat cele mai multe stele Michelin.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor