Tot ce trebuie sa stim despre banana nordului

Banana nordului, cunoscuta si sub denumirea de fructul paw paw, este un fruct deosebit, atat prin gust, cat si prin aspect. Este originar din America de Nord, unde era consumat regulat de indieni.  

Tot ce trebuie sa stim despre banana nordului

Textura cremoasa si gustul care ne aminteste de ananas, vanilie, banana si mango fac acest fruct unic. De asemenea, paw paw reprezinta o sursa importanta de proteine, antioxidanti, vitamina A, vitamina C si de minerale esentiale.

Cu toate ca fructul are o anumita popularitate prin regiunile in care se regaseste, nu este comercializat sau cultivat la scala larga. Durata de viata a fructului este destul de redusa, acest lucru facand dificil transportul pentru comercializare.

Arborele paw paw (Asimina triloba) se gaseste in 26 de state din Uniunea Europeana, crescand fara interventie umana de la Gulf Coast pana la Great Lakes, crescand, in general, de-a lungul raurilor. Astfel de arbori se regasesc si in Romania, inca de la inceputul anilor 1900. Arborele nu este greu de cultivat, avand o intaltime de maximum 11 metri si frunze uriase, ce ii confera un aspect tropical. Arborele creste incet, de aceea nu trebuie niciodata taiat. Fructele cresc de abia dupa 3-4 ani.

Banana nordului are culoarea galben verzui spre maro, crescand in ciorchine. Acest fruct se aseamana foarte mult cu banana, atat la aspect, cat si la gust. Are caracteristici similare si cu ananasul, mango si perele.

Pentru a fi consumat, fructul se taie in doua, se elimina semintele de forma unor boabe de fasole si se mananca miezul cu ajutorul unei linguri. Poate fi folosit la pregatirea diferitelor prajituri, insa nu numai.
Sursa articol si sursa foto: www.livescience.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise