Tot ce trebuie sa stim despre banana nordului

Banana nordului, cunoscuta si sub denumirea de fructul paw paw, este un fruct deosebit, atat prin gust, cat si prin aspect. Este originar din America de Nord, unde era consumat regulat de indieni.  

Tot ce trebuie sa stim despre banana nordului

Textura cremoasa si gustul care ne aminteste de ananas, vanilie, banana si mango fac acest fruct unic. De asemenea, paw paw reprezinta o sursa importanta de proteine, antioxidanti, vitamina A, vitamina C si de minerale esentiale.

Cu toate ca fructul are o anumita popularitate prin regiunile in care se regaseste, nu este comercializat sau cultivat la scala larga. Durata de viata a fructului este destul de redusa, acest lucru facand dificil transportul pentru comercializare.

Arborele paw paw (Asimina triloba) se gaseste in 26 de state din Uniunea Europeana, crescand fara interventie umana de la Gulf Coast pana la Great Lakes, crescand, in general, de-a lungul raurilor. Astfel de arbori se regasesc si in Romania, inca de la inceputul anilor 1900. Arborele nu este greu de cultivat, avand o intaltime de maximum 11 metri si frunze uriase, ce ii confera un aspect tropical. Arborele creste incet, de aceea nu trebuie niciodata taiat. Fructele cresc de abia dupa 3-4 ani.

Banana nordului are culoarea galben verzui spre maro, crescand in ciorchine. Acest fruct se aseamana foarte mult cu banana, atat la aspect, cat si la gust. Are caracteristici similare si cu ananasul, mango si perele.

Pentru a fi consumat, fructul se taie in doua, se elimina semintele de forma unor boabe de fasole si se mananca miezul cu ajutorul unei linguri. Poate fi folosit la pregatirea diferitelor prajituri, insa nu numai.
Sursa articol si sursa foto: www.livescience.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise