Banana nordului, cunoscuta si sub denumirea de fructul paw paw, este un fruct deosebit, atat prin gust, cat si prin aspect. Este originar din America de Nord, unde era consumat regulat de indieni.
 
Textura cremoasa si gustul care ne aminteste de ananas, vanilie, banana si mango fac acest fruct unic. De asemenea, paw paw reprezinta o sursa importanta de proteine, antioxidanti, vitamina A, vitamina C si de minerale esentiale. 
 
Cu toate ca fructul are o anumita popularitate prin regiunile in care se regaseste, nu este comercializat sau cultivat la scala larga. Durata de viata a fructului este destul de redusa, acest lucru facand dificil transportul pentru comercializare.
 
Arborele paw paw (Asimina triloba)  se gaseste in 26 de state din Uniunea Europeana, crescand fara interventie umana de la Gulf Coast pana la Great Lakes, crescand, in general, de-a lungul raurilor. Astfel de arbori se regasesc si in Romania, inca de la inceputul anilor 1900. Arborele nu este greu de cultivat, avand o intaltime de maximum 11 metri si frunze uriase, ce ii confera un aspect tropical. Arborele creste incet, de aceea nu trebuie niciodata taiat. Fructele cresc de abia dupa 3-4 ani.
 
Banana nordului are culoarea galben verzui spre maro, crescand in ciorchine. Acest fruct se aseamana foarte mult cu banana, atat la aspect, cat si la gust. Are caracteristici similare si cu ananasul, mango si perele.
 
Pentru a fi consumat, fructul se taie in doua, se elimina semintele de forma unor boabe de fasole si se mananca miezul cu ajutorul unei linguri. Poate fi folosit la pregatirea diferitelor prajituri, insa nu numai.
 
 
Sursa articol si sursa foto: www.livescience.com
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii