Ziua bacon-ului se sarbatoreste pe 30 decembrie

Da, inainte de a trece in noul an, pe 30 decembrie se sarbatoreste Ziua Bacon-ului. Aceasta zi a fost decretata in Statele Unite, unde bacon-ul este unul dintre cele mai iubite si consumate preparate. Americanii il consuma la micul dejun, la pranz, la cina, in burgeri si chiar si acoperit cu ciocolata.  Romanii sunt un pic mai cumpatati cand vine vorba de consumul de bacon, dar in ultimii ani am inceput sa dezvoltam si noi un mai mare apetiti pentru acest preparat. 

Ziua bacon-ului se sarbatoreste pe 30 decembrie

Asadar, haideti sa aflam cateva lucruri interesante despre bacon:

- Acest tip de carne este atat de apreciata datorita faptului ca este trecuta prin doua procese: mai intai este maturata, lasat sa se odihneasca intr-o combinatie de sare si zahar, ceea ce face sa se usuce rapid; apoi, carnea de porc sta la afumat pentru trei, patru ore.

- Baconul se face doar din carne de porc, grasimea de porc fiind cea care ii da gustul. Veti mai da si peste bacon din carne de vita sau de curcan, dar aceste sortimente sunt adevarate blasfemii pentru cei care iubesc cu adevarat bacon-ul.

- Cea mai buna metoda prin care se gateste baconul este la cuptor, intr-o tava incapatoare, unde toate feliile de bacon se vor praji in mod egal. Insa, foarte multi aleg sa prajeasca baconul in tigai, care se incalzesc mai ales in mijloc, ceea ce face ca feliile de bacon sa nu se prajeasca in mod egal.

- Lemnul de nuc este cel mai bun lemn pentru afumarea bacon-ului.

-

- Baconul se se afla pe aceasta planeta inca din anul 1500 i.Hr. Chinezii l-au inventat, obisnuind sa conserve burta de porc in sare. Romanii si grecii au preluat si ei acest obicei. Astfel, baconul a ajuns sa fie cea mai veche carne "procesata" de pe planeta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise