Ziua bacon-ului se sarbatoreste pe 30 decembrie

Da, inainte de a trece in noul an, pe 30 decembrie se sarbatoreste Ziua Bacon-ului. Aceasta zi a fost decretata in Statele Unite, unde bacon-ul este unul dintre cele mai iubite si consumate preparate. Americanii il consuma la micul dejun, la pranz, la cina, in burgeri si chiar si acoperit cu ciocolata.  Romanii sunt un pic mai cumpatati cand vine vorba de consumul de bacon, dar in ultimii ani am inceput sa dezvoltam si noi un mai mare apetiti pentru acest preparat. 

Ziua bacon-ului se sarbatoreste pe 30 decembrie

Asadar, haideti sa aflam cateva lucruri interesante despre bacon:

- Acest tip de carne este atat de apreciata datorita faptului ca este trecuta prin doua procese: mai intai este maturata, lasat sa se odihneasca intr-o combinatie de sare si zahar, ceea ce face sa se usuce rapid; apoi, carnea de porc sta la afumat pentru trei, patru ore.

- Baconul se face doar din carne de porc, grasimea de porc fiind cea care ii da gustul. Veti mai da si peste bacon din carne de vita sau de curcan, dar aceste sortimente sunt adevarate blasfemii pentru cei care iubesc cu adevarat bacon-ul.

- Cea mai buna metoda prin care se gateste baconul este la cuptor, intr-o tava incapatoare, unde toate feliile de bacon se vor praji in mod egal. Insa, foarte multi aleg sa prajeasca baconul in tigai, care se incalzesc mai ales in mijloc, ceea ce face ca feliile de bacon sa nu se prajeasca in mod egal.

- Lemnul de nuc este cel mai bun lemn pentru afumarea bacon-ului.

-

- Baconul se se afla pe aceasta planeta inca din anul 1500 i.Hr. Chinezii l-au inventat, obisnuind sa conserve burta de porc in sare. Romanii si grecii au preluat si ei acest obicei. Astfel, baconul a ajuns sa fie cea mai veche carne "procesata" de pe planeta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise