Zmeura romaneasca este un fruct foarte bun si aromat si apreciat. Insa, in comparatie cu zmeura arctica, pare un fruct banal si lipsit de aroma. 

Numele pe care-l mai poarta acest soi de zmeura spune totul despre el: "zmeura regilor".

Despre acest fruct se spune ca ar fi cel mai gustos din lume, dar probabil ca nu ne vom convinge niciodata de acest lucru, deoarece este destul de rar si preturile sunt pe masura.

"Zmeura regilor" creste in nordul extrem al planetei, in tari precum Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia (Siberia), Alaska si Canada. Din aceasta cauza numele stiintific este Rubus arcticus.

Se stie ca zmeura iubeste temperaturile scazute, dar in arealul in care creste zmeura arctica, temperaturile cu minus sunt extreme si sub actiunea lor putin plante reusesc sa supravietuiasca, de obicei sunt conifere.

Rezistenta zmeurei arctice la aceste temperaturi ramane un mister.Fructul seamana mult cu zmeura de la noi, singurele diferente fiind florile de culoare rosie, fata de cele albe ale zmeurei romanesti. De asemenea, ii ia destul de mult sa creasca, iar fructele sunt considerate o delicatesa. 

O alta diferenta ar fi ca zmeura arctica are 20% mai multe fibre, fiind astfel fructul cel mai bogat in fibre din lume.

Nu stim despre voi, dar noua ni s-a facut brusc pofta de niste zmeura. 

Aici gasiti si retete in care puteti utiliza zmeura.

Sursa foto: apatheticaperture.wordpress.com, wikipedia

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii