Cum ne influenteaza prietenii obiceiurile alimentare

Poate nu vrem să recunoaştem, dar atunci când mâncăm cu prietenii suntem foarte influenţaţi de ei. Nu o spunem noi, ci o mulţime de cercetători care au studiat fenomenul.

Cum ne influenteaza prietenii obiceiurile alimentare

Din acest punct de vedere ne împărţim în mai multe categorii: cei care mănâncă doar de dragul situaţiei sociale, cei care mănâncă puţin ca să îi impresioneze pe alţii, cei care mănâncă mult ca să nu îi facă pe alţii să se simtă prost că mănâncă mult şi cei care mănâncă mult pentru că se simt confortabil. Sună complicat? Să exemplificăm:

1. Am ieşit la masă în oraş cu prietenii, nu îmi e foarte foame, dar comand o porţie de paste pentru că toţi prietenii mei o fac. Câţi dintre noi nu am procedat aşa măcar o data?

2. S-a demonstrat că atunci când mâncăm cu alţi oameni pe care nu îi cunoaştem foarte bine, mâncăm mai puţin ca de obicei ca să nu lăsăm impresia ca suntem foarte pofticioşi. Asta se aplică în special la femei şi îşi are rădăcinile în percepţia actuală a frumuseţii: dacă eşti slab eşti frumos.

3. Dacă ieşim la masă cu un prieten care îşi comandă foarte multă mâncare şi noi o să avem tendinţa să comandăm la fel de multă. De ce? Ca să nu îl facem să se simtă prost. Asta se aplică şi la petreceri, dacă toată lumea mănâncă, o să mâncăm şi noi.

4. Acasă, cu prietenii sau familia, te simţi mult mai confortabil să mănânci cât vrei, nu-i aşa?

Presiunea socială este un factor destul de important în felul în care ne hrănim. Asta poate deveni o problemă şi chiar poate duce la afectiuni legate de alimentaţie precum anorexia sau obezitate dacă devine un obicei. Dar dacă mănânci o dată la câteva luni doar de dragul situaţiei, nu credem că e o problemă.

Sursă: cnn.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura