Fericirea vine mâncând cu prietenii

„Nu am timp” este poate una dintre cele mai folosite fraze de către omul modern. Asta se aplică mai ales când vine vorba de timpul pe care îl petrecem mâncând.

Fericirea vine mâncând cu prietenii

Cei mai mulţi dintre noi sărim peste micul dejun, prânzul îl luăm în faţa calculatorului de la birou, iar cina e semi-preparată.

Mâncăm singuri, pe fugă şi asta contribuie la nefericirea noastră. S-a demonstrat că mâncatul împreună cu prietenii sporeşte fericirea unui individ şi reduce depresia. Simplul fapt că te aşezi la o masă cu alţi oameni ajută la stabilirea unor conexiuni şi creşte sentimentul de aparteneţă la un grup. (sentiment esenţial pentru oameni)

E greu să organizezi întâlniri zilnice cu prietenii, dar măcar o dată pe săptămână este indicat să strângi mai mulţi oameni în jurul unei mese cu mâncare. Avem câteva sfaturi, ca să îţi şi iasă:

1. Toată lumea aduce câte ceva: nu trebuie să îţi petreci o zi în bucătărie. Fiecare invitat poate aduce câte un fel de mâncare, tu trebuie să te asiguri că nu aduc toţi salata de boeuf.

2. Fă propuneri: o masă cu prietenii e specială oricum, dar poţi să o faci şi mai specială alegând cele mai faine reţete, pe care nu le mănânci în mod obişnuit. Poţi să găseşti peste 45.000 pe Gustos.ro

3. Stabiliţi o dată: toţi prietenii tăi au programe diferite, deci cel mai bine e să discuţi cu ei şi să stabiliţi o dată când pot ajunge toţi. Dacă e vineri seară, să rămână vineri seară.

4. Ieşiţi în oraş: nu e necesar să mergeţi la cineva acasă. Puteţi ieşi la restaurant, doar asigură-te să alegi un loc cu meniu variat şi să faci neapărat o rezervare.

Încearcă să faci asta măcar o lună (asta înseamnă 4 întâlniri) şi spune-ne la final dacă te face mai fericit. Noi aşa o să facem!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor