Conceptul de "finger food" este din ce în ce mai popular şi la noi în ţară. Nicio petrecere fără aşa ceva! Dar ce înseamnă? Dacă l-am traduce mot a mot nu ar suna prea bine: „mâncare pentru degete”.

Însă dacă ducem putin mai departe traducerea, aflăm că înseamnă „preparate ce poate fi mâncată cu mâna” Pentru unele popoare, în special cele din Asia, toată mâncarea se mănâncă cu mâna, dar e considerată finger food şi mâncarea ce se consumă pe stradă.

Finger food înseamnă, de cele mai multe ori, aperitive. E adevărat, nu toate felurile de mâncare ce se pot mânca cu mâna sunt aperitive, (de exemplu pizza sau kebabul) dar termenul general asta desemnează. E mâncarea de la petreceri sau de la nunţi şi botezuri: măsline pe scobitori, cârnăciori, cubuleţe de brânză, mini-sandwichuri, frigărui, hamsii prăjite.

Finger food e o soluţie bună atunci când vrei să organizezi o petrecere, nu vrei ca oamenii să stea la masă, dar nu vrei nici să îi laşi nemâncaţi. Câteva farfurii pline de aperitive gustoase şi arătoase ar putea salva situaţia. Iată câteva idei:

Ouă umplute



Clasice, dar super populare şi gustoase.

Tartine cu macrou afumat si sfecla




Tartinele sau mini tartinele sunt foarte rapid de preparat si poti gasi o multime de combinatii si de ingrediente!

Frigarui cu piept de pui



Necesită un timp mai mare de preparare, dar o să fie atracţia serii, garantăm! Şi cu frigăruile vă puteţi juca: se pot face numai cu legume sau fructe.

Ce alte reţete de finger food mai ştiţi?

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Alexandra Apetrei, 18 noiembrie 2013

    Rulouri cu somon O rețetă simplă şi arătoasă de finger food – perfectă pentru petreceri cu oaspeți mulți. “Furată” de la maestrul Raymond Gomez (bucătarul şef de la Crown Plaza), această reţetă dovedeşte că puţină inventivitate poate să dea o utilizare spectaculoasă şi celei mai banale clătite. Ciuperci umplute cu roşii şi şuncă O gustare rapidă cu ciuperci proaspete, umplute bine cu bucățele de șuncă și de roșii. Oul cu parmezan pus deasupra îi conferă consistență. Această rețetă de ciuperci umplute la cuptor prinde bine în orice moment, mai ales că nu are nevoie de ingrediente deosebite. Ouă umplute cu salată de limbă de vită O variație a rețetei clasice de ouă umplute, această rețetă îmbină dulceața salatei reci din limbă de vită cu gustul acrișor al castraveciorilor murați. Un aperitiv deosebit, potrivit în meniurile pentru petreceri, rețeta de ouă umplute cu salată rece din limbă de vită necesită un timp de preparare redus dacă limba de vită este deja fiartă.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Frigaruile din piept de pui sunt o bunatate.Eu mai pregatesc ciuperci cu maioneza si putin usturoi,ciupercute la grill pe care le umplu cu zacusca de vinete,crochete din cartofi si cascaval,pasta de peste sau icre,etc...

  • Fara foto

    claudi72 (Bucatar) , 27 ianuarie 2013

    eu mai fac tartine cu somon, icre rosii si negre, rulade aperitiv, bagheta umpluta cu pasta de branza, etc

  • Fara foto

    claudi72 (Bucatar) , 27 ianuarie 2013

    ce cantitati se pun la maioneza?

  • Ana Thakur

    Ana Thakur (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    @lacramioara - fara calorii n-are cum sa fie maioneza! uleiul de masline are 900kcal/100ml, laptele aproximativ 50kcal/100ml in functie de cat e de gras.

  • Fara foto

    lacramioara (Maestru bucatar) , 25 ianuarie 2013

    Si eu pregatesc aperitive cum ar fi:oua umplute cu patedin ficat de pui sau vitel,pasta de peste de ton cu Putin unt si ceapa rosie tocata marunt,salata de ciuperci cu maioneza,creveti cu mayoneza ,chiftelute mici tip bulete si cascaval cu struguri pe sccobitori,dar nu-mi prea place sa maninc cu degetele.Va dau o reteta de mayoneza facuta din lapte cu ulei de masline si suc de lamiie se amesteca laptele cu uleiul si sucul de lamiie cu Blendarul sau cu mixerul f. repede obtineti o mayoneza gustoasa fara calorii.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Nicodata nu refuz ideile bune - sunt binevenite!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    Ce de bunatati!!!