Nicio petrecere fara finger food

Conceptul de "finger food" este din ce în ce mai popular şi la noi în ţară. Nicio petrecere fără aşa ceva! Dar ce înseamnă? Dacă l-am traduce mot a mot nu ar suna prea bine: „mâncare pentru degete”.

Nicio petrecere fara finger food

Însă dacă ducem putin mai departe traducerea, aflăm că înseamnă „preparate ce poate fi mâncată cu mâna” Pentru unele popoare, în special cele din Asia, toată mâncarea se mănâncă cu mâna, dar e considerată finger food şi mâncarea ce se consumă pe stradă.

Finger food înseamnă, de cele mai multe ori, aperitive. E adevărat, nu toate felurile de mâncare ce se pot mânca cu mâna sunt aperitive, (de exemplu pizza sau kebabul) dar termenul general asta desemnează. E mâncarea de la petreceri sau de la nunţi şi botezuri: măsline pe scobitori, cârnăciori, cubuleţe de brânză, mini-sandwichuri, frigărui, hamsii prăjite.

Finger food e o soluţie bună atunci când vrei să organizezi o petrecere, nu vrei ca oamenii să stea la masă, dar nu vrei nici să îi laşi nemâncaţi. Câteva farfurii pline de aperitive gustoase şi arătoase ar putea salva situaţia. Iată câteva idei:

Ouă umplute

Clasice, dar super populare şi gustoase.

Tartine cu macrou afumat si sfecla

Tartinele sau mini tartinele sunt foarte rapid de preparat si poti gasi o multime de combinatii si de ingrediente!

Frigarui cu piept de pui

Necesită un timp mai mare de preparare, dar o să fie atracţia serii, garantăm! Şi cu frigăruile vă puteţi juca: se pot face numai cu legume sau fructe.

Ce alte reţete de finger food mai ştiţi?

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor